Inhoud blog
  • Raven - Antwerpen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    LaCharm
    Experiences in Dining
    01-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raven - Antwerpen
    Gisteren had ik enkele uurtje te doden in Antwerpen en ik besloot om van de nood een deugd te maken en een goed restaurant op te zoeken. Waar een betere plek te vinden dan op de grote markt? Al snel viel mijn oog op Restaurant Raven en na een blik op de kaart was mijn keuze snel gemaakt.

    Gert Jan Raven, eigenaar van deze mooie zaak met charmerend uitzicht, is een geroutineerd kok en heeft zijn sporen verdiend in het Hilton Hotel waar hij gedurende 15 jaar in de keuken stond van het Terrace Café. Verder is hij gelauwerd met onderscheidingen als de prestigieuze Bocuse de Bronze (’91) en Prosper Montagné (’83)

    Na een blik in de zaal geworpen te hebben, besluit ik in de veranda plaats te nemen, zodat ik kan genieten van het uitzicht. En wat een uitzicht: full view op Brabo en het stadhuis. Al snel komt de ober langs met een hapje en de kaart. Aangezien ik overtuigd was door het menu al voor ik voet binnen had gezet, maak ik van de gelegenheid gebruik om de andere gerechten te bekijken. Ze worden gepresenteerd met een zekere speelsheid en versjes als "heiliger dan de paus" of "lekker maf." Niet meteen iets dat ik verwachtte en ik hoop ondertussen dat de kok even speels in zijn smaken is als in de beschrijvingen op de kaart. Ik vraag aan de ober of het mogelijk is het menu te nemen, maar dat ik om half elf door moet vanwege een andere afspraak. Dat is geen enkel probleem.

    Kingcrab met rauwe ganzenlever, gelei van groene kruiden en anijsmayonaise
    Het eerste voorgerecht arriveert en ik ben onmiddellijk onder de indruk van de presentatie, het valt op dat de kok iemand met ervaring is en mijn verwachting stijgt. Het valt niet te ontkennen dat het een smakelijk bord is. De kingcrab is lekker smeuïg gemaakt en gaat goed samen met de terrine van ganzenlever. Ik ben toch echter een beetje teleurgesteld door de gelei van groene kruiden wat een nogal waterig papje was zonder al te veel smaak. Jammer voor een anders wel geslaagd gerecht.

    Vers gepelde grijze garnalen met asperges, gepocheerd eitje en mousselinesaus
    Het volgende gerecht is echter een schot in de roos. De asperges (het is het seizoen uiteraard) zijn perfect tussen hard en zacht en samen met het ziltige van de garnaaltjes en het zachte van de mousselinesaus en het hoeve-eitje maakt dit een gerecht met een sublieme smaak. Geen gecompliceerde extra's of tierlantijntjes... Perfectie in alle eenvoud.

    Lamsfilet " Sisteron " met graanmosterdgelei, compôte van tomaten en gratin Dauphinois
    Opgetogen door het vorige gerecht ben ik zeer benieuwd naar de volgende gang welke niet lang op zich laat wachten. Ook hier nodigt de presentatie uit tot eten. De graanmostergelei is zacht van smaak en niet overheersend, de saus op het vlees is lekker. Dat zit goed denk ik, dus ik begin te eten. De smaken gaan zeer goed samen en je merkt dat er goed over is nagedacht. De tomaat is heel mooi in het geheel en ik eindig met plezier mijn bord. Het enige kleine minpuntje dat ik misschien zou kunnen opmerken is dat ik in de saus ook een zekere tomatensmaak proef die door de aanwezigheid van de compôte een beetje teniet werd gedaan. Maar dat is muggenzifterij want het is een lekker gerecht.

    Rood fruit met gekarameliseerde Italiaanse merinque en amandelroomijs
    Over het nagerecht heb ik wat gemengde gevoelens. Het amandelijs is best lekker van smaak, maar gaat toch wat verloren in het geheel, de (nogal grote hoop) merinque is verschrikkelijk zoet en het fruit vrij zuur. De marinade van rode vruchten is echter wel heel smakelijk. Ik kan niet zeggen dat ik het niet lekker vond, maar in vergelijking met de vorige gerechten, eindigen we toch wat in mineur. Misschien een kleinere hoeveelheid merinque en iets zoetere vruchtjes zou het geheel veel smakelijker hebben gemaakt.

    Precies om vijfentwintig na tien verlaat ik vrij voldaan het restaurant. Ik heb lekker gegeten en ik ben best tevreden. Prijs/kwaliteit/locatie-gewijs zit je met dit restaurant goed op je plaats. Ik kijk er naar uit hoe dit zich nog kan evolueren.









    01-05-2010 om 00:00 geschreven door LaCharm  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:Raven, Antwerpen, Grote Markt, Jan Raven

    Archief per week
  • 26/04-02/05 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs