2.
Doe de chocola, de koffie
en het water in een schaal. Verwarm het in de magnetron tot de chocola bijna
helemaal is gesmolten. Klop met een garde de chocolade tot een glad geheel.
3.
Mix met een handmixer de
boter en margarine zacht en romig in een kom. Mix geleidelijk de suiker erdoor
tot het een licht en luchtig geheel is.
4.
Mix
geleidelijk een voor een de eidooiers erdoor. Voeg langzaam de bloem toe en mix
dit op een lage stand. Voeg de chocolademix toe en meng het goed door.
5.
Klop
in een andere kom de eiwitten luchtig op. Klop daarna de eiwitten helemaal
stijf.
6.
Meng
het eiwit door het chocolademengsel tot het goed gemengd is.
7.
Vet
een bakvorm in van 23 cm doorsnee. Bedek de bodem zorgvuldig met vetvrij papier
of folie, zodat het ook ongeveer 1,5 cm van de rand bedekt is.
8.
Schenk
het beslag in de bakvorm.
9.
Bak
de cake in 1 uur. Het kan zijn dat de bovenkant van de cake gaat barsten
tijdens het bakken.
10.Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen. Verwijder
dan de vorm en laat de cake verder afkoelen, dit kan enige uren duren.
1.
meng
de bloem en de suiker in een kom. Maak in het midden een kuiltje en voeg
daaraan een ei, gesmolten boter en een beetje melk. Roer langzaam en voeg
vervolgens de rest van de melk geleidelijk toe tot er een dik beslag ontstaat.
2.
Verhit
een grote koekenpan met zware bodem op middelhoog vuur en vet deze in met 1 tl
olie.
3.
Giet
het beslag over de achterkant van een dessertlepel om een mooie, cirkelvormige
pannenkoekjes te vormen. Afhankelijk van de grootte van de pan kunt u 4-6
pannenkoekjes tegelijkertijd bakken. Laat steeds zoveel ruimte vrij tussen de
pannenkoekjes dat u ze gemakkelijk kunt omdraaien. Bak ze tot ze stevig zijn en
de luchtbelletjes die aan het oppervlak verschijnen, breken. De pannenkoekjes
moeten van onderen goudbruin zijn.
4.
Draai
de pannenkoekjes met behulp van een spatel om en bak ze tot ze ook aan de
andere kant goudbruin zijn. Leg ze in de voorverwarmde schotel, leg de theedoek
erover en houd ze warm terwijl u de rest bakt. Vet de pan telkens in met 1 tl
olie voor u de volgende pannenkoekjes bakt.
3 Meng de
eidooier en de vanille essence eronder tot je een homogeen mengsel krijgt.
4 Roer de
bloem erdoor en zet dan het deeg 15 minuten in de frigo.
5 Haal het
deeg uit de frigo en rol het uit. Smeer nu de nutella uit over het deeg maar
hou ongeveer een vinger ruimte over aan alle kanten. Rol het deeg voorzichtig
op.
6 Leg het
deeg nog 10 minuten in de frigo en snij het dan verticaal in schijfjes.
7 Leg ze op
een stukje bakpapier en bak voor 12 minuten in de oven.