Ingrediënten
·
125 g
zelfrijzende bloem
·
2 tl
basterdsuiker
·
1 ei, losgeklopt
·
1 el
gesmolten boter
·
150 ml
halfvolle melk
·
4 tl
zonnebloemolie
Bereidingswijze
1.
meng
de bloem en de suiker in een kom. Maak in het midden een kuiltje en voeg
daaraan een ei, gesmolten boter en een beetje melk. Roer langzaam en voeg
vervolgens de rest van de melk geleidelijk toe tot er een dik beslag ontstaat.
2.
Verhit
een grote koekenpan met zware bodem op middelhoog vuur en vet deze in met 1 tl
olie.
3.
Giet
het beslag over de achterkant van een dessertlepel om een mooie, cirkelvormige
pannenkoekjes te vormen. Afhankelijk van de grootte van de pan kunt u 4-6
pannenkoekjes tegelijkertijd bakken. Laat steeds zoveel ruimte vrij tussen de
pannenkoekjes dat u ze gemakkelijk kunt omdraaien. Bak ze tot ze stevig zijn en
de luchtbelletjes die aan het oppervlak verschijnen, breken. De pannenkoekjes
moeten van onderen goudbruin zijn.
4.
Draai
de pannenkoekjes met behulp van een spatel om en bak ze tot ze ook aan de
andere kant goudbruin zijn. Leg ze in de voorverwarmde schotel, leg de theedoek
erover en houd ze warm terwijl u de rest bakt. Vet de pan telkens in met 1 tl
olie voor u de volgende pannenkoekjes bakt.
|