Ik ben blij dat ik weer wat meer tijd met vrouw en kinderen kan doorbrengen na zo'n harde en vermoeiende zaak. Ik heb een week vrijaf genomen want het is vakantie voor de kinderen. Zo kunnen we een weekje naar zee! Het vervolg van de blog zal dus voor volgende week zijn! Tot volgende week beste bloggers
Ik wist het! Ik wist het! Ik heb me weer laten vangen! hopelijk zijn we niet te laat! Er lag helemaal geen bom onder het voetbalstadion! Dit was een valstrik om zo ongestoord een bom onder het concertgebouw te leggen! Als dat maar goed komt! Hannelore en de kids zijn daar voor de première van die kinderfilm! Ik moet er zo snel mogelijk naartoe maar hier aan het voetbalstadion zit alles muurvast. Elke Bruggesupporter wil hun winst vieren! Ik hoop dat we maar niet te laat zijn!
'Ik doe mijn best, Pieter!' Versavel had het zwaailicht en de sirenes aangezet, maar hij vorderde geen meter. De wedstrijd was tien minuten geleden beëindigd en nu wilde de Clubsupporter de overwinning zo snel mogelijk gaan vieren. (p. 281)
Het was vandaag weer een vermoeiende dag op het werk. We zijn met een nieuwe case bezig waar ik nu niet meer over kan zeggen. Hanne en ik hebben nog eens ruzie. Maar ja, dat is al normaal zeker? Ik was de kinderen van school vergeten afhalen en de arme kleintjes hebben 1 uur zitten wachten tot mijn schoonmoeder ze uiteindelijk heeft opgehaald nadat ze gebeld werd door de juf. Ook was ze even kwaad geweest dat ik niet mee kon naar de première van de nieuwe kinderfilm met de kids. Maar wat ging er voor een voetbalwedstrijd waar een terroristische aanslag dreigde of een kinderfilm? Ik moet en zal die Azzedinne pakken en Bruno terugvinden. Liefste Hanne ik beloof dat ik dit goedmaak.
Citaat: 'Ik al mijn best doen, Hanne. Maar ik kan niet beloven dat ik op tijd zal zijn.' De voetbalwedstrijd begon om halftwee, de première van Floepie anderhalf uur later. Als er zich geen problemen voordeden, kon Van In nog een deel van de voorstelling bijwonen en dat vond hij gezien de omstandigheden toch beter dan niets. 'Ik red me wel.' Ze kon begrip opbrengen voor de keuze die hij had moeten maken, een terroristische dreiging woog nu eenmaal zwaarder door dan de première van een kinderfilm, ze had er gewoon moeite mee dat er altijd iets verkeerd liep als ze samen iets met de kinderen hadden gepland.
Ik wil Bruno zo snel mogelijk terugvinden! Ik heb de dan maar toegezegd en mijn tanden in deze zaak gezet. Kitty vertelde mij vandaag over een zekere Azzedine. Ik heb Versavel deze persoon even laten opzoeken en BINGO. Hij maakt deel uit van een terroristische Arabische bende. Was Bruno deze bende op het spoor en is hij daarom verdwenen? Loog hij tegen zijn zus over de echte identiteit van Azzedine of waren ze echt vrienden? Van In zal het te weten komen! Wees daar maar zeker van.
'Hij was vermagerd en zijn ogen gingen angstig heen en weer als hij bij haar aanbelde. 'Hij sprak vaak over een zekere Azzedine', zei ze. 'Op welke manier?' Ze haalde haar schouders op. Bruno sprak vloeiend Arabisch en hij las regelmatig de Koran, zogezegd omdat hij vaak in moslimlanden verbleef en daar ook vrienden had. (blz. 113)
Ik heb de laatste tijd zware dagen achter de rug. Gisteren kreeg ik bezoek van een oude vriendin, Kitty. Ze kwam raad vragen omdat haar broer is verdwenen. Ik wou direct een onderzoek starten maar dat wilde Kitty niet. Haar broer is een geheim agent en het gebeurt dan wel meermaals dat deze moeten onderduiken maar deze keer is Kitty echt ongerust zei ze. Ze wil dat ik een privéonderzoek start naar Bruno. Dit is iets wat ik wel zou willen doen maar ik kan dit niet. Ik weet ook niet goed of ik Kitty zomaar kan geloven.
Citaat: 'Waarom droeg dien kerel in hemelsnaam een oortje? En wat moest hij geloven van het verhaal van Kitty? Was de relatie tussen haar en haar broer zo ideaal als ze had beschreven? Misschien was hij haar gezeur wel beu en had hij zijn verdwijning zelf in scène gezet. Er waren trouwens nog andere verklaringen mogelijk voor de verdwijning van Bruno de Winter.' (blz.13)
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!