Gastenboek
  • knijn

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Inhoud blog
  • Aan mijn nieuwe collega's
  • foto in sepia
  • Wijsheid van de dag
  • Geluid
  • Pastagerecht
    My Live

    05-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan mijn nieuwe collega's
    Hallo iedereen,

    Voor zij die niet geloven dat ik een eigen blog heb met recepten hier is em sé.
    Ik moet wel ootmoedig bekennen dat er al een paar jaar niet veel meer met
    gebeurde maar ja dat kan altijd veranderen.
    De recepten zijn echt uitvoerbaar en lekker.

    Vele groetjes aan de
    AEO-ertjes

    Leonardo

    05-12-2010 om 10:51 geschreven door leonardo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    21-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto in sepia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier toch een foto.

     

    Leon

    21-05-2007 om 20:33 geschreven door leonardo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijsheid van de dag
    Om iets te leren over de onvoorstelbaarheid van het menselijk gedrag
    raadpleegt men beter een boek met spreuken en gezegdes dan een
    handboek over psychologie.

    17-05-2007 om 14:55 geschreven door leonardo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geluid

    Met een aangenaam geluidje gaat alles een stuk beter.
    Daarom een klein melodietje in de linkermarge van mijn blog.

    Leon

    16-04-2007 om 08:06 geschreven door leonardo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pastagerecht

    Pasta met Spinazie en Tomaat

     

    Hoeveelheden voor 4 personen.

     

    Spekblokjes: circa 300 gram (gerookt of gezouten);

     

    Tomaat: 3 vleestomaten in blokjes gesneden of één blik tomatenblokjes;

     

    Spinazie: 1 pak diepvriesspinazie met room (450 gram) of

                                                                           het equivalent in verse spinazie;

     

    Knorr kruidenbouquet Italiano: 1 blokje. Indien dit niet meer te krijgen is kan eventueel
    een ander soort bouillonblokje gebruikt worden (eventueel een half blokje).
    Toch oppassen want het spek geeft al flink wat zout.

     

    Pasta: naar keuze

     

    *******************************************************************************************************

     

    Diepvriesspinazie opwarmen in microgolf of op zacht vuurtje.

     

    Water opzetten met zout voor de pasta.

     

    Spekjes aanbakken , dan tomaat toevoegen met blokje bouillon en eventueel
    geperst teentje knoflook.

    Vervolgens spinazie toevoegen goed roeren en even laten opkoken.

     

    Proeven en eventueel op smaak brengen. (eventueel wat extra room)

     

    De pasta die ondertussen gekookt zal zijn apart opdienen of in de saus mengen.

     

    26-03-2007 om 20:04 geschreven door leonardo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEDICHT

    GEDICHT

                                                           (Door mijn zoon)

     

     

    In welke aarde plant men deze scheut?

     

    In de bloedaarde van het slagveld?

     

    Tegen de zuiderhelling van een duister gebergte?

     

    In de vette vlakte van de poldergrond?

     

    In de geologische decadentie van een tuin?

     

    In de zanderige zure Heidebodem?

     

    In welke aarde,liefste, zoeken wij met dit bedrijf fortuin?

     

    (Matthias Roijakkers)

     

    3e prijs vrijzinnige poëziewedstrijd 2005

     

    26-03-2007 om 19:06 geschreven door leonardo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijngerecht

     

    Konijn op wijze van Leon

    (4 personen)

     

    Circa 1 kg konijn (rug medaillons, eventueel billen of heel konijn);

    150 gram chorizo (pikant en in dunne stukjes gesneden);

    3 à 4 paprika’s (voor optisch aspect best verschillende kleuren, gewassen, ontpit en in blokjes);

    zilveruitjes ( vers of diepvries) verse ui kan ook, ongeveer 100  gram;

    3 of 4 verse rijpe tomaten ontveld en in blokjes (blik mag maar is minder fijn);

    bloem, peper(molen) en zout;

    Italiaanse kruiden uit diepvries indien verkrijgbaar of wat tijm, dragon en koriander.

     

    ***********************************************************************************************

     

     

    Konijn wentelen in bloem waar peper en zout werden aan toegevoegd, (in diepvrieszak)
    braden in boter met beetje olijfolie;

     

    Als konijn mooi aangebraden is chorizo toevoegen, vervolgens de tomaten;
    (indien nodig het vuur wat temperen)

     

    Na 10 minuten de paprika’s en zilveruitjes toevoegen en zachtjes laten stoven.
    (opgepast deze groenten mogen niet te lang meekoken of ze worden plat)

     

    Indien nodig wat warm water toevoegen. (koud water schrikt het vlees en maakt het taai)

     

    Proeven en indien gewenst wat extra smaak geven door bvb Italiaanse kruiden uit diepvries,
    beetje tijm, wat gehakte korianderblaadjes.

     

    Als het konijn mooi gaar is en de saus goed warm en van dikte de pan/braadpot van het
    vuur nemen en voor de fijne smaak wat gedroogde dragon toevoegen (meer smaak dan verse)

     

    Opdienen met pasta (voorkeur tagliatelle) vermengd met bakje vers in schijfjes
    gebraden champignons of verse frietjes.

    Bij pasta geef ik graag wat krokant stokbrood of Turks brood)

     

     

     

     

     

     

    26-03-2007 om 00:00 geschreven door leonardo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    20-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom bij Leonardo
    Steeds welkom voor zowel de culturele als culinaire uitstap.

    Leonardo

    20-03-2007 om 19:49 geschreven door leonardo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Examenkoorts

    Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt.  Het is gewoon zoals je het zélf wenst.  Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed.  Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.

    Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat.  Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard. 

    27-09-2005 om 16:32 geschreven door leonardo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto van vlinder
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig.  Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.

    Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.

    Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".

    Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen.  In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.

    Nu is uw blog aangemaakt.  Maar wat nu???!

    Lees dit in het volgende bericht hieronder!

    27-09-2005 om 16:32 geschreven door leonardo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)



    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • vraag 8 proef (carla)
        op foto in sepia
  • lok (René)
        op Welkom bij Leonardo
  • precies nog juist te doen van moeilijkheidsgraad .... (carla)
        op Konijngerecht
  • ziet er goed uit ... (carla)
        op Pastagerecht
  • diepzinnig (carla)
        op GEDICHT

  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs