Inhoud blog
  • Mijn internet, mijn vrijheid, mijn recht?!
  • Internet aan banden?!
  • Proficiat!
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Internet aan banden?!
    Jouw mening!
    26-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internet aan banden?!

    Sarkozy wil internet onder toezicht plaatsen

    Eric Schmidt van Google in de tegenaanval

     

    BRUSSEL - Op een speciale internettop in Frankrijk heeft president Sarkozy gepleit voor meer regulering van het internet. Google-topman Eric Schmidt waarschuwt voor 'domme' regels.


    De leiders van het internet zijn gisteren en vandaag samen in Parijs, aan de vooravond van de G8-conferentie die donderdag van start gaat. Deze speciale eG8-conferentie is een initiatief van de Franse president Nicolas Sarkozy. Aanwezig zijn onder meer Facebook-topman Mark Zuckerberg, News Corp.-baas Rupert Murdoch, Amazon-ceo Jeff Bezos en Eric Schmidt, de voormalige baas van Google die nog steeds het uithangbord is van dat bedrijf.

    Gevaarlijk

    Volgens Sarkozy is er nood aan regels om auteursrechten te vrijwaren, monopolies te voorkomen en kinderen te beschermen tegen schadelijke inhoud. 'Nu het internet een integraal deel is van het leven van de meeste mensen zou het een contradictie zijn om er de regeringen van uit te sluiten', zei Sarkozy. 'Wij zullen geen stappen ondernemen die de groei in uw industrie zullen afremmen', beloofde hij de aanwezigen.

    Maar Eric Schmidt van Google waarschuwde dat het gevaarlijk is om het internet te willen reguleren. 'Alvorens we beslissen dat er een wetgevende oplossing nodig is, moeten we ons afvragen of er geen technologische oplossing is', zei Schmidt. Google kwam de voorbije jaren herhaaldelijk in aanvaring met de Europese politiek en het Europese gerecht, onder meer over de gegevens die het bewaart over het zoekgedrag van Europese internetgebruikers. In Belgiƫ werd het bedrijf onlangs in beroep opnieuw veroordeeld, omdat het, zonder toelating of vergoeding, de titels en inleidingen van artikels uit Franstalige kranten op zijn Google News-website plaatste.

    De Franse president krijgt ook tegenwind uit een andere hoek. Activisten die opkomen voor burgerrechten op het internet, zoals de Franse actiegroep Quadrature du Net, zagen deze eG8-top met wantrouwen tegemoet. Sarkozy heeft bij hen niet zo'n beste reputatie. In het verleden heeft hij het internet vergeleken met het 'wilde Westen'. En hij was persoonlijk verantwoordelijk voor het doorduwen van de zeer onpopulaire Franse Hadopi-wet, die Fransen de toegang tot het internet kan ontzeggen als ze driemaal zijn betrapt op illegaal downloaden. 'Het eG8-forum is een rookscherm en daarachter verschuilt zich een verontrustende alliantie van regeringen die het internet willen controleren en enkele bedrijven die voordeel halen uit het beperken van de vrijheden online', zo schrijft La Quadrature op zijn site. De organisatie ziet een verband tussen verschillende pogingen om het internet te beperken: de maatregelen van de Amerikaanse regering tegen Wikileaks, het blokkeren van het internet door de Egyptische overheid, internetcensuur 'in heel Europa' en het internationale ACTA-akkoord tegen piraterij.

    De conclusies van deze eG8 zullen later deze week worden voorgesteld op de G8 zelf.

    Woensdag 25 mei 2011, 05u00 - Auteur: Dominique Deckmyn voor De Standaard

    Bijlagen:
    http://http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=3M3AJGP1§ionid=eb1a6433-ca3f-4a3b-ab48-a81a5fb8f6e2   

    26-05-2011 om 10:23 geschreven door Bregje Beckers  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn internet, mijn vrijheid, mijn recht?!
    Opdracht schrijfportfolio:
    schrijf een reactie op het artikel uit De Standaard.

    Pak het als volgt aan:
    a) Oriƫnteren: lees het artikel intensief.
        - Duid aan welke zaken de eG8 aan banden zou willen leggen.
        - Markeer ook de mening van de tegenstanders.
        - Zoek de nodige informatie op: ACTA-akkoord, Wikileaks, ...
    b) Verkennen:
         - Hoe sta jij tegenover deze beslissing?
         - Moet de overheid het internet controleren? En wat mag ze dan, volgens jou, wel of niet controleren?
         - Aan welke vrijheiden mag ze niet raken?
    c) Uitvoeren:

         - Noteer bij elk van je standpunten enkele kernwoorden.
         - Gebruik deze kernwoorden om je alinea op te bouwen.
         - Plaats je alinea's in een logische volgorde.
         - Voeg waar nodig signaalwoorden toe.
         - Verwijs regelmatig naar het artikel of gebruik er zinnen uit.
         - Schrijf in je inleiding over welk artikel je je mening kwijt wilt en hoe jij erover denkt.
         - Schrijf een overtuigende titel neer.

          - Noteer jouw eindconclusie, jouw wens of verzoek aan de overheid.
    d) Reflecteren:
        - Lay-out: alinea's: inleiding, midden, slot?
        - Geen spelfouten? Correcte zinsbouw?
        - Mening is duidelijk en overtuigend neergeschreven?
        - Verwijzingen naar het artikel uit De Standaard?

    26-05-2011 om 10:39 geschreven door Bregje Beckers  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/lezersbrief4stw

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    26-05-2011 om 10:15 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)


    T -->

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs