Gehaktballetjes in
yoghurt - muntsaus 
Ingrediënten: 2 eetlepel
boter 1 kleingesneden ui
500 gram mager
rundergehakt 125 gram verkruimeld
oud brood 1 ei
0,5 dl. water
1 eetlepel azijn
1 theelepel oregano of
munt zout en
peper 50 gram bloem
1
dl. maiskiem olie
voor de
saus: 25 gram
boter 1 uitgeperst teentje
knoflook 25 gram bloem
2 dl. water
2 dl. geitenyoghurt
1 eetlepel fijngehakte
munt zout en peper
Bereidingswijze: Verhit de boter in en
fruit hierin de kleingesneden ui lichtbruin. Vermeng het gehakt met de gefruite
ui, verkruimelde brood, ei, water, azijn, munt, zout en peper. Kneed alles
enkele minuten goed dooreen. Vorm van het gehaktmengsel ca. 16 kleine balletjes.
Wentel de gehaktballetjes goed door de bloem. Verhit de olie in een pan en bak
hierin de gehaktballetjes mooi bruin en gaar. Laat ze uitlekken op
keukenpapier.
De
saus: Verhit de boter in een
pan en fruit hierin de uitgeperste knoflook ca. 2 minuten zonder hem bruin te
laten worden. Roer de bloem door het boter- knoflookmengsel. Voeg onder
voortdurend roeren beetje bij beetje het water en de yoghurt toe tot een
gebonden saus is ontstaan. Roer de fijngehakte munt door de saus. Draai het vuur
laag en laat de saus ca. 5 minuten zachtjes koken. Maak de saus op smaak met wat
saus en peper. Voeg de gehaktballetjes aan de saus toe en laat alles nog ca. 10
minuten zachtjes doorkoken tot de gehaktballetjes door en door warm
zijn.
29-08-2013 om 16:41
geschreven door recepten
Categorie:* Griekse recepten *
|