Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto'1 Ring om over allen te heersen, 1 Ring om hen te vinden, 1 Ring om hen allen te brengen en in duisternis te binden'Welkom in Midden-Aarde
Photobucket
03-08-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom

Site onder constructie: verwachte einddatum: 1/7/2008
 
Welkom op mijn blog van Lord of the Rings
Binnen kort zal deze website niet meer bestaan, je zal dan terecht kunnen op de nieuwe site:
www.bloggen.be/worldoftolkien
klik op onderstaande links om verder te gaan
__________________________________


    
Mordor                               Gondor                              Rohan 
_________________________________________________________

  Lord Of The Rings - The Hobbits 
Elfen                                 Hobbits                               Dwergen


Forum
_________________________________________________________________

 


04-08-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.J.R.R. Tolkien
Klik op de afbeelding om de link te volgen

John Ronald Reuel Tolkien (3 januari 1892 – 2 september 1973) was een hoogleraar Angelsaksisch van 1925 tot 1945, hoogleraar in de Engelse taal- en letterkunde van 1945 tot 1959 aan de Universiteit van Oxford en schrijver van verschillende bekende werken. Met zijn boeken De Hobbit (The Hobbit) en In de Ban van de Ring (The Lord of the Rings) is hij vooral bekend geworden als de vader van de moderne high fantasy.

_________________________________________________________________

Tolkien had nooit verwacht dat zijn boeken populair zouden worden bij het grote publiek. Hij schiep de wereld van Midden-aarde (Middle-earth) als het verhaal achter de talen die hij ontwierp. Door tussenkomst van een voormalige student, publiceerde hij De Hobbit (The Hobbit) (1937), een boek dat hij voor zijn eigen kinderen had geschreven. Hoewel het boek was bedoeld voor kinderen, werd het ook door volwassenen gelezen. Het was zelfs zo populair dat de uitgever (Allen & Unwin) Tolkien vroeg een vervolg te schrijven.

Dit moedigde hem aan zijn beroemdste werk te schrijven, het epische In de ban van de ring (The Lord of the Rings, gepubliceerd in drie delen 1954-1955), wat de Encyclopaedia Britannica als richly inventive omschreef. Het schrijven van dit epische werk nam bijna tien jaar in beslag, een periode waarin hij onophoudelijk werd gesteund door de Inklings en zijn dierbaarste vriend, C.S. Lewis.

Tolkien dacht eerst dat The Lord of the Rings, net als The Hobbit, weer een kinderboek zou worden, maar het groeide snel uit tot een donkerder en serieuzer werk. Hoewel het een direct vervolg op The Hobbit was, was het voor een veel ouder publiek bedoeld, gebaseerd op het immense achtergrondverhaal van Midden-aarde. The Lord of the Rings werd ontzettend populair onder studenten in de jaren '60 en is sindsdien populair gebleven. Het werd al spoedig in veel talen vertaald, waaronder het Nederlands, maar ook in het Esperanto.

The Lord of the Rings was, afgemeten zowel aan verkoopcijfers als aan onderzoek onder lezers, een van de populairste boeken van de twintigste eeuw. De invloed van Tolkien is duidelijk te zien in het fantasy-genre dat tot bloei kwam na het succes van The Lord of the Rings. Het verhaal is twee keer verfilmd, vanaf 1978, gedeeltelijk door Ralph Bakshi, en in 2001-2003 door Peter Jackson.

Zijn hele leven bleef hij werken aan de geschiedenis van Midden-aarde. Uit dit werk werd, na zijn dood, door zijn zoon Christopher Tolkien en fantasy-auteur Guy Gavriel Kay, de Silmarillion samengesteld, dat in 1977 werd gepubliceerd.

Christopher Tolkien publiceerde in de daaropvolgende jaren veel achtergrondmateriaal over de schepping van Midden-aarde, beginnend met Unfinished Tales (1980), The Letters of J.R.R. Tolkien (1981), en een verzameling essays, The Monsters and the Critics (1983), en diverse delen in de serie The History of Middle-Earth.

J.R.R. Tolkiens fascinatie voor linguïstiek inspireerde hem tot het ontwerpen van verschillende kunsttalen (waarvan Quenya en Sindarin, de Elfentalen uit In de Ban van de Ring, de bekendste zijn). Hij was bekend met Esperanto, dat hij leerde op 17-jarige leeftijd. Hoewel hij niet beweerde een Esperantist te zijn, stond hij bekend als een promotor ervan. Hij zei: ""Ik heb in het bijzonder sympathie voor de beweringen van Esperanto[... ]maar de belangrijkste reden om het te steunen is het feit dat het bestaat en dat heeft het grootste onthaal van mij ontvangen."

______________________________________________________________


11-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mediatheek

Minas Tirith                                                                                          Helms Deep

 

Concerning Hobbits                                                                             The Fellowship Theme

 

Rohan Theme                                                                                       Evenstar

 Inhoud blog
 • Mediatheek
 • J.R.R. Tolkien
 • Welkom

  E-mail mij

  Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


  klik op onderstaande foto om iets in m'n gastenboek te zetten


 • Hallo allemaal
 • Ai!
 • RE: Omicidio
 • Omicidio
 • proficiat

  Image hosting by Photobucket

  Image Hosted by ImageShack.us
  Knotsgekke Snuffelblog


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!