nodig -------------
250 gram reuzegarnalen 350 gram kleine inktvisjes 350 gram mosseltjes 400 gram wijting 1 ui 2 teentjes look 2 tomaten olijfolie zout , laurier witte wijn en peterselie
bereiding ---------------- maak de mosselen schoon en kook ze. haal ze uit de pan en uit de schelpen. zeef het sap en hou bij. maak een bouillon met de graten,het vel van de vis en het vocht van de mosseltjes. voeg eventueel nog water toe en laat 20 minuten koken. zeef de bouillon nu. fruit de fijngesneden ui en de look in de pan goudgeel, voeg laurier toe en laat even pruttelen. voeg de tomaten toe en laat pruttelen. kook de vis in de bouillon tot de vis gaar is en haal uit. voeg bij de vis mosseltjes en garnalen. besprenkel met een scheut witte wijn,kruid met zout en peper en laat nog 10 minuutjes op een zacht vuur pruttelen. voeg er het mengsel van ui en look bij nadat de vos en de ganalen zijn uitgelekt. haal de lijfjes van de inktvis uit en bak op een middelmatig vuur. verdeel de wijting,mosseltjes,garnalen en inktvisjes over een bord. overgiet met de soep en bestrooi met gesneden ui en peterselie. smakelijk.
05-02-2007 om 22:49
geschreven door serge 
|