Ook dit jaar zetten we de moeders in de "hartjes". Met veel ijver begonnen we te knutselen. We tekenden en knipten een hart. We bekleefden het met allerlei soorten pasta. Daarna werd er een laagje goudverf op gespoten en het resultaat zie je op de laatste foto.
Het voorbereidend werk voor het telen van witloof.
Hoe gingen we te werk?
We sneden de wortels aan de punt bij tot een lengte van 17 cm vanaf de onderkant van de bladkraag. De bladkraag hebben we ingekort tot een lengte van 3 cm.
Dan hebben we witloofwortels in een zwarte pot naast elkaar gestoken.
Vervolgens hebben we de zwarte pot in een kom geplaatst met water.
Daarna hebben we de pot onder een kartonnen doos geplaatst en deze doos hebben we onder de trap in de gang gezet. De juf zegt dat daar de juiste temperatuur is, tussen de 15 en 18 graden.
Regelmatig gaven we water.
Op de laatste foto's zie je al het resultaat na 3 weken.
In de klas doen de kinderen aan hoekenwerk. Dit gebeurt drie keer per week. De kinderen zitten per 2 en er zijn 10 hoeken. Na een maand verandert de inhoud van de hoeken en mogen ze ook een ander klasgenootje kiezen. Deze maand is er:
- de leeshoek met boekjes rond het bos. - de meethoek: drijft het of zinkt het? - de computerhoek: een woordpuzzel maken. - de verkeershoek: verkeersborden leren kennen. - de w.o.-hoek: een jaarkalender maken. - de schrijfhoek: woordjes met ui oefenen. - de speelhoek: vrij spelen. - de knutselhoek: knexx. - de wiskundehoek: + en - oefenen op een blad. - de speelhoek: met dobbelstenen gooien en optellen tot 12.
Op 6 september schilderden we onszelf. We bekeken ons goed in een spiegeltje. Ons gelaat schilderden we in de juiste kleur. Onze ogen mochten we ook niet vergeten. Onze haren moesten blond, bruin of zwart zijn. De neus, mond en oren zorgden voor de afwerking.