info over kinder en jeugdboeken Welkom,
Ik ben Amber, toen ik 11 jaar was begon ik met deze blog. Ik lees heel graag boeken.
Ik heb er al heel veel gelezen en vertel op deze blog wat ik ervan vond. Ik schrijf enkel over de boeken die ik gelezen heb en wil jullie graag laten weten welke echt leuk waren.
11-08-2018
Storm Snel als de wind, Lauren St John
Titel: Storm, Snel als de wind
Auteur: Lauren St John
Aantal pagina's: 211
Uitgeverij: Gottmer
ISBN-nummer: 97 90 2576 062 5
Samenvatting:
Nu Caesy Blue de Batminton Horse Trails heeft gewonnen, mag ze meedoen aan een volgend paardrijevenement. Het is als een droom die uitkomt maar wanneer haar vader onterecht wordt opgepakt voor moord stort Caesy's hele wereld in. Tot overmaat van ramp gedraagt Storm zich weer als een losgeslagen paard maar wanneer Caesy besluit om niet meer mee te doen aan de wedstrijd in Kentucky vindt ze plots een briefje op haar salontafel waarin staat dat ze in Kentucky moet winnen omdat haar vader anders levenslang in de gevangenis moet zitten. Dus zet ze nog een laatste keer alles op alles om haar vader te redden.
Wat ik ervan vond:
Ik vond dit een erg mooi, spannend en meeslepend boek. Ik vind het geweldig hoe Lauren St John de band tussen paard en ruiter beschrijft en hoe het verhaal is opgebowd.
Aan wie zou ik het aanraden:
Ik zou het aanraden aan iedereen vanaf 12 jaar die het vorige boek (Storm het paard van een dollar) heeft gelezen en wil weten hoe het verhaal verdergaat.
Dit boek is een geweldige aanvulling op de reeks. Het zijn allemaal korte verhaaltjes die extra informatie geven over alle personages. Als extraatje is het laatste verhaal het vervolg en ook ineens het einde van de reeks. Het is echt een grote meerwaarde.
Aan wie zou ik het aan raden:
Ik zou het enkel en alleen aanraden aan iedereen die 'The Lunar chronicles' heeft gelezen want wie nog niet aan de reeks begonnen is, weet ineens al bijna alles over de reeks nog voor hij/zij die heeft gelezen.
Linus is 16 jaar en weggelopen van huis. Hij verdient zijn geld als straatmuzikant. Wanneer hij op een dag een blinde man wil helpen kidnapt deze, die eigenlijk helemaal niet blind was, Linus. De blinde man, die dus niet blind is, sluit hem op in een bunker met als enige uitgang een lift die elke dag stipt om 9 uur naar beneden komt. Er komen telkens meer mensen toe in de bunker, uiteidelijk zijn ze met zes, alle zes gekidnapt. Ze moeten zien te overleven maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.
Wat ik ervan vond:
Ik vond het een heel spannend verhaal. Het liet me gevoonweg niet los en het belangrijkste is dat ik niet had verwacht dat het zo zou eindigen.
Aan wie zou ik het aanraden:
Ik zou het aanraden aan lezers vanaf 12 jaar (tenzij ze jonger zijn en al veel van deze soort boeken gelezen hebben en dit dus aankunnen) die heel veel van spanning houden en tegen wat bloed kunnen.
De kleine odessa, de val van Scribopolis (boek 2);Peter Van Olmen
Titel: De kleine Odessa, de val van Scribopolis (boek 2)
Auteur: Peter Van Olmen
Aantal pagina's: 467
UItgeverij: Van Halewyck
ISBN-nummer: 978 94 6121 693 6
Samenvatting:
Voor ik aan de samenvatting bergin moet ik eerst even zeggen dat je beter eerst de voorgaande boeken uit de reeks leest omdat je anders niet veel van het boek zult begrijpen.
Wanneer Odessa eindelijk terugkomt in Scribopolis is niets meer hetzelfde. Bijna iedereen is verbolhoed door de Prins en alle boeken zijn verboden behalve het rode boekje waarmee de bolhoedmannen de inwoners van Scribopolis hersenspoelen (=verbolhoeden). Maar gelukkig is er ook nog het verzet waar Odessa om hulp kan vragen. Alleen verdenkt iedereen haar er nog steeds van Boekus gestolen te hebben.
Wat ik ervan vond:
Dit verhaal was nog spannender dan het vorige en het leek wel of ik echt met muzenpoeder het boek in ben gestapt en bijna vergroeide met het verhaal, zo hard sleepte het mij mee. Het boek is met zijn 467 paginas redelijk dik maar daar heb ik niets van gemerkt doordat het zo vlot las. Het is eigenlijk het laatste deel van een trilogie waarbij het laatste boek uit 2 delen bestaat en dat maakt het toch wat verwarrend.
Aan wie zou ik het aanraden:
Ik zou het aanraden aan iedereen die de vorige boeken heeft gelezen en ze alle 3 geweldig vond.
Uitgeverij: Van Goor (onderdeel van uitgeverij Unieboek)
ISBN-nummer: 879 90 003 4901 2
Samenvatting: Connor is een heel gewone jongen, dat hij een kei is in kickboksen en jiujitsu maakt hem toch wel een beetje bijzonder. Wanneer hij op een dag terug komt van een kickbokswedstrijd en een onbekende jongen beschermt, ontmoet hij Kolonel Black die hem verteld dat zijn vader een bodyguard was en hem aan biedt om er zelf een te worden. Connor neemt het aanbod aan en krijgt een training en uitleg zodat hij bij de organisatie van bodyguards kan behoren, een groep tieners die zijn opgeleid voor bodyguard waardooor ze niet opvallen. Vlak nadat zijn training is afgerond, krijgt Connor een opdracht: hij moet Alicia, de dochter van de president van Amerika, beschermen en Alicia mag niet weten dat hij haar bodyguard is. Een hele opgave dus.
Wat ik ervan vond:
Ik vond het een geweldig goed boek. Chris Bradford heeft een geweldige en duidelijke schrijfstijl en veel fantasie. Het verhaal is erg spannend, meeslepend en vol van actie. Ik kon het boek niet wegleggen en heb het daardoor ook snel uitgelezen.
Aan wie zou ik het aanraden: Ik zou het aanraden aan lezers vanaf 12 jaar die van actie houden.
Samenvatting: Dante is een slaaf die op de free-list is gezet en daardoor een dodelijke opdracht moet volbrengen. Hij is kunnen ontsnappen aan de dood bij een kamikazevlucht en terug op aarde. Maar hij wordt terug ingezet voor een andere opdracht: hij wordt onderzoeks rechter in het onderzoek op de moord van Ghassan Aboud Waar de slavin Raven voor beschuldigd was. Hij moet uitzoeken wie de echte moordenaar is en hiervoor zijn leven op het spel zetten.
Wat ik ervan vond:
Ik vond dit, net zoals het vorig boek, een erg bijzonder, meeslepend, spannend en interessant
verhaal. Het speelt zich af in 2558 dus is het science fiction. Het boek
is erg dik en er staan geen prenten in. En ook hier doet bij elk einde van een hoofdstuk iemand zijn zegje waardoor je weet wat er in Cyms hoofd
omgaat.
Aan wie zou ik het aanraden: Ik zou het aanraden aan lezers van 13 jaar en dan zeker als je van science fiction houdt.
Hoe Tortot zijn vissenhart verloor, Benny Lindelauf
Titel: Hoe Tortot zijn vissenhart verloor
Auteur: Benny Lindelauf
Illustrator: Ludwig Vobeda
Aantal pagina's: 235
Uitgeverij: Querido
ISBN-nummer: 978 90 451 1836 9
Samenvatting: Tartot is een heel goede kok, geef hem wat botjes van een duif en hij maakt er een heerlijke gelatinepudding van. Hij dient, zoals hij het later zelf zou zeggen, altijd hetzelfde leger: Het winnende leger. Hij verhuisde telkens van leger naar leger wanneer hij zag dat het leger waarvoor hij kok was, ging verliezen. Tot op de dag dat hij een 12 jarige jongen, George, ontmoet die hem vraagt naar zijn broers. Eerst antwoord hij heel grof nee maar daarna zegt hij dat hij ze heeft gezien op de luie ligweide, wat natuurlijk nog groffer is want de luie ligweide is een kerkhof. Later hij ontdekt dat George, die ondertussen zijn benen kwijt is en dus Halve George is geworden, al zijn augurken voor de Keizerlijke Kijzers heeft opgegeten en zich in zijn augurkenvat heeft verstopt. En wat nog het ergste is, Tortot ruikt of proeft niets meer. In ruil dat Halve George zijn eten proeft mag hij in het augurkenvat blijven maar hierdoor veranderd Tortot zijn leven.
Wat ik ervan vond: In het begin vond ik de prenten eerder storend en heb ik het boek gewoon weggelegd omdat ik dit echt niet gewoon was. Maar na een tijdje wende ik eraan, vond ik ze zelfs leuk en begon ik op alle details te letten. Ondanks de vele prenten staat er ook wel veel tekst in. Het leest ook heel vlot en is best ontroerend.
Aan wie zou ik het aanraden: Ik zou het aanraden aan iedereen vanaf 12 jaar, ook aan niet-lezers want hiervoor kunnen de prenten wel aanspreken.
Samenvatting: Borr is een 17 jarige jongen van wie zijn ouders net zijn gescheiden en zijn vriendin, Helga, hem net in de steek heeft gelaten. HIj is met zijn moeder op vakantie in een klein dorpje waar niet veel te zien is behalve de mooie natuur en een rivier om te kajaken. Hij leert daar Sune kennen, een bijzondere jongen die net zo oud is als hij, zijn moeder kwijt is en met dieren praat. Wanneer ze samen naar de waterval gaan barst er een onweer los. Sune neemt Borr mee naar een grot achter de waterval, zijn geheime plek. Sune wil niet dat Borr doorverteld dat daar een grot is en sluit een bloedverbond met hem. Maar wanneer blijkt dat Sune's zus, Ida, gaat trouwen wordt alles anders.
Wat ik ervan vond: In het begin vond ik het niet zo'n goed boek, ik kon helemaal niet volgen in het verhaal. Maar ik ben echt blij dat ik verder heb gelezen en vanaf dat ik doorhad dat Tikagent en Snorremans twee agenten waren die Borr ondervroegen en dus helemaal niet belangrijk waren in het verhaal las het als een trein.
Aan wie zou ik het aanraden: Ik zou het aanraden aan lezers vanaf 13 jaar.
Roman Kovar is de zoon van een klokkenmaker uit Praag (1952). Hij leidt een rustig normaal leventje maar wanneer de moordenaar Tomas Bilek uit de gevangenis ontsnapt en er een mysterieus boek bij hem thuis wordt bezorgd, verandert heel zijn leven. Hij begint in het boek te lezen maar wanneer hij tegen zijn vader zegt dat er een rood boek is bezorgd pakt zijn vader het af en gooit het in het vuur. Roman gaat op onderzoek uit en ontdekt dat niets is zoals het lijkt en dat het boek waarin vreselijke moorden gebeuren waarheid wordt.
Wat ik ervan vond:
Ik vond dit een heel spannend verhaal met erg veel verrassende wendingen. het boek is niet echt dik, er staan weinig prenten in en het leest geweldig snel. Ook de schrijfstijl van Geert Klaasen is geweldig.
Aan wie zou ik het aanraden:
Ik zou het aanraden aan iedereen vanaf 13 jaar, ook aan mensen die heel weinig lezen. Ik denk dat dit boek ook hen aan het lezen kan zetten.
Samenvatting: Felix is een heel normale jongen totdat hij op een dag terug thuiskomt van school en hem een vreselijk ongeval overkomt. Hij raakt in coma voor 263 dagen. Dat is ook het aantal dagen dat zijn moeder zwanger was van hem en een priemgetal, wat ongeluk brengt volgens zijn vader. Wanneer hij ontwaakt is niets nog hetzelfde. Hij weet niets meer van vroeger en ziet alles anders. Hij ziet dat zijn verpleger verliefd is op de dokteres, weet wanneer mensen ziek zijn en wat er aan de hand is in een oogopslag en ziet alles in andere kleuren. Omdat hij zo anders is noemt hij zichzelf Anders. Beetje bij beetje komt hij meer te weten over zijn verleden maar hij weet niet helemaal zeker of hij dat wel wil.
Wat ik ervan vond: Ik vond het een prachtig, ongewoon en bijzonder verhaal. De auteur zorgt ervoor dat je niets anders kan doen dan je erin vastbijten en het niet meer los te laten. Het boek is niet zo heel dik en heeft een redelijk normaal lettertype, wat mij wel meteen opviel was dat er voor elk begin van een hoofdstuk een prent staat.
Aan wie zou ik het aanraden: Ik zou het aanraden aan lezers vanaf 13 jaar.