Ingrediënten : 500 gr chorizo
400 gr kikkererwten ( blik )
400 gr rode bonen ( blik )
4 wortelen
1 ui
500 gr vastkokende aardappelen
2 teentjes knoflook
500 ml kippenbouillon ( 500 ml water + 1 kippenbouillonblokje )
peper en zout
tijm en laurier
boter, olijfolie
Bereiding : Laat de rode bonen en de kikkererwten goed uitlekken.
Schil de aardappelen en maak de wortelen schoon en snij in stukken.
Snij de chorizo in schuine schijven.
Snipper de ui en knoflook fijn.
Verhit de olie samen met de boter en stoof hierin de ui, de knoflook en de wortelen.
Voeg de aardappelen, de chorizo, de bonen en de kikkererwten toe en blus met de kippenbouillon.
Voeg de laurier en de tijm toe.
Laat het geheel 30' sudderen.
Roer regelmatig en kruid met peper en zout.
Als het buiten heel guur weer is, is dit de ideale hartverwarmende stoofpot.
Smakelijk !
30-05-2016, 11:16 geschreven door Christel
|