Dinsdag 25/9
idyllische theeplantages en regenbui op 2000 m hoogte
Na een lekker
ontbijtbuffet met .o.a. pannenkoeken, vertrekt onze bus naar de theeplantages
een beetje verderop. Prachtig groen landschap. In de verte zien we harde
werkers bezig met het snoeien van de theeplanten van de BOH, Best of Highland Tea.
We bezoeken een ambachtelijk tea factory en eindigen op een terras met
idyllisch uitzicht over de theeplantages en proeven de lekkere Highland tea.
We passeren aan
een lokale markt met vooral lekkere aardbeien aan een democratische prijs van
20 Ringit (=4 ) voor 7 doosjes. We hebben ze zeker geproefd en nog wel met
chocoladesaus. Verder de typische groenten en fruit uit Azië. Niettegenstaande
dat we bijna elke dag rijst en noedels eten, verkopen ze hier alle soorten patatten
in overvloed. We wandelen verder tot aan
de vlindertuin, waar we niet alleen prachtige vlinders zien, maar ook
sprinkhanen, kleine slangen, wandelende takken, schorpioenen, vliegende
eekhoorns
.
Daarna gaan we
weer op zoek naar een restaurant om te lunchen.
Vandaag weer
ietsjes duurder : 2,5 /pp i.pl.v. gisteren 2 /pp. Tijdens deze maaltijd
worden we opgeschrikt door een fikse regenbui. Onze kip tandoori wordt op het
overdekt terras aangelengd door het regenwater. Gelieve je laarzen aan te
trekken om naar de WC te gaan. Maar het was lekker.
Gentleman Gerald
spoedt zich halsoverkop naar de bus om ons paraplus te gaan halen. Op de bus
moeten we wachten tot de stortbui overgaat. Pas als het echt geminderd is nemen
we plaats in de Landrover jeeps. Een steile hobbelige weg brengt ons naar
Moisy Forest op 2000 m hoogte. Stefaan heeft last van zijne rug en mag voor de
terugweg vooraan plaats nemen. We doen weeral een 200 tal trappen en volgen een
parcours om kennis te maken met het 200 miljoen jaar oude tropische regenwoud.
Het blijft regenen. Het bezoek valt een beetje tegen. Verkleumd zetten we de afdaling in naar ons
mooi hotel. Rap de warme douche in, want hier is geen chauffage.
We nemen ons
aperitiefje bij de openhaard. We drinken alle vier een Gunnar mocktail. Een
mixture van : Gingerale, gingerbeer en aardbeiensiroop.
En dan komt de
kers op de taart, hoera we eten in één van de 4 restaurants een Europese
maaltijd.
Filet mignon met
champignons. MMMMMM
Het is nu 23.10
nog gauw onze valiezen maken, morgenvroeg vetrekken we naar Penang.



|