Inhoud blog
 • Ook geslaagd
 • Geslaagd
 • Fotoshoot
 • Rustig baasje = rustige hond
 • Sledetocht in Zweden
  Archief per jaar
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007
  Zoeken in blog

  E-mail ons

  Druk op onderstaande knop om Yanne en Peter te mailen

  Startpagina !
  Het leven in de roedel
  Dagboek van een roedel
  30-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De roedel die geeft en neemt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Een maand met uiterst natuurlijke gebeurtenissen die echter niet altijd even aangenaam zijn. Met een loopse roedel dien je ogen op je rug te hebben. En gezien dit niet het geval is, weten die teven en reu's het handig aan boord te leggen om het naar hun zin te hebben. Eén van onze jonge snaken heeft het dus voor mekaar gekregen om Happy te dekken. We dachten dat haar loopsheid reeds voorbij was maar we hebben sterk het vermoeden dat ze toch zwanger is. 
  Hoe meer honden, hoe meer vreugd...(zou je kunnen zeggen) maar ook hoe meer afscheid nemen. Allegria, zus van onze alfa Alegro, is heen gegaan. Ze had reeds een tijd de positie van ranglaagste (omega) aangenomen en had sedert een mushing-accidentje, jaren geleden, een angst opgelopen die ze nooit meer echt kwijt geraakt is. Bachbloesems hadden haar weer actief gemaakt in het mushen maar ze bleef zich altijd afzijdig houden in de roedel. We zullen haar herinneren als een zeer lieve en (naar ons toe) aanhankelijke dame.


  Bijlagen:
  Allegria062.jpg (45.1 KB)   

  30-10-2014 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  30-09-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 4 musketiers
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Tja, de tijd vliegt. De 4 musketiers van Ishra worden morgen 1 jaar. De reu's zijn flinke, uit de kluiten gewassen kerels geworden die het supertof vinden om elkaar uit te dagen. Mokshe is wat kleiner gebleven, wat nog niet betekent dat ze geen goede trekster zal worden. Zij blijven voorlopig samen met hun moeder in het achterperk. Daar Ishra hoe langer hoe meer uithaalde naar Happy én met de komst van Nepal, heeft ze met haar kroost haar terrein in de huistuin moeten inwisselen voor het achterperk.  Niettegenstaande de kordate aanpak van Peter, blijft ze echter moeilijk doen tgo de honden die ze onder haar niveau acht. We willen echter voorkomen dat dit negatieve gedrag wordt overgenomen door haar pubers en gezien ze heel aanhankelijk is naar mensen toe, hebben we beslist om een andere opvang voor Ishra te zoeken. Wie zich geroepen voelt, laat maar horen.

  Bijlagen:
  4 musketiers 02.jpg (64.1 KB)   

  30-09-2014 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  20-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helemaal thuis
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Onze jongste spruit Nepal heeft het helemaal naar haar zin. Ze vindt bij Happy een moeder en een speelvriendin en vindt het superleuk om mee te gaan wandelen, vooral als ze kan kennis maken met allerhande andere dieren.

  Bijlagen:
  Nepal en Happy 02.jpg (65.3 KB)   

  20-08-2014 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  19-07-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nepal - Native of Wildernes
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Een mooie naam, nietwaar, al zeg ik het zelf. Zo heet onze nieuwe pup, maar noem haar gewoon maar Nepal, hoor. Zo hoort ze ook een beetje bij Tibet en Sherpa...
  Happy heeft Nepal gisteren op een evenwichtige hondse manier ontvangen vóór het huis, vóór ze de tuin betraden, echt zoals het een onthaalteef betaamt. Nepal was uiteraard op haar hoede maar Happy gaf haar alle tijd om haar op haar gemak te stellen. Vannacht sliep Nepal binnen in de kennel maar na vandaag de ganse dag het terras en de tuin te hebben verkend samen met Happy is het duidelijk dat het klikt tussen die 2. Happy is heel rustig en toch speels met haar, toont haar goeie voorbeelden en wijst haar terecht waar nodig. Ze deden zelfs al hun dutje samen in de buitenkennel. En Happy voelt haar op haar best, nu ze een nieuw maatje heeft en Ishra veilig op het andere terrein vertoeft.

  Bijlagen:
  9 weken 024.jpg (32.6 KB)   

  19-07-2014 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  22-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puppybezoek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn gisteren op puppybezoek geweest bij Shadow van On Kamiakan Trail. De pups zijn (uiteraard) heel schattig: 3 wolfsgrijze en 3 zwart-witte waarvan 1 teefje. We konden kiezen en de keuze was snel gemaakt: een zwart-wit teefje (volgens de kweekster eerder seal dan zwart maw bijna zwart). De stamboomnaam is ook al gekozen en het wordt: Native of Wildernes (is het jaar van de N). Binnen 4 weken kunnen we haar ophalen. Spannend...! En nu verder hard werken om de omheining achteraan klaar te krijgen zodat Ishra met haar 4 jonge snaken kan verhuizen naar dit terrein. Dan kan Happy in alle rust de nieuwe pup in de tuin verwelkomen. 

  Bijlagen:
  nest Shadow 4 weken.jpg (38.6 KB)   

  22-06-2014 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  20-05-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch geluk !
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Onverwachts blij nieuws! De drachtige teef van kennel On Kamiakan Trail, Holy Shadow, heeft toch 6 puppy's... geboren op 16 mei. En er is een teefje voor ons, een zwart-wit dan nog, net wat we wilden! Nieuw bloed met zwart-witte vacht. Met onze Indi (waarmee we verschillende shows liepen om haar te laten keuren voor een RISH-stamboom) kunnen we immers geen nest voorzien daar haar heupen niet voldoen en 1 nest met Ishra vinden we voldoende daar zij niet het type is waar we helemaal weg van zijn. Uit het nest van Ishra hebben we wel Tibet en Gipsy die we mogelijks als dekreu kunnen laten keuren. Maar we zien wel wat de tijd en de evolutie ons brengen.

  Bijlagen:
  nest Shadow.jpg (24.4 KB)   

  20-05-2014 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  28-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rare wereld.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We kregen bericht van kennel 'On Kamiakan Trail' dat ze binnenkort een nestje zullen hebben waarvan we graag een nieuwe pup hadden aangekocht maar helaas... de echografie geeft aan dat er slechts 4 pups zullen zijn en deze zijn al gereserveerd. Rare wereld toch.... je moet reeds een pup reserveren die nog niet eens bestaat...!!
  Naar aanleiding van regelmatige conflicten tussen onze roedel en de buurhonden hebben we beslist een nieuwe houten omheining te plaatsen terwijl onze jonge snuiters zich goed amuseren: veel spelen én ook ruzie maken, ferme putten graven, de ouderen uitdagen...maar strenge alfa's (Allegro en Peter) maken hen op tijd duidelijk waar de grenzen liggen. Soms komt een reaktie ook wel eens te laat met blijvende gevolgen, zoals een té enthousiaste stoeipartij die Sherpa een lidteken op zijn oog bezorgde.

  Bijlagen:
  zomer'14 omheining.jpg (43.9 KB)   

  28-04-2014 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  06-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste wandeltraining
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Ishra mocht vandaag haar kroost kennis laten maken met de grote wandeling hier in de buurt. De pups, ondertussen al 5 maanden oud, gingen al regelmatig mee, 2 per 2 aan de voet, op stap rond de vijver. Maar dat lopen aan de voet blijft toch een uitdaging. Dit maal heb ik hen getraind op basis van pure gewenning, dus zonder training noch beloning. En ik geloof erin dat dit slaagkansen heeft als je dit dagelijks 2x kunt uitvoeren vanaf de leeftijd van 2 maanden. Ik heb echter, wegens te veel werkopdrachten, dit schema niet kunnen aanhouden met als gevolg dat hun trekeigenschappen al vrij snel de kop opstaken en aan de voet lopen ondertussen geen optie meer was. Maar gezien het de bedoeling is dat ze het mushingteam zullen vervoegen, is dit uiteindelijk een pluspunt. Ze zijn deze namiddag de wandeling gestart vol energie en na een uur stappen in de lentezon, vonden Tibet en Sherpa dat ze wel nog een rondje zouden kunnen doorgaan maar Gipsy was duidelijk aan rust toe. Mokshe vond ook dat het voorlopig OK was.

  Bijlagen:
  Ishra en kroost op wandel.jpg (34.8 KB)   

  06-03-2014 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  15-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een afscheid
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vannacht heeft Thorgall onverwachts de reis naar de andere hondenwereld aangevat. We wisten dat hij niet heel lang zou leven daar hij té zwaar was en leed aan artrose op zijn achterpoten. Hij was al jaren op dieet maar slaagde er toch steeds weer in om een vleeskluif te verstoppen om het daarna weer op te graven en er gulzig zijn tanden in te zetten. En deze morgen, onaangekondigd, was hij niet meer. Thorgall, we zullen je herinneren als de soms wat chagrijnige maar toch lieve vleesvreter. Hopelijk krijg je veel vleeskluiven in de stille hondenwereld.

  Bijlagen:
  Thorgall.jpg (25.3 KB)   

  15-02-2014 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  12-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En toen waren ze nog met 4
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Er is opnieuw een teefje vertrokken, Mala-Nepal die nu Sheila zal heten. Maar niet getreurd, ze zal meteen ook een grote vriend hebben en dan nog wel een Malamute. Ze zal dus wellicht tussen goeie poten terecht komen. Nu zijn ze nog met 4 en we hebben gekozen om deze 3 reu's en 1 teefje te houden om ons mushingteam te vervoegen. Allegro en Alegria worden dit jaar immers al 9 jaar. We moeten al gaan denken aan hun brugpensioen.

  Bijlagen:
  Mala-Nepal.jpg (33.3 KB)   

  12-01-2014 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  02-01-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het nieuwe jaar is met afscheid gestart. Gobi, die al een tijdje aangaf dat ze zich niet goed voelde in haar vel, heeft vannacht haar laatste adem uitgeblazen. Vanmorgen lag ze vredig stil in haar hok met haar moeder Alegria die naast haar waakte. We hadden niet verwacht dat ze zo snel zo snel zou sterven. Maar we hebben het leven niet in de hand, Moeder Natuur beslist. Het ga je goed, Gobi, je blijft in onze herinnering als de bliksemafleider in de roedel. Als er herrie was, trok je de aandacht naar je toe zodat de anderen werden afgeleid van het probleem. Met je 5,5 jaar ben je te vroeg vertrokken.

  Bijlagen:
  Gobi.jpg (29.1 KB)   

  02-01-2014 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  15-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste wandeling
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ondertussen 10 weken oud en ze genieten volop van de buitenlucht. Sedert begin december leven ze samen met mama Ishra buiten. Ze zijn nu oud genoeg om zich te wapenen tegen de kou, het zijn immers sledehonden, nietwaar. Ze kregen een gloednieuw hok mét stro, groot genoeg voor de ganse familie. Maar ze vinden het ook tof in het hok van tante Happy die het wel fijn vindt om te stoeien met die dolle bende. We namen ze ook al mee op stap. Rennen in het wijdse gras...dit vinden ze natuurlijk dé max.

  Bijlagen:
  Week 10 032.jpg (33.5 KB)   

  15-12-2013 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  29-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertrek van Mishka
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Al 8 weken...en vandaag hebben we al afscheid moeten nemen van een teefje. Mishka is vertrokken naar een jong gezin met 2 lieve zoontjes en nog rustige hond. Ze zal dus meteen kunnen kennis maken met een soortgenoot die haar wellicht wel verder zal leren hoe een hondenleven bij een mensengezin er aan toe gaat. We hebben er alle vertrouwen in.
  Ishra keek wat sip en begreep niet goed wat er gebeurde maar ze gaf al snel weer haar aandacht aan de andere 5 pups die zich van het vertrek van hun zusje niet zoveel aantrokken en al snel weer achter elkaar aan holden.
  De pups hebben ondertussen ook hun officiële naam gekregen en ze zullen luisteren naar de volgende roepnamen: Gipsy, Tibet, Sherpa, Mala-Nepal en Mokshe.

  Bijlagen:
  Mishka en Gipsy.jpg (41.5 KB)   

  29-11-2013 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  08-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.O zo schattig...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ze rollen en dollen, ze gaan op ontdekking en zijn zeer nieuwsgierig, ze eten al vlees uit een bakje, ze proberen te huilen zoals de ouderen en straks, voor we het weten, zullen ze groot en sterk zijn en zullen ze ingespannen worden voor de kar. Maar nu eerst nog even genieten van hun schattig lief snoetje.
  We hebben nog 3 puppy's ter beschikking: 1 teefje en 2 reutjes. Er zijn meer foto's in info te vinden op www.alaskanmalamutepacklife.be

  Bijlagen:
  Week 4 060.jpg (30.3 KB)   

  08-11-2013 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  17-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drinken, slapen en groeien...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Dat is wat ze doen, die puppy's...de ganse dag en nacht door: hun buikje vol drinken en dan zalig weer in slaap vallen. Nu ze 2 weken oud zijn, beginnen ze al te zien en te horen en strompelen ze al goed rond in het nest. Ishra durft al eens wat langer haar kroost te verlaten en is zelfs blij dat ze even mee kan op wandel. Meer foto's vind je op www.alaskanmalamutepacklife.be

  Bijlagen:
  Week 3 005.jpg (40.8 KB)   

  17-10-2013 om 22:57 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  30-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw leven in de roedel (part 2)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Ishra is vandaag 30/09 tussen 10u en 12u bevallen van 6 flinke puppy's: 3 wolfsgrijze teefjes en 3 reutjes waarvan 2 wolfsgrijs en 1 zwart. De bevalling is volledig natuurlijk verlopen en moeder en pups zijn in goede gezondheid. Ishra wijkt geen duimbreed van haar kroost behalve voor een snelle drink, hap of behoefte. Reservaties zijn mogelijk. Meer info vind je op www.alaskanmalamutepacklife.be

  Bijlagen:
  geboorte 13 09 30 014.jpg (65.1 KB)   

  30-09-2013 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  22-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondenwandeling tvv asiel 'De Leiestreek'
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We gingen vandaag op stap met nog een aantal honden die er wel wat anders uitzagen dan wijzelf: grote, kleine, witte, zwarte, bruine, ruwharige, schapedoezen, ferme blaffers, en toch ook nog één van onze soort maar in zwarte uitvoering. We hebben samen met de bazen een ferme wandeling van bijna 3u gemaakt langs de stapsteentjes van Rollegem en Aalbeke. Daarna deden de baasjes een duit in het zakje voor de stakkers van het asiel De Leiestreek van Zwevegem, die iets minder geluk hebben dan wij. Hopelijk vinden zij snel een nieuwe baas zodat ze dan ook met ons kunnen meestappen op de wandelingen die er nog aankomen.
  Alegro, Allegria en Happy

  Bijlagen:
  1238776_565903256790420_1657149880_n.jpg (22.6 KB)   

  22-09-2013 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  08-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw leven in de roedel !
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn allen in blijde verwachting. Het is nu heel duidelijk: Ishra krijgt puppy's. De geboorte is voorzien voor eind september. De vader is Yakima van 'On Kamiakan Trail', kennel van Véronique Vander Meiren.
  Meer info vind je op: www.alaskanmalamutepacklife.be
  Ishra lijkt het zich nog niet echt te realiseren maar wij vinden het wel spannend.
  Yanne en Peter

  Bijlagen:
  IMG_7973b.jpg (40.8 KB)   

  08-09-2013 om 20:41 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  28-08-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op stap met je hond t.v.v. asiel De Leiestreek
  Klik op de afbeelding om de link te volgen 'De wandeling legt de basis voor een evenwichtige relatie met je hond.'
  We gaan op stap met onze trouwe viervoeter en pikken hier en daar een tip mee om bewust in contact te zijn.
  Datum: zon. 22 september 2013
  Tijdstip: 13u30
  Duur: ong. 2,5u
  Omgeving: Rollegem-Bellegem
  Startplaats: Parking Sporthal 'De Weimeersen' te Rollegem
  Wie mee stapt, kan een vrije bijdrage leveren t.v.v. dierenasiel 'De Leiestreek' te Zwevegem.
  We gaan maandelijks op stap op verschillende plaatsen in West-Vlaanderen telkens t.v.v. een dierenasiel.
  We hopen je te ontmoeten samen met je hond.

  Yanne

  Bijlagen:
  hondenwandeling.jpg (39.2 KB)   

  28-08-2013 om 22:37 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Try out
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Spannend vandaag! We mochten met z'n vijven de nieuwe uitrusting in de grote camionette uittesten. Onze leiders hebben hokjes laten installeren zodat wij veilig mee kunnen op uitstap. Er zijn 5 stevige hokken gemaakt waar we 2 per 2 in kunnen (en zelfs met 3 indien nodig). Daarbovenop kan de muchingkar bevestigd worden en er is ook nog een bed voorzien zodat onze leiders comfortabel kunnen slapen als we voor meerdere dagen op stap gaan. Er is isolatie voorzien tegen bar winterweer en hoge zomertemperaturen én een verluchtingssysteem zodat wij steeds frisse lucht kunnen happen. Onze baasjes dachten dat wij het eng zouden vinden in die afgebakende ruimtes maar integendeel, wij voelden er ons meteen veilig met toch voldoende bewegingsruimte. Onze 1ste rit die meteen een uur duurde verliep prima. We hadden de opdracht om mee te werken aan een project in 'De Gebeten Hond'. We mochten 2x een fikse wandeling maken met jongeren die een ervaringstocht maakten. Het was voor hen ook een hele belevenis om ons te ontmoeten en met ons op stap te gaan. De in aanvang bange jongetjes ontpopten zich in 1dag tot ware Malamuttenvriendjes. We waren allemaal moe en content en vielen zonder moeite in slaap op de terugweg.
  Allegro, Alegria, Thorgall, Venus en Ishra

  Bijlagen:
  try out 2013 026.jpg (68.4 KB)   

  28-08-2013 om 00:00 geschreven door Yanne en Peter  


  >> Reageer (0)


  >

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!