Heerlijke Recepten
Inhoud blog
  • Cannelloni met ricotta en spinazie
  • Kroketten
  • Pangasius met spinaziepure
  • Appel - kruimeltaart
  • Mango met mascarpone en witte chocolade

    Categorieën
  • Aardappelgerechten (7)
  • Aperitiefhapjes (6)
  • BBQ gerechten (1)
  • Brood (1)
  • Brunch (3)
  • Cake (1)
  • Drankjes (1)
  • Gebakjes (5)
  • Groenten (3)
  • Koekjes (3)
  • Nagerechten (6)
  • Pastagerechten (4)
  • Rijstgerechten (2)
  • Salades (6)
  • Soepen (4)
  • Stoofpotjes (4)
  • Taart (6)
  • Visgerechten (3)
  • Vleesgerechten (5)


  • Rondvraag / Poll
    Wat maken jullie het liefste klaar?
    Nagerechtjes
    Pasta's
    Stoofpotjes
    Soepen
    Als het maar snel klaar is!
    Dat maakt niks uit
    Iets anders
    Alles
    Bekijk resultaat


    Koken doe je met plezier
    28-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koken iets voor jou?
    Beste bezoeker,

    Kook je graag, of bak je graag en zoek je leuke recepten?
    Neem dan maar een kijkje want misschien is deze blog wel iets voor jou!
    Ik wens je alvast veel plezier en hopelijk tot gauw!

    28-05-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)
    08-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cannelloni met ricotta en spinazie

    Cannelloni met ricotta en spinazie

    Voor 4 Personen


    Ingrediënten:

    - 1 doos Canneloni’s

    - 1 doosje tomatensaus (mag ook met tomatenblokjes)

    - 500gr ricotta

    - 250 gr fijngehakte spinazie

    - Gemalen kaas (Mozzarella)

    - 100 gr Parmezaanse kaas

    - Peper

    - Kruiden voor de saus: peper, spaghettikruiden, zout, beetje pilli pilli, tijm.


    Bereiding:

    1) Was de spinazie en hak deze heel fijn.

    2) Doe de ricotta in een kom en meng dit samen met de 100 gr Parmezaan.

    3) Meng hierbij de fijngehakte spinazie goed door en kruid af met peper.

    4 Doe de saus in een kom en kruid af met peper, zout, spaghettikruiden, pilli pilli en tijm.

    5) Doe eerst een dun laagje tomatensaus in de kom en doe daarna het kaasmengsel in een spuitzak.

    6) Snijd de punt even dik af als de Cannelloni en spuit het kaasmengsel in de Cannelloni tot ze vanboven vol zijn.

    7) Je moet ongeveer 4 Cannelloni’s tellen per persoon.

    8) Als je klaar bent leg je ze in de ovenschotel en giet je de rest van de tomatensaus er over.

    9) Doe hierover een laag Mozzarella kaas en laat dit een dagje rusten in de frigo.

    10) Bak deze 30 min in een voorverwarmde oven van 180°c


    08-07-2014, 17:23 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pastagerechten
    15-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kroketten
    kroketten
    voor 4 personen

    Benodigdheden:

    - 2 kilo bloemige aardappelen
    - 2 eigeel (hou het wit over in een apart kommetje/bordje)
    - Peper, zout, nootmuskaat
    - Bloem (geen zelfrijzende)
    - Paneermeel
    - eiwit wat je heb overgehouden

    Bereiding:

    1) Schil, was en snijd de aardappelen in gelijke stukken.
    2) Doe deze in kokend water met wat zout.
    3) Laat dit goed koken tot je er met uw vork door kunt prikken.
    4) Giet de aardappelen af en draai deze als puree in een passe vite.
    5) Kruid dit af met peper, zout en nootmuskaat (niet te veel peper de korst kan hierdoor sneller barsten).
    6) Doe het eigeel er bij en meng met een houten lepel alles goed onder elkaar.
    7) Neem uw krokettenmachine, doe hier de puree in en duw en snijd ze in de gewenste grote.
    Heb je geen krokettenmachine kan dit ook met de hand of een spuitzak.
    8) Laat dit een uurtje afkoelen. Doe ondertussen wat bloem in een bord, paneermeel en klop het eiwit een beetje los.
    9) Als deze afgekoeld zijn, rol je eerst de kroketten door de bloem, dan het eigeel en dan paneermeel.
    10) Zet de frietketel aan op 170 graden en bak ze goudgeel.

    Bijlagen:
    2014-04-14 13.15.29.jpg (1.2 MB)   

    15-04-2014, 20:05 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Aardappelgerechten
    12-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pangasius met spinaziepure
    Pangasius vis met spinaziestoemp
    Voor 4 personen

    Ingrediënten

    - 1 kilo bloemige aardappelen (of iets meer)
    - Zakje bladspinazie
    - 4 Pangasius
    - Room
    - Peper, zout, nootmuskaat, viskruiden
    - Bloem

    Bereiding

    1) Schil was en snijd de aardappelen in gelijke stukken.
    2) Haal de bladspinazie uit uw zakje en was ze voor de zekerheid nog een keer.
    3) Haal de vieze blaadjes er uit en doe de stengeltjes wat te lang zijn er af.
    4) Doe wat water in een kookpot beetje zout en laat dit koken.
    5) Als dit kook doe je de aardappelen in de pan en kook je dit gaar.
    6) Ondertussen doe je viskruiden of peper en zout op uw vis en bebloem je de vis. Niet te veel bloem!
    7) Doe een beetje olijfolie in de pan en bak de vis krokant.
    8) Stoof de spinazie aan en kruid af met peper en zout.
    9) Doe op het laatste als het gaar is de room er bij en laat dit even doorkoken.
    10) Als de aardappelen gaar zijn dan giet je ze af en stoemp je deze.
    11) Doe de spinazie in een maatbeker met een beetje room er bij en mix deze met de soepmixer.
    12) Doe de spinazie bij de stoemp en meng dit nog een keer goed door.

     

    Bijlagen:
    2014-02-04 17.09.12.jpg (1.5 MB)   

    12-02-2014, 16:27 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Visgerechten
    30-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel - kruimeltaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Appel - kruimeltaart

    Benodigdheden

    Voor de vulling:

    - 75 g zachte boter
    - 75 g bruine suiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 100 g tarwebloem
    - 300 g appels
    - 2 el citroensap
    - 1/2 tl kaneel
    - 1 el suiker

    Voor het deeg:

    - 100 g zachte boter
    - 100 g suiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 1 tl geraspte citroenschil (of citroensap)
    - 200 g tarwebloem
    - 2 eieren
    - 6 el melk
    - 2 tl bakpoeder
    - Boter voor de vorm

    Bereiding:

    1) voor de kruimel laag: boter, suiker en vanillesuiker mengen.
    2) De gezeefde bloem erdoor mengen met de mixer.
    3) Het deeg met de handen in een kom brokkelen en afgedekt met een doek in de koelkast zetten.
    4) De appels schillen en in dunne schijfjes snijden.
    5) Dit met citroensap besprenkelen.
    6) Verwarm de oven voor op 180°c.
    7) De boter met de suiker en vanillesuiker kloppen.
    8) Klop de eieren er bij en doe er de citroenschil, gezeefde bloem en bakpoeder er bij.
    9) Roer er de melk erbij.
    10) Vet een springvorm in en bebloem deze.
    11) Doe het deeg er voorzichtig in en verdeel over de springvorm.
    12) Leg er cirkelvormig de appels op en bestrooi met de kruimels.
    13) Plaats dit 50 min in een voorverwarmde oven (hete lucht 160°c.).
    14) laat dit afkoelen en serveer. 

    30-12-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Taart
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mango met mascarpone en witte chocolade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mango met mascarpone en witte chocolade

    Benodigdheden:

    - 200 g verse kaas
    - 200 g mascarpone
    - 50 g bloemsuiker
    - 2 eidooiers
    - 2 eiwitten
    - Zandkoekjes
    - fruit: Rijpe mango past er bij, peer,...
    - Witte chocolade

    Bereiding:

    1) Meng 200 g verse kaas met 200 g mascarpone en de 2 eidooiers.
    2) Klop de 2 eiwitten tot sneeuw, goed stijf en schep door het mengsel.
    3) Verkruimel de zandkoekjes onder in het glas.
    4) Vul tot bijna bovenaan het kaasmengsel.
    5) Versier met stukjes fruit.
    6) Rasp er witte chocolade over en serveer.

    30-12-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Nagerechten
    16-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luikse suikerwafels
    Luikse suikerwafels

    Benodigdheden:

    - 500 gr parelsuiker
    - 3 eieren en 2 eidooiers
    - 700 gr bloem
    - 400 gr bakboter
    - 70 gr verse gist
    - 1/2 pakje vanillesuiker
    - 270 ml lauwe melk
    - Snuifje zout

    Bereiding:

    1) De gist in de melk oplossen.
    2) Zout en de bloem mengen.
    3) Eieren en eidooiers, melk met gist, vanillesuiker en bloem bij elkaar mengen tot het deeg niet meer aan de handen kleeft.
    4) Laat het deeg 30 min op kamertemperatuur rijzen.
    5) Snijd de boter in kleine stukjes en samen met de parelsuiker mengen onder het deeg zodat alles goed vermengd is en dan bakken in een wafelijzer.


    16-12-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebakjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limoncello alla crema
    Limoncello alla crema

    Ingrediënten voor 3 liter:

    - 8 a 10 citroenen
    - 1 liter pure alcohol (kan je kopen in de colruyt)
    - 1,6 kg fijne suiker (naar smaak, kan ook meer of minder)
    - 2 1/2 liter volle melk op kamertemperatuur
    - 4 zakjes vanillesuiker

    Bereiding in 2 stappen:

    1) Schil de citroenen zo dun mogelijk zodat er weinig van het wit meekomt.
    Doe de alcohol in een bokaal, voeg de citroenschillen hieraan toe en sluit de bokaal goed af.
    Laat deze bokaal gedurende 7 a 10 dagen in het donker staan. (Liefst 10 dagen)

    2) Na deze rustperiode:
    Zeef de schillen uit de alcohol. Meng de alcohol met de suiker, de melk en vanillesuiker in een grote pot met een handklopper (tot de suiker is opgelost).
    Flessen vullen en in de diepvries bewaren.

    16-12-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Drankjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade biscuit
    Chocolade Biscuit

    Ingrediënten voor de biscuit:

    - 200 g mix cake (vind je in de AVEVE)
    - 3 eieren
    - 20 ml water = ongeveer 2 eetlepels

    Ingrediënten voor de chocolade creme au beurre:

    - 150 g pure chocolade
    - 250 gr boter
    - Bloemsuiker naar smaak

    Bereiding:

    Voor de cake:

    1) Verwarm de oven voor op 150°c.
    2) Voeg alle ingrediënten samen.
    3) Klop het geheel 10 min. op met een handmixer.
    4) Vet een biscuit vorm in, vul de vorm met het beslag en bak de cake 10 min op een voorverwarmde oven van 150°c.
    5) Verhoog dan de temperatuur op 175°c en laat nog 20 a 25 minuten bakken.

    Voor de chocolade creme au beurre:

    1) Mix de boter + bloemsuiker luchtig op.
    2) Smelt ondertussen de chocolade au being marie.
    ( Au being marie = water in een kookpot doen en neem dan een kleinere kookpot en zet deze in het water. 
    Doe hierin de chocolade.)
    3) Laat de gesmolten chocolade even afkoelen.
    4) Mix deze bij de boter.
    5) Laat een aantal min opstijven in de frigo.
    6) Snijd de cake in 2 en smeer hiertussen wat creme au beurre.
    7) Leg de helft er weer op en smeer de rest ook in.


    16-12-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Taart
    19-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bladerdeeg hapjes met gehakt
    Bladerdeeg hapjes met gehakt
    Van 4 tot 6 personen

    Benodigdheden:

    - 12 plakjes bladerdeeg
    - 500 g gemengd gehakt
    - 1 sjalot
    - Boter
    - Sesamzaadjes
    - Peper en zout

    Bereiding:

    1) Verwarm de oven voor op 180°c.
    2) Schil, was en snijd het sjalotje in fijne stukjes en fruit ze aan in boter.
    3) Doe het gehakt er bij, kruid af met peper, zout en wat komijnzaadjes en bak het rul.
    4) Leg 6 plakjes bladerdeeg naast elkaar en leg er dan nog een rij van 6 plakjes erboven zodat je een rechthoekige lap krijgt.
    5) Druk de naden goed aan of rol met een bloem bestoven deegrol er zachtjes over.
    6) Verdeel het gehakt over het bladerdeeg en rol op tot een lange rol.
    7) Snijd deze in stukken van 2 a 3 cm.
    8) Beboter een ovenschotel of een muffin plaat (ook handig) en schik de rolletjes in de plaat.
    9) Klop een eidooier los en bestrijk het deeg met het eidooier.
    10) Bak deze 40 tot 45 minuutjes in een voorverwarmde oven tot het deeg mooi begint te kleuren.

    19-11-2013, 00:00 geschreven door Sarah  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Brunch
    Over mijzelf
    Ik ben Sarah
    Ik ben een vrouw en woon in Bilzen () en mijn beroep is /.
    Ik ben geboren op 06/02/1993 en ben nu dus 31 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken en klarinet spelen in een Harmonie.

    Archief per week
  • 07/07-13/07 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 31/12-06/01 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • Photography R.R

  • Zoeken in blog


    Laatste commentaren

    Zoeken met Google




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs