Op dinsdag gingen we met het vijfde en zesde leerjaar eens een kijkje nemen in een restaurant.
De mama van Emma werkt in de Faculty Club en zij zorgde dat we daar eens achter de schermen konden gaan kijken. Dank u!
We kregen daar eerst uitleg over de geschiedenis van het gebouw en hoe een restaurant te werk gaat. Welke personen krijgen daar welke taak?
Van al dat aandachtig luisteren kregen we dorst. Hmmm, er werd daar nogal voor ons gezorgd, seg! Fruitsap en cake stond er daar voor ons al klaar!
Tijd voor actie! We mochten naar de keuken om te zien hoe de koks daar al dat lekkere eten maken. We kregen een snoepje van jarige kok Lars.
Daarna mochten we zelf de handen uit de mouwen steken en mochten we de tafel dekken voor de volgende service.
Wat een precies werk... servietten plooien, bestek en glazen opblinken,... En alles heeft een bepaalde plaats!
Na al ons werk werden we nog serieus in de watten gelegd. We kregen chocomousse van chef Pieter. Jammie!
Zie hier onze knappe kelners aan het werk:






04-02-2014 om 17:58
geschreven door juf Ilse 
|