Inhoud blog
  • chocoladecake met koffie
  • mini pannenkoeken
  • zandkoekjes
  • nutella spiraalkoekjes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    desserten

    29-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocoladecake met koffie

    Ingrediënten 

    ·       350 gr pure chocola, in stukjes

    ·       2 eetlepels instant koffie

    ·       5 eetlepels water

    ·       120 gr roomboter

    ·       120 gr margarine

    ·       400 gr witte basterdsuiker

    ·       6 grote eieren, eidooiers en eiwit gesplitst

    ·       140 gr bloem

    ·       Poedersuiker, voor garnering

    Bereidingswijze

    1.    Verwarm de oven voor op 180 graden

    2.    Doe de chocola, de koffie en het water in een schaal. Verwarm het in de magnetron tot de chocola bijna helemaal is gesmolten. Klop met een garde de chocolade tot een glad geheel.

    3.    Mix met een handmixer de boter en margarine zacht en romig in een kom. Mix geleidelijk de suiker erdoor tot het een licht en luchtig geheel is.

    4.    Mix geleidelijk een voor een de eidooiers erdoor. Voeg langzaam de bloem toe en mix dit op een lage stand. Voeg de chocolademix toe en meng het goed door.

    5.    Klop in een andere kom de eiwitten luchtig op. Klop daarna de eiwitten helemaal stijf.

    6.    Meng het eiwit door het chocolademengsel tot het goed gemengd is.

    7.    Vet een bakvorm in van 23 cm doorsnee. Bedek de bodem zorgvuldig met vetvrij papier of folie, zodat het ook ongeveer 1,5 cm van de rand bedekt is.

    8.    Schenk het beslag in de bakvorm.

    9.    Bak de cake in 1 uur. Het kan zijn dat de bovenkant van de cake gaat barsten tijdens het bakken.

    10.Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder dan de vorm en laat de cake verder afkoelen, dit kan enige uren duren.

    29-07-2017 om 15:58 geschreven door koekie!!!  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mini pannenkoeken

    Ingrediënten 

    ·       125 g zelfrijzende bloem

    ·       2 tl basterdsuiker

    ·       1 ei, losgeklopt

    ·       1 el gesmolten boter

    ·       150 ml halfvolle melk

    ·       4 tl zonnebloemolie

    Bereidingswijze

    1.    meng de bloem en de suiker in een kom. Maak in het midden een kuiltje en voeg daaraan een ei, gesmolten boter en een beetje melk. Roer langzaam en voeg vervolgens de rest van de melk geleidelijk toe tot er een dik beslag ontstaat.

    2.    Verhit een grote koekenpan met zware bodem op middelhoog vuur en vet deze in met 1 tl olie.

    3.    Giet het beslag over de achterkant van een dessertlepel om een mooie, cirkelvormige pannenkoekjes te vormen. Afhankelijk van de grootte van de pan kunt u 4-6 pannenkoekjes tegelijkertijd bakken. Laat steeds zoveel ruimte vrij tussen de pannenkoekjes dat u ze gemakkelijk kunt omdraaien. Bak ze tot ze stevig zijn en de luchtbelletjes die aan het oppervlak verschijnen, breken. De pannenkoekjes moeten van onderen goudbruin zijn.

    4.    Draai de pannenkoekjes met behulp van een spatel om en bak ze tot ze ook aan de andere kant goudbruin zijn. Leg ze in de voorverwarmde schotel, leg de theedoek erover en houd ze warm terwijl u de rest bakt. Vet de pan telkens in met 1 tl olie voor u de volgende pannenkoekjes bakt.

    29-07-2017 om 15:57 geschreven door koekie!!!  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zandkoekjes

    Ingrediënten 

    36 koekjes

    ·       90 gr boter

    ·       1 zakje vanillesuiker

    ·       5 gr bakpoeder

    ·       150 gr bloem

    ·       75 gr witte basterdsuiker

    ·       1 eidooier

    Bereidingswijze

    1.    Verwarm de oven op 150 °C.

    2.    Mix  de boter, basterdsuiker en de vanillesuiker .

    3.    Doe de eidooier, de bakpoeder en de bloem erbij, kneed het tot een elastisch deeg.

    4.    Rol het deeg uit en maak er vormpjes van.

    5.    Leg de koekjes op een plaat met bakpapier. Bak ze voor 10 minuten in de oven.

    29-07-2017 om 15:25 geschreven door koekie!!!  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nutella spiraalkoekjes

    INGREDIËNTEN

    10 personen

    •  125 g Boter

    •  65 g suiker

    •  1 eidooier

    •  1 theelepel vanille essence

    •  140 g gezeefde bloem

    •  Nutella

    BEREIDINGSWIJZE

    1  Warm de oven voor op 175 °C.

    2  Meng de boter met de suiker.

    3  Meng de eidooier en de vanille essence eronder tot je een homogeen mengsel krijgt.

    4  Roer de bloem erdoor en zet dan het deeg 15 minuten in de frigo.

    5  Haal het deeg uit de frigo en rol het uit. Smeer nu de nutella uit over het deeg maar hou ongeveer een vinger ruimte over aan alle kanten. Rol het deeg voorzichtig op.

    6  Leg het deeg nog 10 minuten in de frigo en snij het dan verticaal in schijfjes.

    7  Leg ze op een stukje bakpapier en bak voor 12 minuten in de oven.

    29-07-2017 om 15:21 geschreven door koekie!!!  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 24/07-30/07 2017

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs