Narbonne-Les Vans-253km-4u15 te rijden
Via Beziers, Montpellier rijden we naar Les Vans. We
passeren een desolaat landschap vol kreken en poelen. Ik hou mijn hart vast als
er nu een tegenligger afkomt. Hier kunnen we onmogelijk dwarsen. De beplanting
kun je vergelijken met de heide van bij ons samen met de struiken en bomen van
bv Tenerife. xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Hoe verder onze reis vordert hoe meer we ervan bewust
zijn dat we heel deze tour moeten herdoen in lussen. Dan pas zal het ten volle
genieten zijn en kun je een streek volledig inschatten.
We rijden verder en denken eraan dat we voor deze middag
niet veel toespijs hebben. We kijken uit naar een supermarche maar opeens, bij
Bouzignes ... wat zien we daar een klein wegeltje met een pancarte
...degustation de huitres. Het is maar een woord. En daar verschijnt er een
waterlandschap waar de kweek doorgaat van deze delicatesse. We kopen er
onmiddellijk "une douzaine" halen ons flesje champagne boven, kijken
elkaar diep in de ogen en denken: moeten wij nu echt volgende week weer
werken??????
En nu, verder naar de Ardeche. We bereiken Les Vans
vanuit de bergen.
Tijdens de afdaling krijgen we prachtige panorama's! In
het dorpje aangekomen vindt onze GPS Likoke niet. Wij vragen een voorbijganger
naar Piet Huysentruyt maar "den ambetanterik" stuurt ons nogmaals de berg op. Boven gekomen
bellen we Likoke op. Wat blijkt het restaurant lag vlakbij de plek waar we om
raad vroegen.
Uiteindelijk zijn we toch tijdig aangekomen. Tijdens het
aperitief verwelkomt Piet iedereen persoonlijk. We hebben reeds mogen genieten
van veel mooie keukens maar deze maaltijd is toch wel het beste wat we reeds
geserveerd kregen. Het restaurant kan beneden maximaal een 15-tal gasten
zetten. Piet werkt in een open keuken in een hoek van het restaurant. Boven in
de keuken zijn een 4-tal koks bezig om de gerechten klaar te maken. De borden
komen naar beneden via een lift waar Piet ze in ontvangst neemt en afwerkt.
Hijzelf heeft de eer om ze bij de gasten aan tafel te brengen. Typische Ardeche
specialiteiten, gearomatiseerd met kruiden en bloemen van de plaatselijke
terroir, en telkens een Ardeche wijn daarbij, vormen de basis van Piets
gerechten. Dit samen met de typische Afrikaanse touch erbij maakt van het menu
iets enigs in zijn soort.
In gans het restaurant was er 1 tafel die frans sprak
voor de rest waren het allemaal Vlamingen die het restaurant vulden.
Vandaag hebben we geleefd als Bourgondiƫrs.
Morgen trekken we naar Beaune.
|