Dit is onze 2e beker die we gewonnen hebben we zijn allemaal heel blij dat we de dubbelbeker gewonnen hebben!! Ook de cadetten meisjes en jongens hebben de finale gespeeld. De jonges hebben gewonnen met 3-1. En de meisjes hebben nipt verloren met 3-2.
Onze school [ Sint-Aloysius college Diksmuide] heeft volleybalploegen waarmee we dan tegen andere scholen spelen. wij zijn de miniemen meisjes ( 1ste en 2de middelbaar). Er zijn ook nog de cadetten meisjes en cadetten jongens ( 3de tot 4de middelbaar). Onze ploeg is kampioen van Vlaanderen met svs. ( zie verslag ~> http://www.collegediksmuide.be/sources/sport/volleybal.php ) Op woensdag 24 mei spelen we de finale van de kardinaalsbeker in Roeselare, maar ook de cadetten meisje en de cadetten jongens gaan dan de finale spelen.Hopelijk winnen we allemaal.
In de volleybal heb je ook altijd een trainer en coach nodig. Zoals bij de meeste sporten. Een trainer heb je nodig om ervoor te zorgen dat je conditie op peil blijft en om je techniek bij te werken en om tips te geven. Een coach heb je nodig tijdens de matchen hij zegt hoe je je moet opstellen, waar je moet spelen en wie op het veld staat. Onze coach is momenteel Erwin Everaert. Hij zorgt ervoor dat we altijd maar beter worden en geeft ons veel tips. Dit is een foto van onze coach
Uit tekeningen blijkt dat al in de 16e eeuw aan het Engelse hof van koningin Elizabeth een spel werd gespeeld dat veel op volleybal leek. Maar officieel geldt de Amerikaan William G. Morgan als de bedenker van het volleybal. William G. Morgan was sportleider bij de Young Men Christian Association (YMCA) in Massachusetts. Hij gaf onder meer les aan een groep al wat oudere zakenlieden. Het toen al bekende basketbal vond hij iets te hard voor deze groep en hij bedacht in 1895 een ander spel. Morgan verzamelde spelregels uit de bestaande sporten als tennis, basketbal en honkbal. Deze regels bij elkaar werd volleybal. De bal moest zonder de grond te raken over het net worden gespeeld. Dit heet volley. Een netserve mocht één keer over en je mocht in het spel dribbelen tot één meter voor het net. Dribbelen hield in, de bal voor jezelf omhoog spelen. Een wedstrijd bestond uit innings. Zo'n inning was voorbij als alle spelers van beide teams een serveerbeurt hadden gehad. Bovendien was het mogelijk één tegen één te spelen, maar ook tien tegen tien. En om de vingers van de dames te beschermen konden zij de bal eerst vangen en dan opgooien.
De YMCA zag wel wat in dit spel en ging het verder ontwikkelen met de nodige wijzigingen:
1900 afschaffen van het dribbelen
1912 invoeren van het doordraaien
1917 regeling dat een game tot 15 punten gaat
1918 regeling dat zes spelers per team in het veld staan
Binnen de Nederlandse competitie wordt Het Rally Point Systeem toegepast. Dit systeem is in het jaar 2000 ingevoerd om het spel aantrekkelijker te laten verlopen. Het komt er op neer dat iedere rally resulteert in een punt voor een van beide teams. De set eindigt als een team 25 punten heeft behaald en minstens twee punten meer heeft dan de tegenstander, dus als de stand 25-24 is wordt er tot 2 punten verschil doorgespeeld. Een eventuele vijfde set gaat tot 15 punten met twee punten verschil.
Voorheen werd er gewerkt met een ander systeem. Hierbij kon alleen het serverende team een punt scoren. Als het niet-serverende team de rally wint, krijgt het wel de opslag, maar geen extra punt. Een set eindigt bij 15 punten met twee punten verschil.
Vanaf begin jaren '90 is het oude systeem langzaam overgegaan naar het nieuwe systeem, te beginnen met alleen de vijfde set op internationaal niveau tot uiteindelijk alle sets tot op het laagste nationale niveau.
Bij beide systemen is het zo dat het team dat het voorgaande punt gewonnen heeft, de volgende opslag krijgt (behalve bij het begin van een set).
Dit zijn dus knielappen. In de volleybal gebruiken we dat omdat we wel regelmatig eens op de grond vliegen om een bal te pakken dus kunnen knielappen dan wel eens goed van pas komen:p Knielappen bestaan in veel merken en in toch wel redelijk veel kleuren zoals wit,rood,zwart en blauw. In het algemeen dragen meisjes meer knielappen dan de jongens je komt redelijk veel jongens tegen die geen knielappen dragen in de volleybal.
Dit zijn dus de mensen waarmee wij een heel jaar getraind hebben. Wij trainen altijd in een redelijke grote groep dus dat betekend met verschillende ploegen te samen. Dit jaar was dit een hele toffe bende!! We hebben ons echt geamuseerd maar nu is het seizoen jammer genoeg gedaan. En we beginnen pas weer de laatste week van augustus dus stoppen we eigenlijk redelijk lang.
De spelregels van volleybal : Om te winnen moet je 3 sets behalen. Eén set is 25 punten waard.Maar om te winnen moet het wel 2punten verschillen met die van de tegenstander. Als de stand 2-2 is komt er de 5de en laatste beslissende set. Die set wordt maar tot 15 punten gespeeld en ook moeten jouw punten 2 punten verschillen van de tegenstader.
Het spel :
De kapitein moet naar de scheidsrechter gaan ( ook de kapitein van de overkant) en daar tos je dan wie er mag opslaan en wie er het veld mag kiezen. Je moet opslaan vanaf de achterlijn van het veld ( E-jeugd heeft kleiner veld dan D-jeugd enz...) de bal mag het net raken , maar jij mag het net NOOIT raken , en je mag ook niet onder het net zijn.Je probeert op te bouwen door een receptie te nemen , een pas te geven en dan valt er iemand aan. Als de bal aan de overkant is moet je er op blokken, maar als je ziet dat ze niet gaan slaan of springen is het free en moet je niet blokken.Als je de bal overspeelt moet het ook tussen de 2 antennes zijn en de bal mag de antennes niet aanraken.
Ik denk dat velen onder jullie wel eens gehoord hebben van beachvolley. Je denkt mss dat beachvolley gemakkelijk is maar in werkelijkheid is het nog veel lastiger dan gewoon volleybal want door dat het in zand is kun je niet zo goed springen en als je dan toch wil springen om te smashen bijvoorbeeld dan moet je veel meer kracht in je benen geven voordat je hoog in lucht raakt vandaar het is veel lastiger, maar het is natuurlijk wel heel leuk als je kan buiten volleyballen in het zonnetje en dan nog op een strand!! Vind ik persoonlijk.
Volleybal is een teamsport die door zowel jongens als meisje beoefend kan worden. Je begint met de volleybalschool waar je leert gericht gooien ( balwenning).(1e t.e.m. 3e leerjaar) Daarna ga je over naar de E-jeugd . (4e en 5e leerjaar) Dit is een spelvorm van 3 tegen 3. Na 2 jaar schuif je door naar de D-jeugd.(6e leerjaar en 1e middelbaar) Dit is een spelvorm van 4 tegen 4. Dit doe je gedurende 2 jaar. Dan ga je over naar de C-jeugd.(2e en 3e middelbaar) Dit is een spelvorm van 6 tegen 6 , vanaf hier doe je dit altijd. (zie foto !) Ook dit doe je 2 jaar ( wij zijn momenteel C-jeugders !) Daarna ga je over naar de B-jeugd .(4e en 5e middelbaar) 2 jaar later schuif je weer door naar de A-jeugd. (6e middelbaar en verder) Daarna raak je in de 1ste ploeg of voor de minderen onder ons in de reserveploeg.
Je naar de zijkant van het net verplaatsen , om op de goede plaats te staan om de bal die ze aan de overkant overslaan tegen te houden zodat hij aan de overkant op de grond valt. Nadat je blokte mag je de bal nog eens aanraken, wat anders niet mag.
Aanvallen = Al springend slaan tegen de bal ( Op de correcte manier met de correcte aanloop) om de bal aan de overkant van het net op de grond te krijgen. Zorg wel dat je niet in de blok slaat !
velen denken dat een volleybal gebruikt kan worden als voetbal maar dat is niet zo als je dat doet wordt de volleybal een ei en dat is niet de bedoeling...
Dag mensen ( misschien ook wel volleybal-verslaafden) Welkom op onze site, en hopelijk heb je er veel plezier op en leer je er veel van bij ! 2 volleyballers !
Ik ben Julie en Lauranne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam lolzoe.
Ik ben een vrouw en woon in in de 7e hemel (luchtland) en mijn beroep is engeltje spelen.
Ik ben geboren op 00/00/0000 en ben nu dus 2025 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: volleybal.