Inhoud blog
  • zaterdag 28/09/2013
  • zondag 29/09/2013
  • Dinsdag 17/09/2013
  • vrijdag 27/09/2013
  • donderdag 26/09/2013
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    La Douce France 2013

    12-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag 26/09/2013
    Narbonne-Les Vans-253km-4u15 te rijden

    Via Beziers, Montpellier rijden we naar Les Vans. We passeren een desolaat landschap vol kreken en poelen. Ik hou mijn hart vast als er nu een tegenligger afkomt. Hier kunnen we onmogelijk dwarsen. De beplanting kun je vergelijken met de heide van bij ons samen met de struiken en bomen van bv Tenerife. xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Hoe verder onze reis vordert hoe meer we ervan bewust zijn dat we heel deze tour moeten herdoen in lussen. Dan pas zal het ten volle genieten zijn en kun je een streek volledig inschatten.

    We rijden verder en denken eraan dat we voor deze middag niet veel toespijs hebben. We kijken uit naar een supermarche maar opeens, bij Bouzignes ... wat zien we daar een klein wegeltje met een pancarte ...degustation de huitres. Het is maar een woord. En daar verschijnt er een waterlandschap waar de kweek doorgaat van deze delicatesse. We kopen er onmiddellijk "une douzaine" halen ons flesje champagne boven, kijken elkaar diep in de ogen en denken: moeten wij nu echt volgende week weer werken??????

     

    En nu, verder naar de Ardeche. We bereiken Les Vans vanuit de bergen.

    Tijdens de afdaling krijgen we prachtige panorama's! In het dorpje aangekomen vindt onze GPS Likoke niet. Wij vragen een voorbijganger naar Piet Huysentruyt maar "den ambetanterik"  stuurt ons nogmaals de berg op. Boven gekomen bellen we Likoke op. Wat blijkt het restaurant lag vlakbij de plek waar we om raad vroegen.

    Uiteindelijk zijn we toch tijdig aangekomen. Tijdens het aperitief verwelkomt Piet iedereen persoonlijk. We hebben reeds mogen genieten van veel mooie keukens maar deze maaltijd is toch wel het beste wat we reeds geserveerd kregen. Het restaurant kan beneden maximaal een 15-tal gasten zetten. Piet werkt in een open keuken in een hoek van het restaurant. Boven in de keuken zijn een 4-tal koks bezig om de gerechten klaar te maken. De borden komen naar beneden via een lift waar Piet ze in ontvangst neemt en afwerkt. Hijzelf heeft de eer om ze bij de gasten aan tafel te brengen. Typische Ardeche specialiteiten, gearomatiseerd met kruiden en bloemen van de plaatselijke terroir, en telkens een Ardeche wijn daarbij, vormen de basis van Piets gerechten. Dit samen met de typische Afrikaanse touch erbij maakt van het menu iets enigs in zijn soort.

    In gans het restaurant was er 1 tafel die frans sprak voor de rest waren het allemaal Vlamingen die het restaurant vulden.

    Vandaag hebben we geleefd als Bourgondiƫrs.

    Morgen trekken we naar Beaune.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 09/09-15/09 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs