Categorieën
  • Cake's en Taarten (5)
  • Zoeken in blog

    Inhoud blog
  • Notencake (recept: Jeroen Meus)
  • Cupcakes
  • Gemarmerde Cake (Recept: Piet Huysentruyt)
  • Appelcake
  • Chocoladecake (recept: Jeroen Meus)
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    De beste recepten!
    Vind hier de leukste, makkelijkste en lekkerste recepten!
    05-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cupcakes
    Ingrediënten (12 cupcakes):
    • 125 g boter (op kamertemperatuur) 
    • 125 g kristalsuiker
    • 125 g zelfrijzend bakmeel
    • 2 eetlepels melk (op kamertemperatuur)
    • 2 eieren (op kamertemperatuur)
    Extra materiaal:
    • 1 mixer met beslag haken
    • een cupcake bakvorm
    • papieren cakevormpjes 

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 170°C. Zet een cupcake bakvorm met daarin de papieren vormpjes klaar. Snij de boter in kleine blokjes. Zorg dat alle ingrediënten van een juiste hoeveelheid zijn, dit is nodig voor een goed cupcake beslag.

    Doe de boter in een kom en voeg de suiker toe. Voeg de suiker niet in 1 keer toe, maar doe het beetje bij beetje. Zet de mixer aan op middelhoge snelheid en mix tot je een lichte en luchtige massa hebt. Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Elke keer dat je een ei het toegevoegd, moet je mixen op middelhoge snelheid totdat alles terug 1 luchtige massa is. Het bakmeel voeg je nu ook beetje bij beetje toe. Mix weer op middelhoge snelheid, telkens als je een beetje bakmeel erbij hebt gedaan. Als laatste voeg je de melk nog toe. Mix nu 1 tot 2 minuten op middelhoge snelheid, tot alles een luchtig, glad beslag is geworden.

    Nu neem je je cupcake bakvorm met de papieren vormpjes erin. Schep de vormpjes voor 2/3 vol, zodat ze mooi tot aan de rand kunnen rijzen. Zet de cupcakes voor 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven op 170°C. Na 20 min. controleer je best al is of ze klaar zijn door erin te prikken met een houten prikker, blijft er deeg plakken laat ze dan nog 5 à 10 min. zitten, blijft er geen deeg plakken, dan zijn ze klaar. 

    Als de cupcakes uit de oven zijn, laat ze dan goed afkoelen. Zijn de cupcakes een beetje bol en wil je ze decoreren, leg dan een bakplaat 1 à 3 min. op de cupcakes direct nadat ze uit de oven zijn. Als je de bakplaat er af haalt, zijn ze mooi plat. Als de cupcakes afgekoeld zijn, haal ze dan uit de cupcake bakvorm. Het papieren vormpje mag blijven zitten. Nu kun je zelf decoreren naar smaak met suikerpasta, suikerglazuur, smarties, hagelslag, enz...
       

    05-01-2012 om 17:10 geschreven door Emma®  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Cake's en Taarten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarmerde Cake (Recept: Piet Huysentruyt)
    Ingrediënten:
    • 250 g zelfrijzende bloem    
    • 250 g suiker
    • 250 g gesmolten Alpro Soya Cuisine
    • 4 eieren
    • 25 g cacaopoeder

    Bereiding:
    Klop de eieren samen met de suiker. Voeg de gesmolten Alpro Soya Cuisine aan toe. Voeg ook de bloem toe. Smeer de bakvorm in met boter. Meng de helft van het deeg met de cacaopoeder. Giet nu afwisselend een beetje van het bruine deeg en het witte deeg in de bakvorm. Roer er voorzichtig door met een lepel, als je het te hard doet, wordt alles gewoon gemengd! Bak in een voorverwarmde oven van 180°C de cake 45 à 60 min. 

    05-01-2012 om 17:08 geschreven door Emma®  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Cake's en Taarten


    Archief per week
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs