Het hoeft helemaal geen betoog, de relatieperikelen vieren hoogtij.
De afgelopen maanden heb ik een proces doorlopen dat me toegelaten heeft met een gerust gemoed afstand te nemen van een 10 jaar durend huwelijk dat me toch wel wat pijn en leed heeft bezorgd. Het was geen makkelijk proces, maar ik had inmiddels vrede genomen met het feit dat we afstevenden op een breuk, al dan niet definitief. Ik heb dat proces grotendeels alleen doorlopen, op uitzondering van enkele diepgaande gesprekken die ik gehad heb met enkele mensen die me nauw aan het hart liggen. Ook voor hen was het duidelijk dat, afgaande op wat ik hen vertelde, er geen andere uitweg was dan ermee te stoppen.
Een vriend van me vertelde me keer op keer dat ik hoe dan ook moest beginnen communiceren met met mijn echtgenoot over het proces dat ik aan het doorlopen was. Hij zei ook dat ik heel klare taal moest spreken en mijn echtgenoot moest duidelijk maken dat het niet 5 voor 12 maar 5 over 12 was. Mijn vriendinnen, nuchter en pragmatisch als ze zijn, adviseerden dan weer dat ik eerst voor mezelf alles op een rijtje moest zetten om dan uiteindelijk de finale beslissing mee te delen. En dat laatste heb ik getracht te doen. In al mijn vastberadenheid om eerst zelf duidelijkheid te scheppen in mijn hoofd, mijn hart en mijn ziel, ben ik geen communicatie aangegaan tot op de dag van het verdict.
Het was de dag van de grote ommekeer. Ik had mezelf al langer voorgenomen om inderdaad een stevig gesprek aan te gaan omtrent de weg die we als koppel aan het bewandelen waren. Voor mezelf was het duidelijk dat ik niet meer wilde verdergaan, hoe dan ook. Mijn beslissing was zowel mentaal als emotioneel genomen. Dat ging niet van een leien dakje. Er kwam heel wat getwijfel en gepieker bij kijken, maar op één of andere manier was het tot me doorgedrongen dat onze relatie ten einde gekomen was. Maar plots was er een opening om dan toch dat gesprek aan te gaan met mijn echtgenoot. Zoiets plan je niet, zelfs met de beste intenties van de wereld kan je dat niet forceren. Toch stond die mogelijkheid plots voor mijn deur en heb ik ze gevraagd om binnen te komen.
Alles is ter sprake gekomen, alles wat er de afgelopen maanden en jaren ook maar enigszins gespeeld heeft in onze relatie. En het moet gezegd, veel duidelijkere taal kon ik niet gesproken hebben. Het was een liefdevol maar confronterend gesprek, waarin hij vooral duidelijk gemaakt heeft dat hij uiteindelijk beseft en begrijpt hoe ik het allemaal zie en dat hij vandaag bereid is om daar helemaal in mee te gaan. Als je spreekt van een verrassing, dit was er één van formaat. In mijn hoofd had ik al een aantal dingen uitgeklaard, ik was al praktische oplossingen aan het zoeken, voor mezelf en de kinderen, zover was ik dus overtuigd van mijn beslissing.
En dan sta je daar met je man voor je neus die bijna smeekt om het huwelijk nog een kans te geven omdat hij er echt aan wil werken. Wat doen je dan ? Mijn eerste reactie was positief natuurlijk! Het spreekt voor zich dat ik het nog een kans wil geven, dat ben ik hem op zijn minst verplicht te doen. Maar zo gaat dat in werkelijkheid niet. Je kan dan nog zo graag willen, ik kan de afgelopen 10 jaar niet zomaar wegvegen uit mijn geheugen. Zeker de afgelopen 4 jaar hebben me tot in mijn ziel geraakt. De eerste 6 jaar waren eerder een opbouw naar een zekere zelfstandigheid en onafhankelijkheid, maar dat ging niet van een leien dakje. De laatste 4 jaar echter, heb ik continu mijn plan getrokken op alle niveaus. Ik heb gewerkt aan mijn eigen zielenplan en heb hem de vrijheid gegeven dat ook te doen. Alleen heeft hij dat naar mijn mening niet altijd even gefocused aangepakt, met als gevolg dat hij wat achteraan hinkt.
Het grote bevrijdingsproces van de man is eigenlijk uitgelopen op een zelfbevrijding van de vrouw, ik dus. We zijn beiden onze eigen weg ingeslagen, hebben daarbij niet meer voldoende stilgestaan bij wat we gemeenschappelijk hadden en zijn dus mekaars pad gewoon kwijtgespeeld. Ik stel me de vraag of het zo niet moest zijn. Als je kijkt naar de aanloop die we gehad hebben, spreekt het scenario voor zich. Als je kijkt naar waar ik vandaag sta, dan valt dat zeker ook te verklaren.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!
La Passione staat voor mij voor de passie voor het leven in al zijn diverse facetten. Het leven zoals het zich weerspiegelt is als een waaier van verschillende facetten die tesamen één mooi geheel vormen. Want dat is het leven toch wel, één mooi geheel.
Mijn hele leven word ik al gedreven door een soort innerlijke kracht die me de moed geeft om het leven aan te pakken zoals het zich aandient. Het is niet altijd duidelijk wat er precies verwacht wordt van ons soms, af en toe zijn we allen de kluts kwijt en lopen we verloren rond. Maar met die innerlijke passie die ik beleef, slaag ik er iedere keer weer in om de draad opnieuw op te pakken en er volle vaart voor te gaan. Innerlijke passie geeft je gedrevenheid, doelgerichtheid, liefde en dankbaarheid. Danyabad! Dankbaar zijn voor alles wat er gebeurt of de afwezigheid daarvan, voor de vriendschap, voor de liefde, voor de creativiteit, voor de vastberadenheid, kortom, dankbaarheid voor alles wat het leven ons te bieden heeft, in goede en kwade tijden. Alles gebeurt met een reden, ook al lijkt dat heel vaak waanzinnig dom.