Afgelopen vrijdag avond konden we met de Landelijke Gilde de Graanstokerij Braeckman in Oudenaarde bezoeken.
Het bezoek startte met een videoreportage "Van korrel tot borrel" waarin de geschiedenis van de graanstokerij - begonnen onder de naam "De Blauwe Duif" - alsook het hele proces van graan tot jenever in beeld werd gebracht.
Daarna kregen we een blik achter de schermen van deze stokerij die ambachtelijke tradite weet te combineren met hedendaagse technologie. Graanstokerij Braeckman is één van de weinige stokerijen in België die nog het volledige proces "van korrel tot borrel" in huis hebben.
De degustatie achteraf liet ons kennis maken met de verschillende eindproducten: jonge en oude jenever, kruidenjenever, vlierbloesem aperitief, vruchtenjenevers en roomjenevers ... voor elk wat wils dus.
We danken mevrouw Nadine Braeckman en onze gids José Allinckx voor de hartelijke ontvangst en interessante avond.
Voor onze leden die erbij waren: wat was jullie favoriet? Of hebben jullie nieuwe smaken ontdekt? Laat het ons weten in een reactie (via de 'reageer' link onder dit artikel)
De foto's kan je alvast hier bekijken: naar het foto-album
21-10-2012 om 11:32 geschreven door KH 
|