Categorieën
  • Cake's en Taarten (5)
  • Zoeken in blog

    Inhoud blog
  • Notencake (recept: Jeroen Meus)
  • Cupcakes
  • Gemarmerde Cake (Recept: Piet Huysentruyt)
  • Appelcake
  • Chocoladecake (recept: Jeroen Meus)
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    De beste recepten!
    Vind hier de leukste, makkelijkste en lekkerste recepten!
    21-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom!
    Hallo iedereen!
    Welkom op deze site. Vind hier al je lekkere recepten! Je vind hier echt van alles! Alles is ingedeeld in categorieën, zodat je alles makkelijk kunt vinden. Ideetjes en recepten: altijd welkom!!!
    Daag!
    Emma 

    21-12-2011 om 19:13 geschreven door Emma®  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (15 Stemmen)
    Tags:Welkom, informatie, ...
    13-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Notencake (recept: Jeroen Meus)
    Ingrediënten:
    • 250 g boter (+ een extra klontje)
    • 300 g bloem
    • 5 eieren
    • 200 g bruine suiker
    • 5 cl melk
    • 125 g notenmix
    • 50 g rozijnen (moet niet)
    • 1 vanillestokje
    • 1 koffielepel bakpoeder
    Extra materiaal:
    • keukenmachine (heb je dit niet, meng dan met een houten lepel)

    Bereiding:
    Laat de boter op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 180°C. Breek de eieren in een grote kom en doe er de melk bij. Kluts met een garde tot je een mooi, glad mengsel hebt.
    Zet op de keukenmachine het hulpstuk voor deeg. Doe de ondertussen malse boter in de mengkom van het toestel en laat op lage snelheid draaien. Snijd de vanillestokjes doormidden en schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Meng de vanillezaadjes onder de boter. Voeg ook de bruine suiker toe, en laat nog een minuutje op lage snelheid draaien. Giet er het mengsel van de melk en eieren bij en laat weer een minuutje draaien. Zeef de bloem en voeg het ook toe bij het mengsel, net zoals de bakpoeder. Hak de noten fijn (of doe ze even in de hakmolen) en voeg ze toe aan het mengsel. Zorg dat de noten wel echte stukjes blijven, en geen kruimels. Boter de bakvorm in en strooi er wat bloem over. Giet het beslag in de cakevorm en steek het in de oven van 180°C voor ong. 45 min. Prik voor alle zekerheid na 30 min in de cake, blijft er nat beslag hangen, laat het dan nog 10 min. insteken. Blijft er geen beslag aanplakken, dan is de cake klaar. Laat de cake even afkoelen en haal hem dan uit de bakvorm (als je het direct doet valt de cake uit elkaar).

    13-01-2012 om 20:42 geschreven door Emma®  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (10 Stemmen)
    Categorie:Cake's en Taarten
    05-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cupcakes
    Ingrediënten (12 cupcakes):
    • 125 g boter (op kamertemperatuur) 
    • 125 g kristalsuiker
    • 125 g zelfrijzend bakmeel
    • 2 eetlepels melk (op kamertemperatuur)
    • 2 eieren (op kamertemperatuur)
    Extra materiaal:
    • 1 mixer met beslag haken
    • een cupcake bakvorm
    • papieren cakevormpjes 

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 170°C. Zet een cupcake bakvorm met daarin de papieren vormpjes klaar. Snij de boter in kleine blokjes. Zorg dat alle ingrediënten van een juiste hoeveelheid zijn, dit is nodig voor een goed cupcake beslag.

    Doe de boter in een kom en voeg de suiker toe. Voeg de suiker niet in 1 keer toe, maar doe het beetje bij beetje. Zet de mixer aan op middelhoge snelheid en mix tot je een lichte en luchtige massa hebt. Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Elke keer dat je een ei het toegevoegd, moet je mixen op middelhoge snelheid totdat alles terug 1 luchtige massa is. Het bakmeel voeg je nu ook beetje bij beetje toe. Mix weer op middelhoge snelheid, telkens als je een beetje bakmeel erbij hebt gedaan. Als laatste voeg je de melk nog toe. Mix nu 1 tot 2 minuten op middelhoge snelheid, tot alles een luchtig, glad beslag is geworden.

    Nu neem je je cupcake bakvorm met de papieren vormpjes erin. Schep de vormpjes voor 2/3 vol, zodat ze mooi tot aan de rand kunnen rijzen. Zet de cupcakes voor 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven op 170°C. Na 20 min. controleer je best al is of ze klaar zijn door erin te prikken met een houten prikker, blijft er deeg plakken laat ze dan nog 5 à 10 min. zitten, blijft er geen deeg plakken, dan zijn ze klaar. 

    Als de cupcakes uit de oven zijn, laat ze dan goed afkoelen. Zijn de cupcakes een beetje bol en wil je ze decoreren, leg dan een bakplaat 1 à 3 min. op de cupcakes direct nadat ze uit de oven zijn. Als je de bakplaat er af haalt, zijn ze mooi plat. Als de cupcakes afgekoeld zijn, haal ze dan uit de cupcake bakvorm. Het papieren vormpje mag blijven zitten. Nu kun je zelf decoreren naar smaak met suikerpasta, suikerglazuur, smarties, hagelslag, enz...
       

    05-01-2012 om 17:10 geschreven door Emma®  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Cake's en Taarten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarmerde Cake (Recept: Piet Huysentruyt)
    Ingrediënten:
    • 250 g zelfrijzende bloem    
    • 250 g suiker
    • 250 g gesmolten Alpro Soya Cuisine
    • 4 eieren
    • 25 g cacaopoeder

    Bereiding:
    Klop de eieren samen met de suiker. Voeg de gesmolten Alpro Soya Cuisine aan toe. Voeg ook de bloem toe. Smeer de bakvorm in met boter. Meng de helft van het deeg met de cacaopoeder. Giet nu afwisselend een beetje van het bruine deeg en het witte deeg in de bakvorm. Roer er voorzichtig door met een lepel, als je het te hard doet, wordt alles gewoon gemengd! Bak in een voorverwarmde oven van 180°C de cake 45 à 60 min. 

    05-01-2012 om 17:08 geschreven door Emma®  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Cake's en Taarten
    30-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelcake
    Ingrediënten:
    • 4 appels
    • 250 g bloem
    • 250 g suiker
    • 250 g boter
    • 4 eieren

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de helft van de suiker (125 g) met 4 eierdooiers. Meng de andere helft van de suiker met de 4 eiwitten in een andere kom. Smelt de boter en laat ze afkoelen. Meng nu de boter door het mengsel van de eierdooiers. Zeef de bloem en meng ook deze door het mengsel van de eierdooiers. Doe nu het mengsel van het eiwit ook bij het mengsel van de eierdooiers. Snijd de appels in schijfjes. Giet het deegmengsel in een bakvorm en leg de appelschijfjes erop. Bak de cake voor 30 min. Prik er dan is in met een vork, blijft er deeg plakken, laat hem dan nog 10 min in de oven, blijft er geen deeg aan plakken, haal dan de cake eruit. Laat eventjes afkoelen en haal dan uit de bakvorm. 

    30-12-2011 om 00:00 geschreven door Emma®  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Cake's en Taarten
    Tags:appelcake, appel, cake, suiker, bloem, boter
    21-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladecake (recept: Jeroen Meus)

    Benodigdheden:
    Chocoladecake:
    • 300 g pure chodolade (melk chocolade kan ook!)
    • 250 g boter
    • 5 eieren
    • 4 eetlepels suiker
    • 1/2 kop gemalen amandel (Hazelnoot kan ook)
    • 1 kop zelfrijzende bloem

    Glazuur (dit recept kan ook zonder glazuur):
    • 1,5 dl room
    • 125 g fijngehakte chocolade
    Tip: Draag een schort voor dit recept! Wink

    Bereiding:
    Smelt de chocolade op een zacht vuur met boter.  Klop de eieren en de suiker tot een luchtig mengsel. Spatel er de bloem, het chocolademengsel en de amandelen door. Vet een cakevorm in met een beetje boter (Tip: Dit gaat beter als je een beetje boter laat smelten, en het verspreidt met zo'n soort rubberen borsteltje. Al is het voor de kinderen wel leuker met gewoon een klontje boter, behalve als je niet tegen vettige handen kunt! Smile). Bak de cake in een voorverwarmde oven op 160°. Hoelang? Dat hangt af van de sterkte van je oven. Prik op de 10 minuten met een vork in de cake, blijft er geen deeg meer hangen, dan is het oké. Laat de cake eventjes afkoelen en haal hem dan uit de vorm. (Als je de cake direct uit de vorm haalt, valt hij uiteen.) Het glazuur maak je heel makkelijk; klop alles door elkaar en smeer het op de cake!


    21-12-2011 om 19:36 geschreven door Emma®  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (25 Stemmen)
    Categorie:Cake's en Taarten


    Archief per week
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Startpagina !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs