Inhoud blog
  • duizendblad
  • vlierbessenjam
  • Vlier
  • lekkere kruiden
  • kruiden
    Zoeken in blog

    natuur
    kruiden
    09-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.duizendblad
    Met duizendblad kan je ook zorgen voor je gezondheid.Klik hier

    09-03-2010 om 19:54 geschreven door lieve  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vlierbessenjam
    Hallo,
    Ik heb enkele zeer goede receptjes gevonden met vlierbessen. klik hier

    09-03-2010 om 19:42 geschreven door lieve  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlier
    De vlierboom hoort ook bij de geneeskrachtigen.
    De bloemenschermen en de rijpe bessen worden allebei aangewend voor verkoudheden in de winter.
    Men kan er lekkere vliersiroop van maken.

    09-03-2010 om 19:16 geschreven door lieve  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lekkere kruiden
    Kruiden langs de weg zoals de brandnetel en duizendblad zijn heel gezond.Maar men moet weten hoe ze te gebruiken.
    Andere kruiden kan men kweken zoals citroenmelisse, aloë vera en munt.



    Bijlagen:
    Brandnetel.doc (305 KB)   

    09-03-2010 om 19:04 geschreven door lieve  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kruiden
    Vandaag wil ik jullie een receptje van een lekker broodje met kruiden niet ontzeggen.

    Ingrediënten
    1 pak Mix voor wit brood.
    3dl handwarm water
    25 gr boter.
    4el olijfolie.
    100gr rozijnen
    3takjes verse rozemarijn.
    1 takje verse oregano.
    1 tl zout.
    4el witte basterdsuiker.

    Voorbereiding
    Kneed een samenhangend deeg van de broodmix, water en boter.Laat het deeg, afgedekt 10 minuten rijzen op een warme plaats.
    Verwarm de olijfolie en bak hierin al omscheppend, de rozijnen met de rozemarijn en de oregano, ongeveer 2 minuten.
    Voeg het zout en 1 el basterdsuiker toe.Kneed de rozijnen met de olie voorzichtig door het deeg en laat afgedekt 30 minuten rijzen op een warme plaats.

    Bereiding
    Verwarm de oven op 200° C. Vorm van het deeg een plat rond brood en leg dit op een ingevette bakplaat. Bak het rozemarijnbrood in het midden van de oven.Bestrijk het brood na 15 min. met een mengsel van 3 el basterdsuiker en 3el heet water. Bak het daarna nog 15min tot het goudbruin is.

    09-03-2010 om 15:18 geschreven door lieve  


    02-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.welkom
    Iedereen die belangstelling heeft voor kruiden is welkom op mijn blog.
    Kruiden zoals: brandnetel, goudsbloem....worden af en toe toch gebruikt.

    02-03-2010 om 19:56 geschreven door lieve  




    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Archief per week
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs