Voorwoord Salaam ou alaikoum,
Ik wil jullie allereerst een korte schets geven waarover mijn blog voornamelijk gaat. Ik ben een Marokkaanse vrouw die heel erg van koken houdt. De traditionele Marokkaanse keuken is zeker en vast mijn lievelingskeuken, maar in mijn vrije tijd experimenteer ik met gerechten om zo tot een eigen creatie te komen. Ik doe dit natuurlijk met heel veel zin en wil daarom graag ook mijn recepten met mijn bezoekers delen.
Ik hoop dat jullie hier inspiratie kunnen opdoen en ik zal mijn best doen van zo duidelijk mogelijk de bereidingswijzes neer te pennen bij de gerechten en mocht er toch iets niet echt duidelijk zijn dan mag je steeds je vraag stellen.
Verder zou ik het heel erg op prijs stellen als je een reactie achter laat als je al dan niet iets hebt uitgeprobeerd.
Mijn keukenhoekje is momenteel nogal bepertk maar inshallah naar de toekomst toe wil ik zoveel mogelijk erop plaatsen.
Wa alaikoum salaam
08-08-2010
Griesmeelcake
Ingrediënten:
4 eieren 2 bakpoeder 1 vanilliesuiker 1 glas olie 1 glas suiker of zoetstof 500 gram fijne tarwegriesmeel 3 potjes danone zonder suiker
Bereiding:
Je doet de eieren in een mengkom en mix het. Daarna voeg je de rest van de ingrediënten bij en mix je het ongeveer 5 minuten goed. Dan doe je de griesmeel er bij en mix je het tot het beslag mooi smeuïg wordt. Wanneer het mixen gedaan is vet je de vorm met boter in en giet het deeg daarin en bak de cake. Na het bakken kan je ter decoratie de cake besmeren met confituur en bestrooien met cocosrasp, amandelschaafsel.
120 g fondant chocolade 120 g zachte boter 80 g bloem 200 g suiker 4 eieren
Smelt de boter en de chocolade au bain marie. Meng in een kom de bloem, suiker en de eieren. Roer er daarna de gesmolten chocolade onder. Giet het deeg in een ingevette vorm en bak gedurende 25 minuten in een op 180° voorverwarmde oven.
. 150 g suiker 1 zakje vanillesuiker 150 g boter of margarine 3 eieren 2 appels
Smelt de boter, voeg suiker en vanillesuiker toe en goed mengen. Scheid de eieren. Voeg de eierdooiers toe en meng. Voeg de bloem toe en meng. Voeg tenslotte de eiwitten toe en meng.
Gebruik en ingevette en bebloemde platte vorm. Giet er de helft van het deeg in. Leg de hele vorm vol met appelschijfjes. Bedek de appeltjes met de rest van het deeg.
Ingrediënten klassieke slagroomtaart 100 gram suiker 2 x 100 gram hazelnootstukjes (krokant 6 eiwitten 6 eidooiers 60 gram boter 50 gram bloem boter om in te vetten bloem om te bestrooien 750 mililiter slagroom 1 flinke eetlepel suiker chocolaatjes verschillende vruchten Bereidingswijze klassieke slagroomtaart Verwarm de oven niet voor. Klop de boter in een schaal schuimig en meng 1 voor 1 de dooiers erdoor. Laat dan de suiker er geleidelijk inglijden. Blijf net zo lang kloppen tot een lichtgele schuimige massa ontstaat en de korrels suiker zijn opgelost. Klop in een andere schaal de eiwitten zo stijf mogelijk. Schep de bloem en krokant (hazelnootstukjes) door het dooiermengsel en spatel de eiwitten er voorzichtig doorheen. Vet een springvorm in, met het deeg vullen en in de oven plaatsen. Dan pas aandoen en verwarmen tot 140 graden Celsius. Neem Na 60 minuten bakken de vorm uit de oven laat deze uitdampen en afkoelen. Klop de slagroom stijf en voeg steeds een deel van de suiker toe. Snijd de koude taart eenmaal doors, 2/3 deel van de room over de bodem verdelen en de andere taartbodem erop plaatsen. Gebruik de rest van de room om op de boven- en zijkanten te strijken. Druk de krokant met behulp van een mes tegen de zijkanten en strooi de rest over de bovenkant. Versier de bovenkant van de taart met schijfjes chocolaatjes en vruchten: Aardbeien, kiwi, druiven naar keus
100 gr zelfrijzend bakmeel 3 eieren 100 gr suiker 8 gr vanillesuiker 4 appels
We schillen de appels en snijden ze in de vorm van dunne halve maantjes. We kloppen het eiwit stijf en mengen er de eierdooiers, vanillesuiker, bloem en suiker onder.
In een beboterde ronde taartvorm gieten we het deeg en bedekken dit met schijfjes appel. We bestrooien tot slot met kristalsuiker en bakken de taart gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.We bestrooien de gebakken taart met bloemsuiker wanneer we ze serveren.
In een kom de bloem suiker, vanillesuiker , zout , ei en gist concentraat
Meng alles goed voeg warm water til het verkrijgen van een homogene , niet- kleverig deeg (Als het deeg te veel stokken want je hebt te veel water om een beetje bloem toe te voegen).
Rol het deeg op een met bloem bestoven op met een dikte van ongeveer 5-8 cm gesneden rond met een drankje en helpen u een kleine cookie cutter naar een andere kleine cirkel in het midden te maken.
Schik de beignets op een schaal Metter een schone doek voordat zodat de donut kleeft niet aan de pan en dek af met een handdoek en laat rusten tot het in volume is verdubbeld .
Bak in hete olie ( Let op de dij , dat donut niet branden moet je waakzaam zijn om de noodzaak voor de brandweer als y te verminderen 'in de suiker donut trend snel gouden ) nauwlettend worden gecontroleerd , en de terugkeer van de donut aan beide zijden.
1 kilo bloem; 250 gram suiker; 2 eieren; 2 zakjes bakpoeder; 50 gram verse gist; 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes (in een droge koekenpan omscheppend goudbruin laten roosteren); 2 eetlepels anijszaadjes; een klein beetje Arabische gom; 1 Marokkaans theeglas gesmolten roomboter; 1 Marokkaans theeglas oranjebloesemwater; een beetje zout; lauw water om het deeg te maken.
Extra: 1 eigeel, losgeklopt; een beetje sesamzaad.
Doe de bloem in een grote kom en maak in het midden een kuiltje. Los de verse gist op in wat lauw water en giet in het kuiltje. Voeg er ook de overige ingrediënten aan toe zoals het bakpoeder, het zout, de suiker, het sesamzaad, het anijszaad, de eieren, de gesmolten roomboter, de Arabische gom en het oranjebloesemwater.
Voeg er zoveel lauw water aan toe totdat je na minstens 20 minuten kneden een soepel deeg krijgt.
Maak van het deeg bolletjes ter grootte van een mandarijn en laat die 10 minuten rusten. Druk de bolletjes dan enigszins plat tot een dikte van 1 cm., leg ze op een schone doek en bedek ze met een andere doek. Laat ze ongeveer 2-3 uur rijzen.
Leg de Krachel als ze gerezen zijn, op een ingevette of met bakpapier belegde bakplaat en bestrijk ze met het eigeel. Bestrooi ze met wat sesamzaad en prik er met een vork gaatjes in. Laat de Krachel bakken in een matig warme oven totdat ze goudbruin zijn.
Ongeveer 6 grote eetlepels aardappelpuree 3 eieren 250 ml melk ( lauw) 250 ml olie 2 theeglazen suiker 2 zakjes bakpoeder 2 zakjes gist 1 kg meel
Voor bestrooiing: Abrikozen Jam kokos Je maakt de aardappelpuree hoe het op de achterkant van de verpakking staat. Je neemt een kom en doet daar alle ingredienten in behalve de meel. je roert met je hand voorzichtig alles door elkaar, niet met een mixer roeren. Zeef de meel en strooi dan beetje bij beetje in het teiltje alroerend met je hand,de deeg moet niet zoals brooddeeg zijn. De deeg is erg plakkerig. Je doet je handen in een kom met olie zodat je vettige handen krijgt en kneed de deeg goed samen ongeveer 5 a 10 minuten. Je pakt de bakplaten en doe je er bakpapier boven. Je maakt je handen weer vettig, wees niet zuinig met olie ! en dan maak je ronde bolletjes en leg je het op de bakpapier. Je bedekt de bakplaten met huishoud of plasticfolie. Je plaatst de bakplaten op een warme plek en laat het ongeveer 2 uur rijzen.
Je verwarmt de oven voor op 200 graden, en als je ze er in stopt dan bak je ze op 175 graden ongeveer 30 minuten lang. Boven en beneden aanzetten
ongeveer 10 gr gist Melk met het ei, het zout en gist goed mixen daarna doe je de bloem en de smid en bakpoeder er bij en dan een beetje mixen, is het beslag te dik dan doe je een beetje lauw water erbij. Dan een half uur laten rijzen. Je kan zien dat het beslag goed gerezen is als je een soort schuim aan de bovenkant ziet anders laat je het nog een kwartier langer rijzen op een warme plek, en dan ga je ze bakken en na het bakken kan je ze insmeren met echte boter of met honing.
1 kg bloem 1 theelepel zout 2 glazen water 1 kopje olie en boter zacht
In een grote kom , zet de couscous en zout, Meng de ingrediënten door toevoeging van water geleidelijk.
Plaats deeg op werkblad en kneed het gedurende een half uur geleidelijk op te nemen het resterende water .
Dek af met een doek en laat het staan een half uur. Kneed weer een half uur en het deeg is klaar.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Vul een kom met olie en geolied het werkplan.
1 - goed geoliede werkblad en verspreid dit met een bal van het deeg op een diameter van ongeveer 30 cm (het moet zeer dun worden verspreid ).
2 - Met geoliede handen, maak balletjes ter grootte van een mandarijn. Spreid ze een voor een met de palm van de hand - geoliede , stretching zachtjes totdat het goed is prima.
3 - Breng een beetje boter en vouw ze in vieren , laat gedurende deze tijd doe hetzelfde met de andere ballen overgebleven.
4 - Vouw alle 4 zijden met een ronde , totdat ze een vierkant met zijden van 8 cm. Na het vouwen van de msemna het boek op een plank. Blijven op uitvouwbaar totdat alle beslag.