Elk jaar opnieuw doet de christelijke mutualiteit heel hard zijn best om ons op het groentepad te krijgen. Met hun boekje 'kok op kot' doen ze een goede poging om de nieuwe generaties niet te laten zwichten voor de delicatessen van Deniz, Mozes of Julien. Helaas, we moeten toegeven dat we niet naar de winkel gaan om een portie verse groenten, die we daarna versnijden om er een lekkere wintersoep van te maken. Hoewel het met deze temperaturen zeer welkom zou zijn, het ontbreekt de Studentus Gentas vaak aan materiaal, geld en energie. Maar laat mij een van mijn wijsheden delen met het bloggerspubliek: het fenomeen gezond eten zit hem niet in de versheid van het eten, maar in de afwisseling! Hoezee, hoezee we kunnen gezond doen zonder daarvoor macro-biotisch te zijn. En wie durft beweren dat zelfgemaakt voedsel altijd beter is dan die van Iglo, die heeft duidelijk nog niet zelf gekookt! Als ik een poging doe om een volwaardig maal te maken, komen daar vaak verbrande korsten en ongare aardappelen bij kijken. Geloof mij, een maag verteert dat niet zo graag. Dus kom maar op met die diepvries, maar weet dat er nog iets anders bestaat dan pizza! Iglo heeft ideale maaltijden met puree en broccoli/worteltjes met worst/ossentong/ kabeljauw ... doosje open bakje in de microgolf eeeen .....omnomnom. De lasagne van den Aldi blijft een van de best bewaarde geheimen en ook paella krijg je tegenwoordig in een diepvrieszak. Spaghettisaus koop je met het gehakt en de groenten er al in, Déli Soup' van Campbells is kant en klaar en smaakt niet naar poederkessoep en dan koop je gewoon nog wat appels en peren om je vitaminen op te krikken. Onze jonge geest in ons al dan niet sterk lichaam kan wel tegen een stootje, maar laat de mama's misschien weten dat we in het weekend liever verse kost hebben...