Heey iedereen; ik ben dus Hanne en dit is mijn artikeltje over koekjes en cakejes! En om zeker niet te vergeten : de recepten! Dus pak je potten en pannen maar uit de schuif en ga aan de slag!
BROWNIES 
Brownies zijn overheerlijke vierkante of rechthoekige chocoladecakejes. Vele mensen gebruiken pure chocolade, want er zitten veel aroma's in. Als je wilt, kan je er ook amandelnoten aan toevoegen. Oké, nu het moment waar jullie allemaal op gewacht hebben... HET RECEPT!!!
De ingrediënten : Voor 4 personen; 75 gr chocolade, 100 gr zachte Belolive Bakken en Braden, 325 gr suiker, 1 dl melk, 3 eieren, 125 gr bloem, 1 eetlepel cacaopoeder.
De bereiding : Smelt de chocolade. Klop de zachte Belolive Bakken en Braden samen met de suiker en voeg er achtereenvolgens de melk, eieren, bloem, cacao en gesmolten chocolade aan toe. Schep het deeg in een vierkante vorm en bak het 30 minuten op 180 graden.
Zo, veel bakplezier!
WAFELS 
Wafels is een typisch belgisch gerecht. Je hebt er ook verschillende van: Brusselse wafels, warme wafels, suikerwafels, ijswafeltjes of Luikse wafels.Je kan ook zelf kiezen of je er chocolade bijwilt. Wat is het nu eigelijk?
Brusselse wafels: Brusselse wafels zijn nogal groot. Ze doen er meestel bloemsuiker en slagroom op. Warme wafels: suikerwafels, maar dan warm.:wink: Suikerwafels: Wafels met stukjes suiker. Luikse wafels: Een beetje zoet, wordt gebruikt met parelsuiker. Ijswafeltjes: Je kent het wel, dat geven ze bij een ijsje! :lol:
Nu het recept !
Ingrediënten: 5 dl melk, 300 g bloem, 100 g boter, 75 g suiker, 2 eieren, 10 g bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker, snuifje zout.
De bereiding: Laat de boter zachtjes smelten in een pan, maar laat ze niet bruin worden. Meng de bloem en het bakpoeder goed door elkaar en maak in het midden een kuiltje. Doe er de suiker, vanillesuiker, eieren en zout bij en giet er de gesmolten boter bij. Roer alles goed door elkaar en giet er langzaam en al roerend de melk bij. Blijf roeren tot je een mooi glad deeg hebt zonder klonters. Laat het deeg dan nog een kwartiertje staan, en je bent klaar om te bakken. Doe het deeg met een pollepel in het wafelijzer. Na een zestal minuutjes bakken zouden de wafels mooi bruin en gaar moeten zijn.
Smakelijk!
Voila! x
|