Op 19 januari 2012 gaat de winkel open Lokerse Baan 92b - 9111 Belsele. Er zal een zeer uitgebreid assortiment zijn van: Italiaanse delicatessen, wijnen, traiteurgerechten, geschenkmanden, vleeswaren, kazen, geschenkmanden... De speciaalzaak voor elke Italië liefhebber.www.lekkerzuiders.be
Deze bloem van
zachte tarwe type 00 of op zijn italiaans gezegd Farina di Grano Tenero tipo
00, garandeert geslaagde pizza's en pasta's maar is ook voortreffelijk voor elk
ander recept. Zo kan deze superieure bloem ook gebruikt worden voor cake, gebak
en brood maar ook om vis te bestrijken. Door haar veelzijdigheid is deze bloem
een onmisbaar product in elke keuken. Kom deze bloem ontdekken op www.lekkerzuiders.be
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen) Tags:bloem,bloem type 00,bloem voor pizza,bloem voor pasta,bloem voor pastabereidingen,bloem voor maken van pasta,meel,fijne bloem,italiaanse bloem,bloem voor het maken van pizza,
19-05-2011
Artisanale pasta's uit Calabrië
Uit oude culinaire tradities zijn geboren de maccheroni Calabrese, bereid volgens traditionele methoden met eenvoudige en natuurlijke ingrediënten, de beste tarwe en water. Deze zijn gevormd rond een draad van zink. Maccheroni piccante is gearomatiseerd met Spaanse pepers. Deze heerlijke pasta wordt bij lage temperatuur gedroogd. Door de droogtijd van deze pasta bij lage temperatuur, komt de smaak van de pasta echt tot zijn recht. Kom deze heerlijke pasta's ontdekken op www.lekkerzuiders.be
Sinaasappelbloesem honing is een zoete fruithoning met de geur van bloeiend sinaasappelbomen. Deze bloesems verspreiden een zeer aangename geur. Deze honing is zeer geschikt om te gebruiken als zoetstof in thee, joghurt, brood, gebak, kazen of voor in gerechten. Uiteraard is deze honing afkomstig uit een land(Zuid-Europa) met een zonnig klimaat, waar deze sinaasappelbloesems ten volle van het zonnetje kunnen genieten. De honing kan wit, geel, donkerbruin of amberkleurig eruitzien. Dit hangt ervan af welk stuifmeel de bijen uitkozen om de honing aan te maken.
In de lente zuigen de bijen nectar uit de sinaasappelbloesems. De bijen verzamelen de nectar in hun "honingblaas" daarin worden bepaalde stoffen toegevoegd en begint het omzettingsproces. De bijen houden een klein beetje nectar bij zich, de rest deponeren ze in de bijenkorf in de honingraten(deze zijn gemaakt van bijenwas)en wordt door andere bijen verder verwerkt. De honingraten worden uit de bijenkast genomen en ontzegeld met een speciaal mes( de wasdeeltjes worden van de rasters gehaald zodat de honing vrijkomt). Dan wordt de honing eruit geslingerd in een centrifuge, en daarna gaat hij nog eens door twee fijne zeven om de resterende wasdeeltjes en onzuiverheden eruit te halen. De sinaasappelbloesem honing die ik ken komt rechtstreeks van een imker uit Sicilië, deze maakt nog zelf zijn honing. Daar is alles nog puur natuur en is de honing nog 100% natuurzuiver en van zeer goede kwaliteit, zonder dat er andere middelen aan toegevoegd worden. Alles gebeurt er nog op ambachtelijke wijze. Kom deze heerlijke honing ontdekken op www.lekkerzuiders.be
Een truffel is een extreem kostbare zwam (paddenstoel) die onder de grond, op de wortels van eiken, hazelaars of fruitbomen groeit. De ideale neuzen voor truffels op te sporen zijn die van een hond en van een vrouwelijk varken die daar voor getraind worden. De vrouwelijke varkens zijn zeer geschikt hiervoor omdat zij de geur van een truffel associëren met die van een mannelijk varken. Er zijn meer dan 100 varieteiten truffels over de hele wereld. Wanneer men een truffel doormidden snijdt, dan zie je dat er een harde waterachtige buitenkant is, en vanbinnen een doolhof van adertjes. Dit is zeer mooi en specifiek voor de truffel. Een truffel vindt men een 60 cm onder de grond en ruikt men enkel wanneer deze rijp is.
Enkele truffelsoorten
- De Tuber magnatum Pico is een witte truffelsoort en één van de meest duurste truffelsoorten die er zijn. Het seizoen van deze witte truffel loopt van eind september tot december. Men vindt deze truffel in Italië, Slovenië en Kroatië. De truffels die uit Italië komen zijn de beste in kwaliteit, men vindt deze truffels in Emilia - Romagna, Toscane, Lombardije, Umbrië, Abruzzo, Molise, Piedmont en Marche. Men heeft er verschillende diversiteiten wat grootte betreft van een boon tot aardappel. Witte truffels hebben een sterk aroma. Eigenlijk zou men deze enkel rauw mogen gebruiken.
- De Tuber melanosporum Vittadini (zwarte wintertruffel) is de meest bekende truffel in de wereld. De Franse gastronoom Brillat - Savarin noemde deze truffel de diamant van de keuken. Het seizoen van deze truffel loopt van november tot februari. Men vindt deze truffel het meest in Frankrijk, Italië en Spanje, maar de laatste jaren zijn deze ook succesvol in Amerika en Australië. Zwarte truffels hebben een meer subtiel aroma dan witte truffels.
- De Tuber aestivum Vittadini ( zwarte zomertruffel) is de meest overvloedige truffel in de wereld. Het seizoen van deze truffel begint van juni tot oktober. De grootste truffelboerderij van zwarte zomertruffel in de wereld bevindt zich in Spanje. Deze kan zowel rauw als gekookt worden gegeten. Deze heeft een nootachtige smaak met een lichte nasmaak van balsamico.
- De Tuber albidium Pico heeft een licht witte kleur. Deze vindt men in Europa. Het seizoen van deze truffel loopt van januari tot april. Deze truffel heeft een unieke, bijna lookachtige smaak van paddenstoelen. Er zijn verscheidene manieren om deze truffel te bewerken.
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen) Tags:truffelproducten,producten met truffel,honing met truffel,zeezout met truffel,truffelboter,truffelolie,carpaccio van truffel,carpaccio,risotto met truffel,zwarte truffel,witte truffel,truffel,zomertruffel,wintertruffel
29-12-2010
Producten waar truffel in verwerkt is
Half januari wordt ons assortiment verrijkt met producten waar truffel in verwerkt is zoals: truffelboter, acaciahoning met truffel, zeezout met truffel...Kom deze heerlijke Italiaanse producten ontdekken en nog zoveel meer op www.lekkerzuiders.be
Onze proeverij van Italiaanse wijnen en delicatessen komt dichterbij. Hebben heerlijke wijnen aangekocht uit verschillende streken van Italië. Ook onze koekjes uit Toscane vallen zeer in de smaak. Er staat op onze website een lekker en snel gerecht van pasta met heerlijke pesto van onze boerderij uit Sicilië. Kom gerust eens een kijkje nemen op onze website op www.lekkerzuiders.be . Wie zich nog wilt inschrijven voor onze gratis proeverij kan dit gerust nog doen. Het zal zeker de moeite zijn. De ingang van onze zaal bevindt zich aan de parking, voor wie teveel van al het lekkers geproefd heeft, kan zich laten bollen tot aan zijn wagen.
Er zijn weer nieuwe producten toegekomen. Heerlijke wijnen uit verschillende streken van Italië. Koekjes van een klein artisanaal bedrijfje uit Toscane en pastasauzen van zonovergoten tomaten en kruiden uit Sicilië. De Siciliaanse pastasauzen zijn afkomstig van een artisanale boerderij. De boerderij Salemi Pina vloeit voort uit noodzaak om typische Siciliaanse producten te verbeteren. De boerderij biedt de consument een reeks van recepten die zorgvuldig herwerkt zijn om de juiste balans tussen kwaliteit en traditie te krijgen. De zorgvuldige selectie van de grondstoffen uitsluitend van Siciliaanse afkomst, garandeert de consument kwalitatief en hoogwaardige producten. Salemi Pina is een artisanaal productiebedrijf van alle groenten en fruit die gebruikt worden voor de productie van conserven en paté. Alle groenten en fruit worden vers verwerkt binnen een paar uur. Iedere fase van elk gewas wordt nauwlettend gevolgd. Van het zaaien tot het oogsten. Alle processen worden uitgevoerd zonder synthetische chemische stoffen van welke aard ook. Geen additieven, geen bewaarmiddelen en geen kleurstoffen worden gebruikt in de producten. Alle producten zijn biologisch gecertificeerd en alle producten zijn artisanale producten. Vergeet niet om jullie in te schrijven voor onze gratis proeverij van Italiaanse wijnen en delicatessen op zondag 31 oktober 2010. www.lekkerzuiders.be