Foto
Inhoud blog
 • MAKEBA - MERCURIUS
 • GEEL-MAKEBA
 • MAKEBA -WUUSTWEZEL
 • MAKEBA - OXACO
 • NOORDERWIJK - MAKEBA: 50 - 62
 • OKIDO - MAKEBA
 • LYRA - MAKEBA
 • BVA: MAKEBA - DUFFEL A
 • WUUSTWEZEL - MAKEBA
 • MAKEBA-OKIDO
 • OXACO - MAKEBA
 • MAKEBA-NOORDERWIJK
 • MAKEBA - TURVO
 • MERCURIUS - MAKEBA
 • Welkom
  wedstrijdverslagen Pupillen2

  11-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAKEBA - MERCURIUS
  Tegen Mercurius werd in de heenwedstrijd een goede partij gespeeld, maar werd er niet overtuigend gewonnen. Vandaag was het geheel anders. Mercurius was echt een maatje te klein en krasselde er momenten maar wat op los. Makeba was spijtig genoeg met momenten niet veel beter. De coach moest op regelmatige basis alle spelers wakker roepen. Aanvallend kwamen we er enkele keren goed uit, maar defensief waren we veel te mak en lieten we de tegenstander veel te veel gaan. Mijns inziens speelden onze jongens ( ) veel te veel mee met Mercurius. Indien we deze wedstrijd aanpakken zoals de wedstrijd tegen de Giants, maken we vandaag 95 punten en wordt Mercurius als het ware van de plein geveegd. Een goede raad is dat alle spelers altijd evenveel inzet moeten vertonen tegen welke tegenstander ze ook spelen!

  Eindstand: 65 - 25

  Speelden: Bjorn, Thomas, Jonas, Tomas, Leander, Seppe, Celine, Cedric, Jorn.

  Afwezig: Lucas, Lene, Nick.

  Coach: Marc

  Tafel: Walter, Henk en Heidi

  Verslag: Stefan.

  28-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEEL-MAKEBA

  we begonnen defensief zelf heel sterk aan de wedstrijd en geel wist het even niet , maar aanvallend lieten we goede dingen zien maar helaas werkten we het niet af zodat geel zelf op een heel gemakkelijke voorsprong kon komen ondanks een goede defense , enkele schamele puntjes in het eerste kwart, deed het schaamrood op de wangen komen , idem het tweede kwart toch bleven we missen in aanval maar speelden een goede defense , dit geel beperken tot 34 punten is niet slecht als ge de uitslagen bekijkt,maar laat ons eens en vooral goed voor ogen houden dat je tegenstander ook maar 2 benen en armen heeft , wie schrik heeft krijgt ook slaag, en dat we koningen zijn naast het veld en praat hebben is voor de coach duidelijk , maar we lieten eindelijk eens zien in het 3e kwart dat we het ook kunnen zonder nba action, zonder gsm en met het mes tussen de tanden gingen we van ruststand 34-12 naar 40-29 en plots een ander makeba zodat geel begon te panikeren, het 4ekwart had de vonk doen overslagen naar onze bankzitters die de eerste 2kwart er bij liepen voor spek en bonen en kwetsuren uitvonden waar zelfs de medische wereld nog nooit van gehoord had tenslotte verloren we met 68-42

   

  Lene :goed en onbevreesd in haar defense en met enkele passen goed zo.

   

  Celine: deed haar best en was soms een wolfke in schapenvacht  knap werk.

   

  Jorn: 1en en 2ekwart teveel nowitski maar sublien 3 en 4 .

   

  Bjorn:  de moment dat hij  besefte dat de tegenstrever 2 armen en benen heeft met momenten subliem.

   

  Seppe: zonder gsm was goed vooral in defense en goede passen speelde einelijk een goede match wijn wordt ook beter na het liggen .

   

  Tomas: knap werk en iemand voor naar de oorlog te gaan soms ongelukkig in af werking maar erin blijft geloven goed zo.

   

  Nick: na een peer op zijne kop een goede match 3en 4ekwart , ik denk er over om hem alle weken een kort klopke op zijne kop te geven.

   

  Jonas:  deed zijn best maar is  niet aanwzeig zoals in het begin van de competitie , na een wonderbaarlijke genezing tijdens de rust deed wonderen en deed het 3,4 kwart zijn job.

   

  Lucas:  doet zijn best maar is soms teveel afwezig in de match, maakte toch een mooie goal en herpakte zich in het 4e kwart.

   

  alles buiten 1 en 2e kwart  was het niet slecht maar nu moeten we vanaf de eerste second leeuwen zijn en en geen welpkes.

   

  Eindstand: 68-42

  Speelden: Tomas, Bjorn, Nick, Leander, Jorn, Celine, Lene , Lucas,Seppe,Jonas.

  Afwezig:Thomas

  Tafel:  Henk

  Coach: Marc.

  Verslag:Marc


  07-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAKEBA -WUUSTWEZEL
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Wedstrijd die gewonnen werd door een goed samenspel en een sterke defense.
  Aan de rust hadden we al een grote voorsprong geboekt wat het beste deed verhopen voor de tweede helft. Inderdaad,
  die tweede speelhelft bleven we gewoon op ons elan verderdoen.
  Wuustwezel was gewoon geen partij waardoor we kunnen concluderen dat deze wedstrijd slechts als een oefenwedstrijd kan bestempeld worden.
  Goed werk van allen!!

  Eindstand:
  100 - 21.

  Speelden: Tomas, Thomas, Bjorn, Nick, Leander, Jorn, Celine, Lene en Lucas.

  Tafel: Walter en Henk

  Coach: Marc.


  24-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAKEBA - OXACO
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Deze wedstrijd tegen Oxaco vergt toch wel een beetje uitleg! Onze heenwedstrijd werd makkelijk gewonnen met 30 punten verschil waarbij Oxaco in feite weinig voorstelde (zij maakten slechts 25 punten tegen ons!). In principe moest dit een oefenwedstrijd worden waarbij enkele systemen konden uitgeprobeerd worden. Tevens kon er wat extra aandacht gegeven worden aan het defensief werk wat in geuren en kleuren op de training werd ingeoefend. Even een korte uitleg van de coaches net voor aanvang en de wedstrijd kon starten.
  Het eerste quarter werd met luttele punten slechts gewonnen maar er werd door de ganse groep vrij zwak gespeeld. Verdedigend waren we veel te lui en agressiviteit ontbrak eens te meer. Handen werden in de zakken gestoken en pistols werd des te meer vergeten. Oxaco maakte zo veel te gemakkelijke goals wat zeker door ons, de coaches, niet in dank werd afgenomen. Het tweede quarter vertoonde ook al niet veel goeds. Het zwakke spel van onze jongens bleef voortduren; aanvallend waren er ook niet veel lichtpunten en op fastbreak werden de lijnen niet goed gelopen. Beterschap moest er komen want op deze manier kon het zeker niet verder. We gingen rusten met een zestal punten voorprong waarbij Oxaco meer punten maakte in één helft dan in de heenwedstrijd over de ganse match??
  Onder de rust werd er deftig gepreekt door de coaches want spelen op zulke manier kon echt niet meer. Het moest en zou beter worden de 2de helft.
  En... wat gebeurde er toen?? Alle pupillen bleken door Gods hand geslagen want onze jongens ontpopte zich plots als agressieve leeuwen!! Het eerste quarter overklasten we Oxaco op alle gebied. Verdedigend werd er  knap gewerkt door iedereen zodat aanvallend Oxaco niet meer in het stuk voorkwam. De ganse 2de helft was het echt einde verhaal voor Oxaco! Langs onze kant liep het dan weer van een leien dakje; give-and go's, assists, 1 tegen 1 en knap uitgewerkte fastbreaks gingen plots als nooit tevoren. Makeba had zijn tweede adem gevonden. De pupillen liepen uit tot 30 punten want mijns inziens zelfs nog niet overdreven was.
  Een goede raad dat kan gegeven worden aan de pupillen is, dat je nooit je tegenstrever mag onderschatten want dat kan kwalijke gevolgen met zich meebrengen. Elke wedstrijd hoe sterk/zwak uw tegenstrever ook is, moet met volle overgave, inzet en teamspirit gespeeld worden. Denk daaraan en je zal uitgroeien tot een sterke ploeg!!

  Einduitslag: Makeba - Oxaco: 68 - 38

  Speelden: Jorn, Bjorn, Thomas, Lene, Celine, Tomas, Jonas, Lucas, Seppe, Leander en Nick.

  Tafel: Heidi en Henk

  Coaches: Marc en Stefan

  Verslag:Stefan


  17-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NOORDERWIJK - MAKEBA: 50 - 62
  Onze eerste wedstrijd van 2010 was een regelrechte roefelmatch! Tegen Noorderwijk werd in de heenwedstrijd verloren na een erbarmerlijke wedstrijd; vandaag hadden de onzen zeker iets recht te zetten. Langs Bjorn, Jorn, Nick, Lene en Thomas namen we een blitzstart. We starten met een ijzersterke man-defense wat resulteerde in een kloof van 10 punten. Iedereen speelde knap en aanvallend werd goed basket gespeeld. Het tweede quarter ging eerder gelijkopgaand. Onze pupillen dachten dat de buit al binnen was, maar niets was minder waar. Noorderwijk speelde dit ganse quarter veel agressiever en Makeba deed met momenten zijn verdedigende job niet meer. Het tweede quarter werd afgesloten met een kleine voorsprong!
  Ruststand: 24 - 34.
  De tweede helft bleven we aan mekaar gewaagd; een geluk dat Makeba dat ietsje meer had. Vandaag bleek eens te meer dat de pupillen geen echte vechtersmentaliteit hadden en dat op verdedigend reboundwerk nog hard moet gewerkt worden. Noorderwijk was een grote ploeg die zowel aanvallend als verdedigend zéér veel rebounds pakte. Meer dan de helft van de punten werden bij Noorderwijk afgewerkt onder de goal en na aanvallende rebounds. Maak zeker een vuist jongens, zeker onder die basket!!
  Doch alle spelers verdienen zeker een vermelding na deze wedstrijd die op karakter en inzet gewonnen werd:
  +Bjorn: ontpopte zich vandaag als een leidersfiguur en speelde op het einde van de wedstrijd een sleutelrol!
  +Tomas: speelde met momenten agressief en krachtig basket!
  +Seppe: de penalty-nemer bij uitstek; liet zich enkele keren zeker niet onbetuigd in 1 tegen 1 situaties!
  +Jonas: harde werker en  knappe 3-puntshotter!
  +Celine: deed haar verdedigend werk naar behoren tegen een veel grotere en struisere tegenstander!
  +Thomas: kwam aanvallend veel in het stuk voor en werkte enkele keren mooi af!
  +Lene: heeft vooral onder de basket haar job sterk gedaan!
  +Leander: trok zijn plan goed op de guard-positie en scoorde enkele mooie korven!
  +Lucas: heeft zich goed uit de strijd getrokken, vooral in verdedigend opzicht!
  +Nick: gaf vooral in het begin van de wedstrijd de ploeg vertrouwen door het scoren van de eerste korven!
  +Jorn: liet zich opmerken door bij momenten sterk te verdedigen tegen een veel grotere tegenstander!

  Besluit: Behoorlijke wedstrijd met plus-en minpunten die vooral door organsatie, technisch en intellect werk gewonnen werd!

  Speelden: zie hierboven.
  Coach: Marc en Stefan.
  Tafel: Heidi.  20-12-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OKIDO - MAKEBA
  Om 0900 uur 's morgens spelen in Arendonk was voor velen onder ons niet vanzelfsprekend. Zowel het zéér vroege uur als de koude temperaturen deden hier geen goed aan. Velen waren nog maar half wakker en dat liet zich gevoelen tijdens de ganse wedstrijd. De eerste helft was er één met hoogtes en laagtes. Aanvallend kwamen we dikwijls goed uit de verf, maar verdedigend was Makeba een ware zeef. Okido daartegenover speelde mijns inziens goed basket en verdedigde vrij sterk. We mochten gaan rusten met een voorsprong van ongeveer 10 punten, wat voor een ploeg als ons veel te weinig was. Na een preek van de coach onder de rust bleken onze jongens plots wakkergeschoten. Iedereen schoot uit de startblokken en we liepen als het ware meer dan 20 punten uit! Er werden mooie aanvallen opgezet die resulteerde in mooie korven. Defensief waren we niet te houden en we pakten de ene steal na de andere. Hieruit werden dan fastbreaks gelopen waaruit 2 punten kwamen. Iedereen speelde dit 3de quarter knap basket! Proficiat iedereen. Spijtig genoeg was het vierde quarter er te veel aan. Makeba dacht te veel aan de eerste helft waarbij deze quarter echt overbodig leek.
  Onze volgende wedstrijd wordt pas gespeeld binnen 4 weken. Maar eerst nog volle aandacht op het Kerstkamp!!
  Prettige feestdagen!

  Eindstand: 54-82
  Speelden: Celine, Jorn, Bjorn, Thomas, Nick, Leander, Seppe en Cedric
  Tafel: Walter 
  Coach: Marc
  Verslag: Stefan

  15-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LYRA - MAKEBA
  Deze wedstrijd begon met een pak vertraging; rede was dat er geen officiële scheidsrechters aanwezig waren. Al goed dat Lyra het initiatief nam om hun clubscheidsrechters te contacteren... deze waren bereid om af te komen en de match te leiden. Bedankt hiervoor!
  Langs Bjorn, Leander, Thomas, Nick en Celine kwamen we maar traag op gang. Lyra langs zijn kant deed knap met ons mee en klampte goed aan. Vooral door toedoen van hun zéér agressieve defense kregen we vooral in het begin van de partij maar weinig vat op dit Lyra. In de loop van de tweede quarter kregen we plots een opflakkering en speelden we met momenten knap give-and-go basket. We lieten ons minder intimideren en deden ons ding. Vooral in het laatste quarter liep het volledig los en wonnen de match toch nog met een twintiger. Goed gewerkt van de ganse ploeg tegen een tegenstander die vooral in lengte bevoordeeld was.

  Eindstand: 47 - 70
  Speelden: Celine, Lene, Tomas, Nick, Thomas, Leander, Seppe, Bjorn
  Tafel: Henk
  Coach: Marc
  Verslag: Stefan


  11-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BVA: MAKEBA - DUFFEL A
  Van onze tegenstrever wisten we dat ze een degelijk uitgebalanceerde ploeg hadden; daarenboven stonden ze onfeilbaar aan de leiding in de B-reeks.
  Na de opwarming was het aan Makeba om hun kunnen te bewijzen.
  Ze begonnen met volle moed aan de wedstrijd maar vergaten spijtig genoeg te scoren.
  We waren vanaf het begin veel te laks in defense terwijl Duffel als het ware op onze jongens plakten.
  We werden dan ook snel op een achterstand geplaatst van 20 punten.
  Nadien kregen we iets meer vertrouwen en maakten verscheidene doelpunten uit mooi opgezette aanvallen.
  Het was duidelijk dat dit Duffel een ploeg is die mijns inziens kan meedingen in de top 5 van de A-reeks.
  Onze jongens hebben zich kranig opgesteld de ganse wedstrijd en hebben alles gegeven wat ze hadden.  Eindstand:45-101
  Speelden: Lucas, Thomas, Tomas, Bjorn, Lene, Celine, Jorn, Leander, Seppe, Jonas en Nick .
  Tafel:Heidi
  Coach:Marc
  Verslag:Stefan.

  07-11-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WUUSTWEZEL - MAKEBA
  Behoudens Lucas was vandaag iedereen op het appèl.
  Vanaf de eerste minuten was duidelijk dat dit Wuustwezel een maatje te klein was voor onze pupillen.
  Ze werden op alle gebied overklast; de onzen scoorden aan de lopende band.
  Verdedigend liep het eveneens van een leien dakje en Wuustwezel kon er enkel maar naar kijken.
  Deze wedstrijd lijkt me een goede opwarmer voor het bekertreffen van woensdag eerstkomend tegen Duffel.


  Eindstand:21-88
  Speelden: Thomas, Tomas, Bjorn, Celine, Lene, Leander, Jonas, Nick, Seppe, Jorn.
  Coach: Marc.
  Tafel: Heidi.
  Verslag:Stefan.

  25-10-2009
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MAKEBA-OKIDO
  Het eerste quarter van deze wedstrijd kwam voor onze pupillen vrij moeilijk op gang.
  Er werden veel missers opgetekend terwijl het defensief maar ups en downs ging.
  Een geluk dat Okido ook niet echt wakker bleek want zij bakten er eigenlijk ook niet veel van.
  Op een bepaald moment in het tweede quarter ging het beter, we verdedigden agressiever en aanvallend kwamen we er plots beter uit.
  Makeba was gelanceerd en we gingen rusten met een geruststellende voorsprong.
  De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste.
  Er werd goed basket gespeeld afgewisseld met mindere periodes.
  Vooral Jorn speelde zich in deze periode in de kijker door zijn knap aanvallend spel.
  Lene deed ook weer van zich spreken door haar harde defense terwijl Celine haar streng trok na terug te zijn van weggeweest. Leander kwam aanvallend als een duiveltje uit een doosje terwijl Tomas 2 zéér agressief op de bal was.
  Nick deed goed werk op de guard positie en verdedigde sterk.
  Thomas 1 wist met momenten goed de ring hangen; spijtig dat Bjorn in de loop van de wedstrijd uitviel met een knieblessure: hij was nochtans aan een goede parij bezig.
  Jonas speelde mooi mee en scoorde op een welbepaald ogenblik knap uit fastbreak.
  Seppe deed kwap werk en was overal te zien!
  Lucas tenslotte deed zijn best de ganse wedstrijd.
  Okido werd naar huis gespeeld met een dertiger en dat was mijns inziens zeker niet overdreven.
   

  Eindstand:61-29
  Coach: Marc.
  Tafel: Heidi.
  Speelden: Celine, Lene, Seppe, Leander, Thomas, Tomas, Nick, Bjorn, Lucas, Jorn en Jonas.
  Verslag:Stefan.


  Welkom op de wedstrijdverslagen van de pupillen2!

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Website(s)
 • website pupillen2 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!