kroketten
voor 4 personen
Benodigdheden:
- 2 kilo bloemige aardappelen
- 2 eigeel (hou het wit over in een apart kommetje/bordje)
- Peper, zout, nootmuskaat
- Bloem (geen zelfrijzende)
- Paneermeel
- eiwit wat je heb overgehouden
Bereiding:
1) Schil, was en snijd de aardappelen in gelijke stukken.
2) Doe deze in kokend water met wat zout.
3) Laat dit goed koken tot je er met uw vork door kunt prikken.
4) Giet de aardappelen af en draai deze als puree in een passe vite.
5) Kruid dit af met peper, zout en nootmuskaat (niet te veel peper de korst kan hierdoor sneller barsten).
6) Doe het eigeel er bij en meng met een houten lepel alles goed onder elkaar.
7) Neem uw krokettenmachine, doe hier de puree in en duw en snijd ze in de gewenste grote.
Heb je geen krokettenmachine kan dit ook met de hand of een spuitzak.
8) Laat dit een uurtje afkoelen. Doe ondertussen wat bloem in een bord, paneermeel en klop het eiwit een beetje los.
9) Als deze afgekoeld zijn, rol je eerst de kroketten door de bloem, dan het eigeel en dan paneermeel.
10) Zet de frietketel aan op 170 graden en bak ze goudgeel.
Bijlagen: 2014-04-14 13.15.29.jpg (1.2 MB)
15-04-2014, 20:05 geschreven door Sarah 
|