Ingrediënten
·
350 gr pure chocola, in
stukjes
·
2
eetlepels instant koffie
·
5 eetlepels
water
·
120 gr roomboter
·
120 gr margarine
·
400 gr witte basterdsuiker
·
6 grote eieren, eidooiers
en eiwit gesplitst
·
140 gr bloem
·
Poedersuiker, voor garnering
Bereidingswijze
1.
Verwarm
de oven voor op 180 graden
2.
Doe de chocola, de koffie
en het water in een schaal. Verwarm het in de magnetron tot de chocola bijna
helemaal is gesmolten. Klop met een garde de chocolade tot een glad geheel.
3.
Mix met een handmixer de
boter en margarine zacht en romig in een kom. Mix geleidelijk de suiker erdoor
tot het een licht en luchtig geheel is.
4.
Mix
geleidelijk een voor een de eidooiers erdoor. Voeg langzaam de bloem toe en mix
dit op een lage stand. Voeg de chocolademix toe en meng het goed door.
5.
Klop
in een andere kom de eiwitten luchtig op. Klop daarna de eiwitten helemaal
stijf.
6.
Meng
het eiwit door het chocolademengsel tot het goed gemengd is.
7.
Vet
een bakvorm in van 23 cm doorsnee. Bedek de bodem zorgvuldig met vetvrij papier
of folie, zodat het ook ongeveer 1,5 cm van de rand bedekt is.
8.
Schenk
het beslag in de bakvorm.
9.
Bak
de cake in 1 uur. Het kan zijn dat de bovenkant van de cake gaat barsten
tijdens het bakken.
10.Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder
dan de vorm en laat de cake verder afkoelen, dit kan enige uren duren.
|