Inhoud blog
  • mousse van gerookte zalm met een sausje van komkommer en hoegaarden
  • gerookte zalm met zuurzoete room en kruiden
  • gemarineerde zalm met rose peper
  • carpaccio van verse zalm met bloemkool
  • carpaccio van kabeljauw
  • terrine van danish blue met zweedse ham
  • vlinder van garnalensla
  • groene asperges met garnalenmousseline
  • pastaslaatje
  • zarzuela met wijting
  • meergranenbroodje met zalm en kwarksaus
  • kattetongen
  • drollenkoekjes
  • broccolisla met grijze garnalen
    Gastenboek
  • Succes met jullie blog.
  • ideetje
  • hai hai
  • veel blogplezier
  • Veel succes met je site

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Zoeken met Google


    Blog als favoriet !
    Startpagina !
    lekkere eet ideetjes
    recepten en ideetjes van serge
    15-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mousse van gerookte zalm met een sausje van komkommer en hoegaarden
    nodog 4 personen:
    ------------------------
    2 eierdooiers
    snuifje zout
    1,5 dl hete melk
    2 eetlepels gesmolten boter
    2 el koud water
    2 el lauwe azijn
    2 blaadjes gelatine
    300 gram fijngehakte gerookte zalm
    1 komkommer
    2,5 dl yoghurt
    1 dl hoegaarden
    peper en zout
    kerstomaatjes

    roer in een kom de eierdooiers los met een snuifje zout.
    doe er de hete melk bij en al kloppend de gesmolten boter,het koud water en de lauwe azijn.
    meng er de gelatine onder en de fijngehakte gerookte zalm.
    meng goed onder elkaar en giet de massa in een vorm.
    laat opstijven in de frigo.
    snij voor de saus een derde van een komkommer fijn.
    mix de rest met de yoghurt,meng er hoegaarden onder en kruid met peper en zout.

    15-01-2008 om 22:39 geschreven door serge  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gerookte zalm met zuurzoete room en kruiden
    nodig 4 personen:
    -----------------------
    500 gram gerookte zalm
    8 sl zure room
    1 sl gram gehakte basilicum
    1 sl gram kervel
    1 sl  gehakte peterselie
    1 geplet teentje look
    2 sl frambozenazijn
    enkele toasts


    schik de zalm op  de borden en bestrooi met peterselie.
    meng de zure room met de basilicum,de kervel,look en de frambozenazijn.
    serveer deze samen met de zalm en de toasts.

    15-01-2008 om 22:21 geschreven door serge  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gemarineerde zalm met rose peper
    nodig 4 peronen:
    --------------------
    700 gram verse zalm
    2 soeplepels verse rose peper
    1 bosje dille
    2 soeplepels citroensap
    2 soeplepels witte wijnazijn
    10 soeplepels olijfolie
    peper en zout


    snij de zalm in blokjes van 1 cm en schik op een bord.
    hak de roze peper fijn.
    hak de dille.
    meng het citroensap,de wijnazijn en de olijfolie tot een vinaigrette en breng op smaak.
    overgiet de zalm met de vinaigrette en bestrooi met peper en dille.
    serveer met toast.

    15-01-2008 om 22:10 geschreven door serge  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.carpaccio van verse zalm met bloemkool
    nodig 4 personen:
    ----------------------
    een halve bloemkool
    4 schijfjes verse zalm
    parmesaankaas
    6 soeplepels olijfolie
    2 soeplepels citroensap
    peterselie
    peper en zout


    snij de bloemkool in fijne schijfjes en schik ze op de borden.
    leg daarop de verse zalm en bestrooi met peper en zout.
    leg op de zalm nog een laagje bloemkool.
    meng de olijfolie met het citroensap en giet dit mengsel over het gerecht.
    versier met parmesaan en peterselie.

    15-01-2008 om 22:05 geschreven door serge  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.carpaccio van kabeljauw
    nodig voor 4 personen:
    -----------------------------
    600 gram kabeljauwfilet
    2 citroenen
    150 gram parmesankaas
    2 grote lepels gehakte bieslook
    6 soeplepels olijfolie
    peper en zout


    snij de kabeljauw in fijne schijfjes en verdeel ze over de borden.
    kruid met peper en zout.
    schil de citroenen dun en verdeel het vruchtvlees in partjes.
    vang het sap op.
    bestrooi de kabeljauw met de citroenpartjes en meng het
    sap met de olijfolie.
    giet dit sausje over de vis en bestrooi met de parmesan en de bieslook.

    15-01-2008 om 21:40 geschreven door serge  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.terrine van danish blue met zweedse ham
    Klik op de afbeelding om de link te volgen nodig voor 4 personen:
    ----------------------------
    200 gram danish blue ( kaas )
    200 gram boter
    4 sneden zweedse ham
    2 soeplepels gehakte noten




    cutter de kaas en de boter in een hakmachine
    en meng er de noten door
    schik de ham in een terrinevorm en daarop
    het boter-kaasmengsel.
    dek het mooi af en laat drie uur rusten in de koelkast.
    snij in schijfjes en serveer met salade of toast.

    15-01-2008 om 21:31 geschreven door serge  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vlinder van garnalensla
    Klik op de afbeelding om de link te volgen nodig voor 4 personen:
    -----------------------  
    300 gram grijze garnalen
    200 gram geklopte room
    citroensap
    gemengde sla of veldsla
    bieslook
    een bosje radijsjes
    peper en zout

    Hak de garnalen fijn en meng ze met de geklopte room,peper en zout en wat citroensap.
    zet  2 uur in de koelkast.
    garneer de borden met de garnaalbereiding,de veldsla,het bieslook
    en de radijsjes in de vorm van een vlinder.

    15-01-2008 om 17:33 geschreven door serge  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.groene asperges met garnalenmousseline
    Klik op de afbeelding om de link te volgen nodig voor 4 personen:
    -----------------------
    2 bosjes groene asperges
    200 gram grijze garnalen
    3 eierdooiers
    2 soeplepels water
    sap van een halve citroen
    200 gram boter
    1 dl room
    kervel,peper en zout


    stoom de asperges tot ze gaar zijn en spoel ze af in koud water.
    laat de boter smelten.
    klop op een zacht vuurtje de eierdooiers op met wat water en citroensap tot ze gaar zijn.
    werk dan op met de gesmolten boter.
    warm de room op en laat tot de helft inkoken.
    voeg op het laatste moment de garnalen toe.
    meng deze bereiding door de mousseline.
    breng op smaak.
    warm de asperges op in een klontje boter en serveer ze met de garnalenmousseline.
    versier met plukjes kervel.

    15-01-2008 om 17:31 geschreven door serge  


    05-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pastaslaatje

    nodig.
    ----------

    200 gram tagliatelli
    gemarineerde tomaten
    1 bakje rucala
    een beetje selder
    1 rode paprika
    2 potjes natuuryoghurt
    sap van een cirtoen
    peper,zoet en bieslook
    olijfolie



    bereiding
    ------------
    kook de pasta tot ze bijtgaar is.
    giet af en spoel onder koud stromend water.
    roer los met een beetje olijfolie en wat gemarineerde tomaten.
    was de groenten en snij ze in lange staafjes.
    meng de potjes yoghurt met het sap van de halve citroen.
    voeg bieslook en peper en zout toe.
    serveer de pasta in een grote schaal.
    schep de groenten er doorheen.
    besprenkel met een beetje yoghurtsaus.
    serveer de rest van de saus apart.

    .

     

     

    05-02-2007 om 23:35 geschreven door serge  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zarzuela met wijting

    nodig
    -------------

    250 gram reuzegarnalen
    350 gram kleine inktvisjes
    350 gram mosseltjes
    400 gram wijting
    1 ui
    2 teentjes look
    2 tomaten
    olijfolie
    zout , laurier
    witte wijn en peterselie


    bereiding
    ----------------
    maak de mosselen schoon en kook ze.
    haal ze uit de pan en uit de schelpen.
    zeef het sap en hou bij.
    maak een bouillon met de graten,het vel van de vis en het vocht van de mosseltjes.
    voeg eventueel nog water toe en laat 20 minuten koken.
    zeef de bouillon nu.
    fruit de fijngesneden ui en de look in de pan goudgeel,
    voeg laurier toe en laat even pruttelen.
    voeg de tomaten toe en laat pruttelen.
    kook de vis in de bouillon tot de vis gaar is en haal uit.
    voeg bij de vis mosseltjes en garnalen.
    besprenkel met een scheut witte wijn,kruid met zout en peper en laat nog 10 minuutjes op een zacht vuur pruttelen.
    voeg er het mengsel van ui en look bij nadat de vos en de ganalen zijn uitgelekt.
    haal de lijfjes van de inktvis uit en bak op een middelmatig vuur.
    verdeel de wijting,mosseltjes,garnalen en inktvisjes over een bord.
    overgiet met de soep en bestrooi met gesneden ui en peterselie.
    smakelijk.


     

    05-02-2007 om 22:49 geschreven door serge  




    Welkom en hopelijk geniet je van mijn receptjes en ideetjes

    Archief per week
  • 14/01-20/01 2008
  • 05/02-11/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 26/09-02/10 2005


    Zoeken in blog


    Zoeken met Yahoo



    Een interessant adres?

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    bekijk deze sites ook
  • bloggen.be
  • wijnetiketten
  • ons restaurant de mosselpan
  • winelabeltheekserge ( eigen wijnetiketten )
  • winelabeltheekserge2 ( eigen wijnetiketten )
  • winelabeltheekserge3 ( eigen wijnetiketten )
  • winelabeltheekserge4 ( eigen wijnetiketten )
  • winelabeltheekserge5 ( eigen wijnetiketten )
  • francis verjaardagszwemparty
  • prinseschloe ( verjaardagsfeest kinderboerderij )

    en nog enkele interressante sites
  • jouwpagina
  • handelsgids
  • receptenweb
  • gelatti ( ijsjes )
  • receptenboek
  • chimay,lekkere trappist
  • bloggen skynet
  • mosselpan
  • eet-ideetjes
  • winelabels

    en nog enkele sites
  • receptenzoeker
  • webchef
  • winelabels2
  • tergroenepoorte hotelschool
  • wijninfo
  • toerisme epernay
  • winelabelserge1 ( eigen wijnetiketten )
  • serge_021 ( eigen wijnetiketten )
  • winelabelserge2 ( eigen wijnetiketten )


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs