Ik ben Heidi, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Liammama.
Ik ben een vrouw en woon in Limburg (Belgie) en mijn beroep is Zorgkundige.
Ik ben geboren op 25/04/1975 en ben nu dus 50 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Lezen, koken , films, computer , bloemschikken ....
Beoordeel dit blog
Liammama
Het dagelijks leven van een mama!
22-01-2008
Schrikken!
Hallo,
Was me dat schrikken vanmorgen !
Toen ik de tv opzette om teletekst eens door te nemen (dagelijks ritueel) viel mijn oog direct op de titel "felle windhoos in Peer" ! In Grote-Brogel ( waar mijn ouders wonen ) had die nacht een felle windhoos huisgehouden , ik aarzelde dus niet om hen meteen te bellen . Gelukkig was er bij hen geen schade , maar bij de mensen die een meter of 50 verder woonden was de schade enorm , ganse daken weg , ramen stuk , muren om enz...
Gelukkig werd er met man en macht gewerkt om alles verlopig op te lappen .
Het weer was ook hier vannacht, op een km of 7 van Grote-Brogel erg slecht , onweer , bliksem , felle wind en enorme regenbuien . Op weg naar Grote-Brogel lagen er ook heel wat bomen om , afgeknapt alsof het waren lucifers ! Je zal het maar meemaken !
Voor de rest gaat alles hier zijn gewone gangetje , liam is nu ook aan het hoesten geslagen (juist een hondje) dus hij blijft deze week ook nog thuis van school . Zelf ben ik ook al een weekje thuis van het werk , na maanden van pijn onder mijn voet was de pijn niet te harden en kreeg ik van de dokter rust en medicatie voorgeschreven . Ondanks dat is de pijn nog niet veel beter en ga ik straks terug naar de dokter voor een andere oplossing , hopelijk is er die ! Dan wil je wat aan de lijn doen en ga je lopen (start to run ) en dan hou je er zo iets aan over !
Graag schrijf ik hier nog eens een soepreceptje , gekregen van mijn schoonmoeder en héél lekker !
VENKELSOEP
Benodigdheden
2 venkels 1 ajuin 1/4 knolselder 2 preistengels (wit) 5 visbouillonblokjes olijfolie room garnaaltjes of gerookte zalm peper en zout peterselie of bieslook
Bereiding
Snij de groenten fijn en stoof ze aan in een beetje olijfolie, doe er 4 liter water bij en de visbouillonblokjes. Laat een uurtje zacht koken en mix de soep dan fijn . Doe de room erbij en kruid eventueel af met peper en zout. Werk af met bieslook of peterselie. Doe er voor het opdienen de garnaaltjes of de gerookte zalm bij.