OPEN KEUKEN RESTAURANT Midden in de verkeersvrije winkelstraat van Bredene vindt u het stijlvolle restaurant van Donald Deschagt,
Compagnon van de prestigieuze 33 Meester-Koks van België en Chevalier in de Orde van Prosper Montagné.
Het sobere, maar uitnodigende terras verraadt meteen dat u hier klasse gaat vinden. Bij binnenkomst wordt de toon onmiddellijk gezet : op de glazen binnendeur staat immers de verklaring van het woord "genieten" uit Van Dale. En dat is waar het hier in hoofdzaak om draait : "genieten, met al je zintuigen, ongedwongen tafelen in een "easy chic" interieur..
Daarna ontmoet u de chef in zijn domein, z'n open keuken, waar hij als een generaal overzicht heeft over het hele restaurant.
"Le homard et la moule" speelt in op de seizoenen, vandaar dat de kaart ook zowat elke maand wijzigt. Ze is immers gebaseerd op een lichte, creatieve keuken waar klassieke en moderne technieken vlot combineren met respect voor traditie en oog voor detail. Opvallend is de "Lomo" tonnato, het wereldberoemde spaanse varkensvlees met italiaanse flair klaargemaakt en de chateaubriand met truffel, bospaddenstoelen en ganzenlever, maar dé specialiteit is uiteraard kreeft. What's in a name ?
Verder vind je ook vis in al z'n hoedanigheden. Een heerlijke fruits de mer naar wens koud of jawel, zelfs warm geserveerd. Ook de Koningskrab is om uw duimen bij af te likken, en last but not least de overheerlijke kreeftbereidingen en kreeftmenu's.
Oog voor detail komt ook terug in de koffielekkernijen. Bijna een reden om het dessert over te slaan ....
Ook de digestievenkaart is een geval apart. U kan immers verscheidene degustaties bestellen van oa. Calvados, Grappa, Cognac en Whisky.
Mieke Coussement verzorgt de gasten met een spontane lach. Vlot, aangenaam en met gepaste terughoudendheid zorgt ze voor een sfeer waarin de gasten zich echt welkom voelen. Samen met Donald vormt ze een hecht team dat telkenmale de trouwe én nieuwe klanten weet te verrassen.
De wijnkaart is uitgebreid, maar met een aanbod naar ieders budget. Er is ook een ruime -vaak wijzigende- keuze aan wijnen per glas, wat voor de klanten telkens weer een nieuwe ontdekking is.
Uitblinkers wellicht de Puligny Montrachet en de spaanse Durius - Magister.