De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 09-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.

    Ingrediënten :  900 gr gemengd gehakt

                            2 eieren

                            1/4 tas paneermeel

                            1 koffielepel basilicum, oregano, Italiaanse kruiden

                            1 teentje knoflook

                            1 ui

                            300 gr tomaten passata   

                            peper en zout

                            120 gr Parmezaanse kaas

                            1 doosje tomatenpuree

                            250 gr geraspte kaas naar keuze

     Bereiding :    Verwarm de oven voor op 200°C.

                           Meng in een kom het vlees, de eieren, paneermeel, oregano, Italiaanse kruiden, basilicum, ui, knoflook, peper en zout, tomatenpuree

                           en de Parmezaanse kaas en meng alles goed onder elkaar.

                           Vet een bakblik ( voor brood of cake )  en doe de mengeling hierin.

                           Giet dan de tomaten passata erover.

                           Zet 35' in de oven.

                           Doe de geraspte kaas erover en zet nog 10' in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.           

    Serveertip :  Dien dit gehaktbroodje op met een lekkere aardappelpuree en groentjes naar keuze.

    Smakelijk !


    09-08-2016, 15:46 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    04-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.

    Ingrediënten :     1 kg kalkoengebraad

                                verse rozemarijn

                                6 teentjes knoflook

                                olijfolie

                                peper en zout

                                200 gr sinaasappelconfituur       

                                2 kippenbouillonblokjes

                                2 appelsienen

    Bereiding :          Dep het kalkoengebraad goed droog.

                                Trek een rozemarijntakje door het kalkoenvlees.

                                Bak het vlees goudbruin in een pan die in de oven kan met deksel.

                                Voeg de lichtgekneusde teentjes knoflook toe en de sinaasappelstukjes ( 1.5 appelsien ).

                                Pers de rest van de appelsien uit en besprenkel hiermee het vlees.

                                Zet het gebraad in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 45'.

                                Haal het gebraad uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.

                                Zet de pan terug op het vuur en voeg de confituur en de bouillonblokjes toe.

                                Laat de saus even inkoken.

    Zeer lekker gerecht. De moeite om klaar te maken.

    Smakelijk !

                                  

    04-06-2016, 12:29 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met kip
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.

    Ingrediënten :    600 gr witte vis ( vb. kabeljauwhaasje, schelvis,... )

                              2 venkelknollen

                              1 rode paprika

                              1 gele paprika

                              1 ui

                              2 teentjes knoflook

                              gehakte peterselie

                              300 gr rijst

                              400 gr tomatenblokjes ( 1 blik )

                              1 glas witte wijn

                              300 ml visfond  ( verkrijgbaar in het warenhuis )

                              200 ml kippenbouillon ( 200 ml water  + 1/2 blokje kippenbouillon )

                              peper en zout

    Bereiding :     Snij de vis in blokjes.

                           Snij al de groenten in reepjes.

                           Stoof de ui en de knoflook in een beetje olijfolie.

                           Doe er de rijst en de groenten bij, bak dit even mee.

                           Blus het geheel met de witte wijn.

                           Doe er de visfond, de tomaten en de kippenbouillon bij.

                           Laat het geheel 20' sudderen.

                           Voeg de visblokjes toe en laat nog 5' verder garen.

                           Breng op smaak met peper en zout als dit nodig is.

                           Bestrooi met de peterselie.

    Zeer lekker !

    Smakelijk ....

                          


    04-06-2016, 12:17 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portugese kip in de oven voor 5 pers.

    Ingrediënten :      5 kipfilets

                                250 gr ontbijtspek

                                3 uien

                                3 tomaten

                                3 knoflookteentjes

                                1 eetlepel mosterd

                                2 eetlepels porto ( rode of witte )

                                2 eetlepels cognac

                                4 eetlepels witte wijn

                                1 eetlepel rozijnen

    Bereiding :      Pel de uien en de tomaten en snij deze in blokjes.

                            Wikkel het spek rond de kip.

                            Bak de kip aan in een beetje boter en leg de uien errond.

                            Meng de mosterd met de cognac, de porto, de witte wijn, de geplette look, de rozijnen en de tomatenblokjes.

                            Giet deze mengeling over de kip. Doe de deksel op de pan en bak verder in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 40'.

                            Het gerecht is klaar als de kip gaar is.

    TIP : Hier kan je een salade bij geven, brood of gefrituurde aardappelen.

    Smakelijk !

    04-06-2016, 12:00 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met kip
    31-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Ingrediënten :      500 gr gehakt naar keuze ( vb. gemengd gehakt, kippengehakt, kalfsgehakt,....)

                                1 ei

                                paneermeel

                                1 ui

                                2 knoflookteentjes

                                2 eetlepels fijngesneden tuinkruiden ( koriander, basilicum )

                                peper en zout

                                Youghurtdressing  :  2 soeplepels mayonaise

                                                                  2 soeplepels Griekse youghurt

                                                                  peper en zout

                                                                  1 eetlepel fijngesneden tuinkruiden ( koriander, basilicum )

    Bereiding :      Snipper de ui en de knoflook fijn.

                            Meng dit onder het gehakt en voeg hier ook de tuinkruiden aan toe.

                            Doe het ei en het paneermeel er nog bij en kruid met peper en zout.

                            Meng alles heel goed onder elkaar en maak er kleine balletjes van.

                            Bak de balletjes goudbruin.

                            Serveer ze lauw of koud met de youghurtdressing.

                            Maak de youghurtdressing : meng de mayonaise met de youghurt, doe de kruiden eronder en breng op smaak met peper en zout.

    Smakelijk !


                               

    31-05-2016, 12:01 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalencocktail voor 8 pers.

    Ingrediënten :      800 gr grijze garnaaltjes

                                 1/2 krop sla

                                 4 tomaten

                                 4 eetlepels gehakte verse dille

                                 sap van 1 citroen

                                 4 eetlepels kappertjes

                                 6 eetlepels mayonaise

                                 peper, zout en paprikapoeder

    Bereiding :      Spoel de sla en snij in fijne reepjes.

                            Pel, ontpit de tomaten en snij in blokjes.

                            Laat de kappertjes uitlekken.

                            Meng de garnalen met de tomatenblokjes, de kappertjes, de gehakte dille, de mayonaise.

                            Breng verder op smaak met het citroensap, peper, zout en paprikapoeder.

                            Verdeel de sla over de glaasjes.

                            Lepel er  de garnalensalade bovenop.

                            Werk af met de dille en serveer.

    TIP : Als je geen liefhebber bent van kappertjes laat je ze er gerust uit.

    Dit is nostalgie ! Een zeer klassiek hapje maar je blijft er succes mee hebben !

    Smakelijk !

    31-05-2016, 11:50 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avocadopuree met tomaat en feta voor 8 pers.

    Ingrediënten :     2 rijpe avocado's

                                100 gr zongedroogde tomaatjes op olie

                                sap van 1/2 citroen

                                rucola

                                peper en zout

                                olijfolie

                                1 potje verse basilicum

    Bereiding :        Plet de basilicumblaadjes zeer fijn.

                              Giet er een geutje olijfolie bij en meng tot een sausje.

                              Pel de avocado en haal de pit eruit.

                              Doe het vruchtvlees met het citroensap in een kom, kruid met peper en zout en plet het geheel met een vork.

                              Snij de tomaatjes klein.

                              Vul je glaasjes met de avocadopuree en doe er een beetje tomaatjes op.

                              Verkruimel er de feta over en besprenkel met het basilicumsausje.

                              Werk af met rucola.

    Heel lekker en fris van smaak !

    Smakelijk !


    31-05-2016, 11:40 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje met scampi's en rijst voor 5 pers.

    Ingrediënten :      600 gr scampi's

                                300 gr  rijst        

                                2 courgetten

                                1 ui

                                3 teentjes knoflook

                                800 gr tomatenblokjes ( 1 blik )

                                500 ml kippenbouillon ( 500 ml water + 1 kippenbouillonblokje )

                                100 ml pastis

                                50 gr geraspte parmezaan

                                peper en zout

                                olijfolie

    Bereiding :       Snipper de ui en de knoflook, snij de courgette in blokjes.

                             Fruit de ui en de knoflook glazig.

                             Voeg de rijst, de tomatenblokjes, de kippenbouillon en de pastis toe en roer alles goed om.

                             Breng aan de kook en laat het geheel 10' sudderen.

                             Doe dan de courgetten erbij en laat het geheel nog 10' verder sudderen.

                             Pel en kuis de ontdooide scampi's zo nodig.

                             Bak ze 3' aan iedere kant in olijfolie en voeg ze dan toe aan de groenten en de rijst.

                             Breng het geheel op smaak met peper en zout.

                             Dien op en overstrooi met de parmezaan.

    Heerlijk !

    Laat het smaken ....

                            

                                

    31-05-2016, 11:26 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vis
    30-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpot met kikkererwten en chorizo voor 5 pers.

    Ingrediënten :      500 gr chorizo

                                400 gr kikkererwten ( blik )

                                400 gr rode bonen ( blik )

                                4 wortelen

                                1 ui

                                500 gr vastkokende aardappelen

                                2 teentjes knoflook

                                500 ml kippenbouillon ( 500 ml water + 1 kippenbouillonblokje )

                                peper en zout

                                tijm en laurier

                                boter, olijfolie

    Bereiding :      Laat de rode bonen en de kikkererwten goed uitlekken.

                            Schil de aardappelen en maak de wortelen schoon en snij in stukken.

                            Snij de chorizo in schuine schijven.

                            Snipper de ui en knoflook fijn.

                            Verhit de olie samen met de boter en stoof  hierin de ui, de knoflook en de wortelen.

                            Voeg de aardappelen, de chorizo, de bonen en de kikkererwten toe en blus met de kippenbouillon.

                            Voeg de laurier en de tijm toe.

                            Laat het geheel 30' sudderen.

                            Roer regelmatig en kruid met peper en zout. 

    Als het buiten heel guur weer is,  is dit de ideale hartverwarmende stoofpot.

    Smakelijk !

                           

    30-05-2016, 11:16 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenstoofpot met wortel en artisjok voor 5 pers.

    Ingrediënten :      800 gr kipfilet

                                6 wortelen

                                1 bokaal artisjokharten

                                2 eetlepels gehakte peterselie

                                500 ml appelsap

                                1 eetlepel komijnpoeder

                                1 eetlepel korianderpoeder

                                1 eetlepel paprikapoeder

                                peper en zout

                                olijfolie

    Bereiding :      Pel de uien en snij in ringen, plet de teentjes knoflook.

                            Snij de wortelen in schuine stukjes en laat de artisjokharten goed uitlekken.

                            Verwarm de olijfolie in een grote kookpot ( of in een tajine als je er een hebt ).

                            Fruit de uien en de knoflook hierin glazig.

                            Doe er de wortelen, de kip en de kruiden bij en laat dit kort meebakken.

                            Voeg het appelsap toe en de artisjokharten.

                            Breng het geheel aan de kook en laat het afgedekt 15 à 20' sudderen.

                            Breng op smaak met peper en zout.

                            Serveer met de gehakte peterselie.

    TIP : Lekker bij couscous of rijst.

    Smakelijk !

              

    30-05-2016, 11:02 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met kip
    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs