Wel de luxe van gras maar nooit meer maaien of sproeien. Kunstgras is ideaal!
18-04-2015
Showtuin kunstgras
Kunstgras moet je niet zo maar online bestellen, althans dat vinden wij als verdelers. Uiteraard kunt u via iedere site stalen bestellen. Wat u in huis krijgt is een doosje met verschillende stalen en folders. Uiteraard krijgt u dit ook als u bij ons besteld. Deze stalen kunstgras zijn nooit groter als wat er door uw brievenbus past. Natuurlijk krijgt u hiermee wel een idee van de zachtheid van de kleur maar weet u nu ook hoe het er op een groter oppervlak uitziet?
Wij kunnen u vertellen dat dit er wel eens heel anders uit kan zien. Naar aanleiding van een gratis stalendoos komen gelukkig toch veel particulieren naar ons showtuin voor de definitieve keuzen. En wij kunnen u vertellen, heel veel mensen maken dan uiteindelijk een andere keuze dan die ze in eerste instantie aan de hand van de kunstgras stalen hadden gedaan. De reden is logisch, in een kunstgras showtuin ziet u meerdere soorten naast elkaar en kunt u deze goed vergelijken met verschillende soorten lichtinval.
Weet u het na een bezoek van onze showtuin nog niet? Dan kunt u gerust een paar grotere stalen in bruikleen mee naar huis nemen.Wij hebben onlangs onze tuin weer onder handen genomen en is nu één van de grootste showtuinen in West-Vlaanderen. Komt u dus gerust eens langs!
Internet is niet gebonden door grenzen en als u gaat zoeken op een goede ondergrond van kunstgras dan zult u snel op drie verschillende soorten uitkomen. De eerste is een zandbed, de tweede een lava/puinfundering en de derde stabilisé. In Nederland wordt meestal met de eerste twee gewerkt. Stabilisé is namelijk een onbekende werkwijze in Nederland. Dat begrijpen wij ook niet want stabilisé is sterk, stabiel en egaal. Een zandbed gaat namelijk eerder verzakken. Natuurlijk is een zand/cement ondergrond veel 'definitiever' dan een zandbed Een stabilisé fundering is voor een erg lange termijn, niet zomaar voor een paar jaar. Misschien dat die gedachte de aanleg tegenhoudt.
Wat wel heel belangrijk is, is het maken van een goede zand/cement verhouding. Bij te veel cement verliest de fundering de waterdoorlatendheid. Bij te weinig cement wordt de fundering te zacht. Enige ervaring met het maken ervan is dan ook wel een vereiste. Bij onze kunstgrasverdelers kunt u uiteraard terecht voor alle typen ondergronden. Meest toegepast tot nu toe in België is wel stabilisé. Waarom? Mooi egaal aan te leggen, sterk en stabiel en goed waterdoorlatend. Dat laatste bewijzen wij graag met een online video die bewijst dat stabilisé waterdoorlaatbaar is!
Ook in Limburg is een erkend dealer van Royal Grass te vinden. Dus waar u ook woont in België, er is altijd een specialist in uw buurt aanwezig. Onderling werken de bedrijven goed samen en dat is handig bij hele grote werken. Zo kunnen wij ieder project aan. Van een kleine tuin of balkon tot een speelveld of openbaar werk.
Ecograss is gevestigd in As, vlakbij Hasselt (en de Nederlandse grens). Reeds sinds jaren werkt Ecograss actief met kunstgras en kiest net als de andere verdelers om te werken met één merk. Dit is prettig voor de klant (garantie) en voor de plaatsers. Dus kunstgras aanleggen in Limburg? Dan weet u met wie u contact moet opnemen.
Afgelopen vier maanden heeft voor Viridi Gardens in het teken gestaan van meewerken en vooral van veel kunstgras plaatsen. Special voor dit mooie tuinproduct is een nieuw team samengesteld, dat gaat werken onder de veelbelovende naam Kunstgrasservice. Ze zijn er klaar voor, als nieuwe verdeler van Royal Grass gaan zij hopelijk veel tuinen voorzien van kunstgras in Oost-Vlaanderen.
Want exclusief verdeler worden, daar komt wel wat meer bij kijken. Wij vinden het belangrijk dat onze verdelers alles weten van kunstgras en snel ervaring opdoen in het verwerken van kunstgras. Kunstgrasservice is zo ver. Wij wensen veel succes met de opstart van deze nieuwe activiteiten.
Ook interesse om verdeler te worden in België? Wij kunnen nog meer plaatsingsteams gebruiken. Neem voor meer informatie contact op met Johan Kemel van Kunstgrascentrum.
Een mooie naad maken heeft niet te maken met lijmen maar allereerst met snijden! Zorg dat de twee banen die tegen elkaar geplakt moeten worden perfect recht zijn afgesneden. Dit betekent kaarsrecht langs de rij gras stiksels. Laat niet te veel zwarte flap zitten. Overigens denken mensen soms dat deze zwarte flap is om het kunstgras op te plakken, dit is niet zo! Deze flap altijd afsnijden.
Zijn de naden recht afgesneden? Klap dan dicht en kijk hoe de naad eruit ziet. Schuif met één baan zodat het er onzichtbaar uitziet. Pas dan gaan lijmen.
Klap de banen kunstgras voorzichtig open en zorg vooral dat deze niet gaan schuiven. U heeft immers net gezorgd dat de naad onzichtbaar was. Rol nu de nadenband uit. U kunt kiezen voor zelfklevende nadenband - dan hoeft u alleen de folie eraf te trekken - of voor nadenband en aanvullende lijm. Trek de folie eraf of in het andere geval smeer de lijm op de band. Sla nu heel voorzichtig de banen gras terug. Let op dat er geen grassprieten in de lijm of op de band terecht komen. Grassprieten die vastgelijmd worden trekken aan de naad en daardoor wordt die zichtbaar.
Als u netjes werkt en dit goed opvolgt moet de naad onzichtbaar zijn of in ieder geval bijna onzichtbaar zijn. Uw naden toch zichtbaar? Neem dan contact op met Kunstgrascentrum voor specialistisch advies.