Inhoud blog
  • recept spies exotisch fruit
  • recept Blesbok
  • Going Nuts recept Krokodil-terrine
  • Workshop "Going Nuts" van donderdag 22 maart
  • Kookworkshop
    Zoeken in blog

    agenda

    Belangrijke data in mijn agenda

    Kookworkshops
    Tussen Kunst en Koken
    23-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept spies exotisch fruit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Exotisch fruit dessert


    Maal 200 gr ongezouten cashewnoten in een keukenmachine of met een staafmixer tot een fijn poeder, en ga dan nog door totdat de massa begint samen te klonteren. U kunt dit ook met een stamper en vijzel doen. Voeg 2 eetl appelsap toe en maal opnieuw. Voeg beetje bij beetje appelsap toe en vermeng alles steeds goed met elkaar, zodat ten slotte een lichtgekleurd, romig mengsel ontstaat.
    Roer er 2 theel rozenwater door. Zet afgedekt minimaal een halfuur in de koelkast.

    Maak een spiesje van het exotische fruit en bestrooi met poedersuiker gemengd met heel fijn gesneden munt.
    Dit kun je koud serveren of even onder de gril leggen.
    Geef er een potje van de notencreme bij.

    23-03-2012 om 11:47 geschreven door Tussen Kunst en Koken  


    Tags:recept, exotisch fruit, cashewcreme, workshop
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept Blesbok
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Blesbokbiefstukje met kokospanade, creme van bataat en mangojus


    24 cilinders uit de bataat (zoete aardappel) steken en beetgaar koken in gezouten water.
    Laat een klont boter smelten en voeg een eetl suiker, geraspte gember en limoensap toe.
    Warm hier de cilinders in op.
    De rest van de bataat in stukken snijden. Garen in room en boter samen met 3 in stukken gesneden stengels citroengras en sap van 1/2 limoen. Het citroengras verwijderen en de bataat pureren, op smaak brengen met peper en zout.


    blesbokbiefstukjes even aanbakken, bestrooien met peper en zout.
    In deze pan de ontpitte mango in blokjes toevoegen samen met een scheut pisang ambon. Laat een beetje pruttelen tot de mango volledig gaar is en mix tot een saus. Afsmaken met peper en zout.

    1 eiwit loskloppen en mengen met gemalen kokos en geplet fenegriekzaad. Het vlees hierin rollen.
    Garen tot medium in oven van 180ºC.

    23-03-2012 om 11:45 geschreven door Tussen Kunst en Koken  


    Tags:recept, blesbok, mango, bataat, workshop
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Going Nuts recept Krokodil-terrine
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Terrine van krokodil met een warm pasta-slaatje

    Maak een beslag van 100 gr bloem, 2 eieren, 1 glas witte wijn en 50 gr fijngesneden cantharellen.
    Meng met 500 gr gemalen krokodillenvlees, een snufje koriander en een theel dille. Kruiden met pezo.
    Maak een rol van het mengsel, bindt de rol goed dicht en kook dit in 10 min gaar.
    Kook de griekse pasta gaar volgens de verpakking en meng met olijfolie, gehakte dragon, dille en bieslook, goed afsmaken met peper en zout.

    Verhit olie in een stoofpot, voeg 1 kleine ui en 2 gele paprika in kleine stukken toe. rustig bakken tot ze zacht zijn.
    Voeg hieraan een eetl vissaus, een paar takken korianderblaadjes, een eetl suiker en een scheutje room toe. Mix dit tot een gladde saus. afsmaken.

    23-03-2012 om 11:43 geschreven door Tussen Kunst en Koken  


    Tags:recept, terrine, krokodil, griekse pasta, paprika
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Workshop "Going Nuts" van donderdag 22 maart

    Recept van Papillot met POMFRET

    Mix een eetl korianderzaad, een eetl komijn, een eetl peperbolletjes, een stuk gember, een kopje geraspte kokosnoot, 2 teentjes look, een koffielepel kurkuma, 1 rode chili, 1 ajuin en een beetje water tot een pasta.

    Voeg eventueel nog extra water toe en kook dit 10 min.
    Fileer de vis, maar laat het vel eraan.

    Snij cilinders uit grote aardappels en snij deze in dunne plakjes.
    Zet onder water en voeg een beetje safraan toe. Laat een drietal minuutjes zachtjes koken en zet dan van het vuur.

    Snij de radijsjes ook in schijfjes.
    Breng 2 eetl soyasaus, 3 eetl water, 20 gr boter, 2 eetl poedersuiker aan de kook en leg hier de radijsjes in. Kook de radijsjes hier een vijftal minuten in en zet ook van het vuur.

    Neem een ovaal stuk bakpapier en leg op één helft de radijsjes, daarop de visfilet met de velkant naar boven. Smeer een dunne laag van de pasta op het vel en leg hierop de aardappelschijfjes zoals de schubben van een vis.
    Strooi hier nog peper en zout over. Vouw de papillotte dicht.
    Zet in de oven voor een tiental minuutjes.

    23-03-2012 om 11:40 geschreven door Tussen Kunst en Koken  


    Tags:recept, pomfret, papillot
    15-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kookworkshop
    Op 3 april 2012 gaan we samen een Paasmenu koken.
    Zin om mee te doen? Schrijf je vlug in via info@kunstenkoken.be of telefoneer even, 0477/61.33.68
    Het wordt een menu met fijne gerechtjes als inspiratie voor uw paasdiner.
    www.kunstenkoken.be

    15-03-2012 om 00:00 geschreven door Tussen Kunst en Koken  


    Tags:paasmenu, kookworkshop, antwerpen,
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kookworkshop
    Wil je graag eens komen koken tussen gelijkgestelde zielen?????

    Donderdag 22 maart 2012 gaat er een open workshop door met allerlei "niet alledaagse" ingrediënten.
    Een voorbeeld?

    Krokodil-terinne met pasta-slaatje
    Blesbokbiefstukje met kokospanade en creme van bataat en mangojus
    Exotisch dessertje om de zomer zelfs voor te zijn

    Wil je graag meedoen? Kijk even op de website: www.kunstenkoken.be

    15-03-2012 om 00:00 geschreven door Tussen Kunst en Koken  


    Tags:kookworkshop, krokodil, koken, recept


    Archief per week
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs