Inhoud blog
 • Met mevrouw Raveel
 • Rik Vermeersch
 • Paul Van Hoeydonck Nu meer dan ooit!
 • Pablo Picasso
 • Etienne Vermeersch
 • Willem Vermandere
 • Ria Mullebrouck
 • Raymond, Sigrid en Kaatje
 • Willy blikt terug
 • Marc Carrein: een begenadigd beeldhouwer
 • New York
 • Kunst kopen in crisistijd
 • Jef Geeraerts
 • Hoe rol je daarin?
 • Galerie X-L-Ent Art
 • Tjok Dessauvage
 • Welkom!
  X-L-Ent Art kunstbemiddeling

  Kunst uit betrouwbare bron
  08-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Beste bezoeker van mijn (commerciële) weblog,

  Ik ben heel blij met je belangstelling! Hier vind je interessante aanbiedingen voor wie op zoek is naar grote kunst die toch betaalbaar is! Via onze galerie X-L-Ent Art in Oostende, die actief was van 2004 tot 2012, 
  hebben we in enkele jaren tijd een mooie portefeuille aan goede kunst vergaard, rechtstreeks van de kunstenaars.

  Wie een beroep doet op een galerist, kan er zeker van zijn dat hij of zij authentiek werk koopt en geen kopie of een vervalsing! Het is immers een notoir feit dat er tamelijk wat namaak circuleert!

  Na mijn tentoonstellingen met Roger Raveel, Rik Poot, Panamarenko, Tjok Dessauvage, Pierre Alechinsky, Rik Vermeersch, José Vermeersch, Gilbert Swimberghe,... heb ik nog een aantal mooie werken in dépôt, gekocht bij de kunstenaar of in bruikleen.

  Er zijn ook nog losse werken te koop van een hele reeks artiesten.


  Je kan al die werken rustig bekijken na afspraak. Het contactadres is Seringenstraat 2.

  Voor verdere info: mail naar Jempymail@gmail.com


  Met een vriendelijke groet,

  Jean Pierre  (Jempy)  Opsomer  20-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met mevrouw Raveel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Onlangs hebben we nog heel wat herinneringen opgehaald met Marleen Raveel. We hebben nog enkele mooie werken van Roger in de aanbieding

  28-01-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rik Vermeersch
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Na mijn tentoonstelling destijds met werk van Rik Vermeersch heb ik nog enkele ingekleurde naakten in voorraad. Daarmee wordt zo'n genummerd blad grafiek een origineel. Ze meten 68 cm in diameter (tamelijk groot formaat dus) en kosten slechts 175€. Met een gedicht van Cyriel. Aangeboden in een mooie map! Mail mij op Jempymail@gmail.com

  16-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Van Hoeydonck Nu meer dan ooit!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Enige tijd geleden opende het Guggenheim in New-York de tentoonstelling "Zero: countdown to Tomorrow" met ook werk van Paul Van Hoeydonck. 
  Tijdens het journaal op Eén werd gezegd: "na deze tentoonstelling in het Guggenheim zullen de prijzen nooit meer dezelfde zijn". Welnu, dat klopt niet. We hebben de prijzen van onze werken van Paul Van Hoeydonck niet aangepast! Het begint vanaf slechts 295€.
  Mail ons om deze mooie grafiek te ontdekken! Van de man die via de Nasa een beeldje liet deponeren op de maan. Jaja, het enige kunstwerk dat zich op een ander hemellichaam bevindt is het werk van een Vlaming!

  04-06-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pablo Picasso
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Raad eens wie ik ooit ontmoette op de luchthaven van Pisa? De meester himself, of was het een lookalike?

  11-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etienne Vermeersch
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  We zijn onlangs gaan luisteren naar een voordracht over kunst door professor Etienne Vermeersch. De man is een briljant causeur, die vlot citeert in het Grieks, het Latijn, het Italiaans etc. Verhelderend ook door de insteek: kunst ontstaat uit de spanning tussen redondantie (dat wat we reeds kennen) en innovatie. Bijvoorbeeld: in de traditie van het vrouwelijk naakt (bekend) komt daar plots iets nieuws (schandaal): Le déjeuner sur l'herbe!
  Voor de foto danken we Luc Dewaele!


  29-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willem Vermandere
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze bekende troubadour is ook een verdienstelijk plastisch kunstenaar. We hebben hem tentoongesteld in 2004, en meer bepaald zijn houtsneden. Ze dragen veelal bijbelse titels en zijn in een zwierige zwart-wit-stijl uitgevoerd. We hebben er nog enkele in ons bezit. Kom ze bekijken na afspraak op ons mailadres Jempymail@gmail.com.

  22-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ria Mullebrouck
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Ria is de moeder van Wim Carrein en echtgenote van Marc (beiden hebben hun plaatsje elders op deze blogsite). Ze is reeds ettelijke jaren bezig haar beheersing van de techniek te vergroten en dat merk je! Haar recent keramisch werk is luimig en sterk, met een knipoog naar de kijker. 

  13-10-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raymond, Sigrid en Kaatje
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  We waren op de vernissage van een tentoonstelling in galerie Depypere in Kuurne met werk van Philippe Bouttens, Franky Cane, André Van Schuylenbergh en Rik Vermeersch. 
  (Lees trouwens een item op deze blogsite over André en over Rik)

  Raymond Van Het Groenewoud gaf er een kort maar fel gesmaakt optreden. Heerlijk is die man! Hier zie je Raymond, in het gezelschap van Sigrid Spruyt en Kaatje.

  11-09-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy blikt terug
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Willy Delaere is een kunstkenner. Maar er is meer: hij en zijn vrouw Viviane zijn sinds lange jaren zeer goede vrienden. Ze hebben bijna geen enkele vernissage gemist bij ons. Nadat X-L-Ent Art was verhuisd naar Roeselare, keek Willy nog even over zijn schouder...

  "Hedendaagse kunst heeft me altijd geboeid. Ik ging altijd graag naar een tentoonstelling en ik volgde de kunstscène -in de mate van het mogelijke- van nabij.

  Toen mijn vriend Jempy zowat tien jaar terug te kennen gaf dat hij ook 'iets in de kunst' zou doen, was ik uitermate nieuwsgierig wat hij zou brengen. Toen hij uiteindelijk ook een 'excellente' locatie op de kop tikte in het hartje van Oostende, was ik blij in zijn plaats.  'X-L-Ent-Art' was geboren!

  Wij hebben in zowat tien jaar een pleïade van smaakvolle en hoogstaande kunstwerken de revue zien passeren. De 'klassiekers' uit de moderne kunst heeft de galerist allemaal vlot naar zijn galerij weten te brengen. Raveel, Alechinsky, Vermeersch, Panamarenko, Tjok Dessauvage, Mara, Landuyt, Poot en ik vergeet ongetwijfeld nog enkele belangrijke kleppers: allemaal hebben ze de Oostendse galerij en nadien menige Vlaamse huiskamer in vervoering gebracht. En ook slaagde Jempy er in dat die kunstenaars ook zelf meestal op die gemoedelijke vernissages aanwezig waren.

  Een trouw publiek deed graag de trip naar Oostende. 

  Vernissages zijn sowieso een sociaal gebeuren, maar daar werd het op de duur bijna steeds een aangenaam weerzien van een vaste schare kennissen en vrienden. Zoals velen zullen we dit Oostendse treffen helaas binnenkort moeten missen..."


  17-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marc Carrein: een begenadigd beeldhouwer
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Onlangs waren we te gast bij de familie Carrein. Vorig jaar waren we reeds aangenaam verrast door de kwaliteit van de beelden die Marc Carrein, een leerling van de befaamde Isidoor Goddeeris, kapt in Carrara-marmer. Ook nu was er mooi nieuw werk. Deze discusvis kon ons onmiddellijk bekoren. Je kan het beeld (hoogte 50 cm) komen bekijken na afspraak. De prijs is erg aantrekkelijk. Mail me hierover, zonder enige verplichting uiteraard! Maar er zijn ook nog twee andere sculpturen te koop!


  19-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.New York
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  New-York is altijd de moeite waard! We hebben er het Moma bezocht en het Guggenheim: twee parels van moderne musea, met veel topwerken. Zo zagen we in het Moma een hele zaal met wel 100 werken van Picasso rond het thema De Guitaar. Du jamais vu! In het Guggenheim zijn de werken minder talrijk, maar daar heb je dan weer de eigenzinnige architectuur die de esthetische ervaring versterkt. Voor wie er nog niet geweest is: een echte aanrader!


  06-05-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunst kopen in crisistijd

  Je kan je hart volgen zonder je geldbeugel leeg te halen, zelfs met werk van grote kunstenaars: koop een goed blad grafiek.

   

  Met grafiek wordt bedoeld: werk op papier, dat op een beperkt aantal exemplaren wordt gedrukt, waarbij elk exemplaar onderaan het blad is genummerd en apart gesigneerd door de kunstenaar, meestal in potlood. Veel gebruikte voorbeelden van grafiek zijn de ets, de zeefdruk, de houtsnede, de litho en de lino.

   

  Wanneer je een schilderij zou kopen van de meest bekende kunstenaars in Vlaanderen, zou je makkelijk enkele tienduizenden euros neertellen. Van dezelfde meester kan je soms een mooi blad grafiek kopen voor duizend euro of minder. Grafiek heeft dus helemaal niets te maken met een reproductie. Deze laatste heeft geen enkele verzamelwaarde. Een blad grafiek daarentegen is een écht kunstwerk, individueel gesigneerd door de kunstenaar. Het kan je evenzeer naar de keel grijpen als een schilderij. En het kleurenpalet is minstens even rijk. Maar het kost je geen arm en een been!

  .


  24-01-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jef Geeraerts
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De galerie van wijlen Emiel Veranneman in Kruishoutem was een echte kunsttempel. Je kwam er bij elke vernissage binnen als een kind dat op 6 december al dat nieuwe moois ontdekt! Niet alleen waren de kunstwerken altijd boeiend en was al de rest gewoon àf, je had ook nog het voorrecht een babbel te kunnen doen met een aantal interessante mensen. Op de duur kon je zelfs met een paar ervan bevriend raken. Zoals ik destijds met Jef Geeraerts. Ik bewaar aan die tijd een warme herinnering!


  11-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe rol je daarin?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Een vraag die ik regelmatig krijg: hoe rol je daarin? In de kunstsector dus. Wel: het toeval heeft zijn rol gespeeld. 30 jaar geleden begon ik te vertalen, ook voor de artistieke sector. In de cataloog op de foto (1991) is de Franse vertaling van mijn hand, voor het Museum Het Kruithuis in 's Hertogenbosch (ik geloof dat ze deze cataloog nog steeds in de aanbieding hebben). Na nog andere vertalingen voor kunstenaars, musea en curatoren, in de loop der jaren, begon ik te dromen van een optimale invulling van de tijd na mijn pensionering op de Lessius-hogeschool (herdoopt tot Thomas More)...


  23-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Galerie X-L-Ent Art
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Galerie X-L-Ent Art Oostende (Leopold II laan 4) heeft gedurende een kleine tien jaar twee tentoonstellingen per jaar georganiseerd, één in de lente en één in de herfst. Met een vernissage op de oude Franse manier: alles erop en eraan, mét een live pianist!


  Lees hierover (elders in deze blog) de bijdrage van kunstkenner Willy Delaere.


  19-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tjok Dessauvage
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Tjok Dessauvage staat in de wereld van de keramiek bekend als een grootmeester. Hij heeft trouwens masterclasses gegeven in China. Hij kaapte reeds vele internationale prijzen weg en zijn werk is ook in sommige musea te zien, zoals in het Design-museum van Gent maar ook in het buitenland. Na onze succesvolle tentoonstelling met zijn werk heb ik nog een typische potstructuur te koop. De Japanners zijn gek op dit soort werk! Afmetingen: diameter 27 cm, hoogte 6 cm. Ik vertel er u graag meer over: Jempymail@gmail.com  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!