Lou
Inhoud blog
  • De schone kontjes van antalya
  • Proficiat!

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    de schone kontjes van Antalya
    28-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De schone kontjes van antalya

    BRUSSELS - ANTALYA

     

    Een buscruise door het mooie Lycië in Turkije.

     

    Samen met mijn tante Hilda heb ik de stoute schoenen aangetrokken en hebben wij een reis geboekt aan optimale condities. Wij hebben het ons niet beklaagd en als jullie ons reisverslag gelezen zullen hebben, zullen jullie ook begrijpen waarom.

    Veel leesgenot

     

    Lou

     

     

     

     

     

     

     

    Dag 1 : maandag, 19-11-2012

    We zijn om 6 h. ’s morgens goed op tijd vertrokken naar Zaventem. Onderweg hadden we een accordeonfile (zoals gewoonlijk), maar al bij al viel het nog goed mee en we kwamen ruim op tijd op de luchthaven aan. Nadat we hadden ingecheckt en onze koffer kwijt waren hebben we nog een lekker kopje koffie gedronken, iets gegeten en we waren klaar voor de start van onze reis. Ons vliegtuig vertrok in Zaventem om 09.40 h en na een voorspoedige vlucht van ongeveer 3.5 uur kwamen we aan in Antalya om 14.20 h plaatselijke tijd (1 h. later dan bij ons). De zon scheen dus het begin was al goed.

    Op de luchthaven werden we opgewacht door een steward van RSD. We moesten bus 16 nemen. Onze gids Sertan was er ook al. We konden nog rustig een sigaretje roken en even bijkomen op een bankje.

    De naam van onze chauffeur is Moustafa.Hij bracht ons naar hotel Catamaran in Kemer. In dat prachtige hotel kwamen we aan om 17.30 h. Dit hotel is gelegen aan de kust, is volledig in marmer en heeft een 5 sterren bediening. We hadden een prachtige kamer met een 2-persoonsbed en een 1-persoonsbed, met balkon en uitzicht op zwembad en de zee. Toen we op het balkon gingen kijken

     

    zagen we een hele mooie binnenkoer met gemetselde plantenbakken en een kattin met 5 jonge kittens die daar speelden. Dit viel ons meteen op in Turkije, de honden en katten die overal rondzwierven maar denkelijk toch goed gevoed werden, want ze zagen er allemaal goed uit.

       

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Het avondeten was om 18.30 h : heel lekker, typisch Turks, met soep, koude en warme gerechten en een heel buffet aan nagerechten. Daarna gingen we nog even op verkenning in de bar, dronken een cocktail van het huis (Catamaran) en dan gingen we naar bed. Lekker slapen. Dat had je gedacht. In het begin van de nacht heb ik gesnurkt en op het einde van de nacht was het de beurt aan Hilda. We hebben dus toch elk een nacht van 4 uur gehad. Positief blijven.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Dag 2 : dinsdag, 20-11-2012

    We zijn opgestaan om half 7. We konden ontbijten van 7 tot 8 h. Een uitgebreid ontbijtbuffet met alle soorten brood (lekker zwart boerenbrood) en een keuze aan toespijs stond voor ons klaar : koude groenten en fruit, kazen, alle soorten confituur en honing, eieren gekookt, roergebakken of spiegelei of een omelet met tomaat en eieren. Alleen vers fruitsap moest extra betaald worden. We konden kiezen tussen koffie en Turkse thee (zwart, een beetje wrang maar met suiker best te genieten). Hilda dronk koffie en ook de capuccino was excellent.

    Om 8 h. waren we klaar om de bagage in te laden en zijn we vertrokken met de bus richting Myra, de stad van St. Niklaas. Onderweg kregen we even tijd voor een sanitaire stop en om een sigaretje te roken en dan weer verder. Er werd ons gewezen op de vele grafmonumenten uitgehouwen in de bergen langszij. Deze hebben allen de vorm van een huis omdat men in de Karische oudheid geloofde dat een mens na zijn dood verder leefde in deze huizen. Hoe hoger op de berg en hoe mooier de versieringen, hoe belangrijker de persoon was, die gestorven was. We zijn ook gestopt aan een oudheidkundige site waar deze graven zeer duidelijk te zien waren.

    Overal waar we stopten konden we terecht aan een kraam met versgeperst sinaasappel- of granaatappelsap aan een leuke toeristische prijs.

    Kwart voor 11 zijn we aangekomen in Myra. Op het plein van Myra stond een standbeeld van St. Niklaas als beschermer van de kinderen en de vissers. We brachten een bezoek aan de kerk van St. Niklaas. Nicolaas van Myra werd waarschijnlijk geboren omstreeks 280 te Patara in Lycië en is overleden op 6 december in 342 of 352. Hij was in de 4e eeuw bisschop te Myra, de toenmalige hoofdplaats van Lycië in Klein-Azië. Hij werd later heilig verklaard en is de hoofdpersoon in tal van legenden.

     

     

     

     

     

     

     

    De kerk dateert uit de 9de eeuw. De restauratie is volop aan de gang is.We zagen heel mooie fresco's op de muren en prachtige mozaïkvloeren. Ook de tombe van St. Niklaas was te zien.

    Rond 13 h. kwamen we aan in Demre waar alweer een uitgebreid lunchbuffet voor ons klaar stond.

    Om 14 h. vertrokken we naar Kekova, een smal Turks eiland naast Demre. We kwamen toe om 15 h. en hebben met de boot een tocht gemaakt door de baai waar dit eiland ligt. Vroeger bevond zich op dit eiland een stad, maar deze werd door een aardbeving verwoest in de 2de eeuw. Door de aardbeving is de zeespiegel 9 meter gestegen. Daardoor kwam de stad voor een groot gedeelte onder water te liggen. De haven werd vernietigd, maar de restanten kunnen door het water nog gezien worden. Het eiland is onbewoond, alleen de geitjes lopen en springen er naar hartelust rond.

        

    Na de boottocht vertrokken we weer met de bus en om 18.00 h zijn we aangekomen in hotel Mendos te Fethiye. Dit hotel was eerder een 3 sterren hotel, het personeel was niet zo vriendelijk, het eten was wel lekker maar veel minder keuze en de kamer en badkamer waren niet zo luxueus en netjes als in Catamaran. Er lag ook enkel maar een dunne sprei op het bed. Het gevolg was dat we ’s nachts wel kou gehad hebben. Maar ja, het was goed genoeg voor één nacht. 's Avonds is het beginnen regenen en het heeft de hele nacht geregend.

     

    Dag 3 : woensdag, 21-11-2012

    We zijn opgestaan om half 7, ontbijt van 7 tot 8 en dan weer bagage inladen en weg met de bus. Met de regen was de moed ons een beetje in de schoenen gezakt, maar stilaan dreven de wolken weg en hadden we weer een lekker warm zonnetje (25° C).

    Om half 10 was er een sanitaire stop en om 10 h. zijn we aangekomen in Dalyan. Daar vertrokken we met de boot over de lagune (een ingesloten baai met stilstaand brak water) naar het strand van de Caretschildpadden. De naam van het strand is Iztuzu beach.

    De lagune is op sommige plaatsen volgegroeid met riet dat zo hele stroken van nieuwe eilandjes vormde en slechts smalle doorgangen vrijliet voor de boten.

    Bijna aan het strand werden we opgewacht door een krabbenboot. Hier vangt men de blauwe krab (heel speciaal), die ook het voedsel is van de caretschildpad. De visser gaf een demonstratie en inderdaad een schildpad van om en bij de 100 kg hapte toe.

     

     

     

     

    Daarna konden we krab bestellen. Die werd klaargemaakt en tegen 3 Euro verkocht op de terugweg. Dit mochten we zeker niet missen. We voeren verder naar het strand en konden daar rustig een wandeling maken, pootje baden of lekker genieten van een goede capuccino aan de verschillende kraampjes.

    Het strand is daar 6 km lang, dus dat was niet te doen op de korte tijd dat we er verbleven.

    Op de terugweg haalden we onze krab op en op de boot hebben we die opgepeuzeld (met de nodige commentaar van onze medereizigers), maar het was wel heel lekker.

     

     

     

    Na de boottocht, om 13 h., gingen we rechtstreeks te voet naar het restaurant aan het water waar we konden kiezen tussen een menu met kip of forel. De forel smaakte heerlijk. Na de lunch hadden we nog even de tijd om te verpozen in de tuin van het restaurant.

    Om 14 uur waren we al weer weg met de bus richting Kusadasi, wat letterlijk betekent "vogeleiland". Hier broeden de ooievaars rond maart - april boven op de schoorstenen. Om te vermijden dat er vogels zitten te broeden als de kachel brandt, zijn op sommige schoorstenen torentjes geplaatst zodat de vogels geen nest kunnen maken. Waar ze wel genesteld hebben zijn de nesten nog steeds te zien. We zijn om 15 h. een half uurtje gestopt in Mugla om iedereen een plasje te laten doen.

    Om 17.15 h.stopten we in Foras Malinna, eerst en vooral voor het sanitair maar we hebben daar ook een bezoekje gebracht aan een winkeltje. Hilda kocht daar een blouse voor Edgard.

    Terug in de bus voor een rit van iets meer dan een uur zijn we in Kusadasi geland rond 19 u. voor 2 overnachtingen in het prachtige hotel Sealight. Dit hotel heeft opnieuw alle glorie van een 5 sterren hotel met naargelang ook een avondeten met heel veel keuzemogelijkheden.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    28-11-2012, 21:12 geschreven door Lou Knaepen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/lou_en_hilda

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    28-11-2012, 20:58 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Archief per week
  • 26/11-02/12 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs