Deze workshop werd gegeven door Roel Lemmens, chocolatier van CHOCLA-Handgemaakte pralines. Dit jonge bedrijf is gelegen in Helchteren en verwerkt chocolade op ambachtelijke wijze. Alle producten worden met de grootste zorg handmatig vervaardigd. Tijdens deze workshop kregen we eerst een korte beschrijving van wat chocolade is en hoe chocolade gemaakt wordt. Daarna volgde het praktische gedeelte waarbij we mochten meewerken. De gesmolten chocolade moest op de correcte temperatuur gebracht worden. Toen mochten we proberen om vormpjes te vullen en terug leeg te maken zodat enkel een dun buitenlaagje voor de praline bleef zitten in de vormpjes. Dit moest eerst opstijven zodat we het achteraf konden vullen. De vullingen die we maakten waren heel smeuïg. Roel werkt altijd met grondstoffen van superieure kwaliteit. Natuurlijk mochten we van dit alles proeven. Onze smaakpapillen werden optimaal geprikkeld. De correcte samenvatting van deze avond: een echte smaaksensatie!
Het was een uitdaging deze workshop, een heel gepruts amai....maar zoals jullie zien, is het resultaat toch prachtig. Anna Croimans en Marie-Jeanne Geebelen zijn 2 creatieve KVLV-dames. Zij namen de uitdaging aan om ons te begeleiden tot het creëren van een prachtige armband met kleine pareltjes. Met heel veel geduld hebben ze ons alles in detail uitgelegd. Bedankt hiervoor lieve dames!
Op 2 oktober hadden we een fantastische kookles. We konden proeven van een romige velouté van cougette, courgettepannenkoekjes met een kruidensausje, pompoengratin met rozemarijn, knoflook en rode ui, en we eindigden met heerlijke courgettebrownies. Heerlijk!
Op 10 september hadden we een workshop 'Sjaaltjes knopen'. We leerden op korte tijd zo'n 30-tal manieren, zoals de konijnenoortjes, de cowboy-knoop, de scoebidoe, noem maar op.