Voor mij is het Halloween season
van start gegaan, toch een van de belangrijkste seizoenen in mijn leven. Ik ben
altijd al van geweest van de Herfst, ben dan ook een herfst kind geboren op de
24st september heb prille begin van dit seizoen wanneer alles mooie bruinen
tinten krijgt, het blijft toch iets speciaal. Dit jaar zal ik op 31 October
twee jaar getrouwd zijn en geven we weer een gezellig halloween feest voor de
famillie. Na vorig jaar een volledig uitgewerkt menu te hebben gaan we dit jaar
voor iets simpleren een hapjes buffet. Meer voorbereiding, minder werk in de
keuken als de gasten er zijn.
Dit weekend gaan we ons bezig
houden met ons appartementje voor te bereiden en als een paar hapjes uit te
werken, we hebben in de loop van dit jaar al heel veel bij elkaar gezocht en nu
wordt het test tijd J.
Het belooft een druk weekend te worden.
Vorig zondag 30 juni zijn we
lekker gaan eten in de Chi Chis int stad, voor de verjaardagen van mijn ouders
en ventje. Eerst hebben we genoten van een flinke wandeling van bij ons thuis
tot aan de groenplaats, het weer was zalig de hondjes hebben ook lekker
genoten. Op de groenplaats aangekomen ben ik tussen het volk gedoken om snel 3
bierglazen voor het bier passie weekend te kopen. We hebben een aantal lekker
maar ook en aantal minder lekkere bieren geproeft en na nog een kleine
wandeling zijn we bij het restaurant Chi Chis beland.
Voor wie van Tex-Mex houdt is dit
wel een leuk restaurant, alles staat in teken van deze keuken. Hun Margarittas
hebben we overgeslagen na al het bier dat we op hadden en in de plaats heb ik
met papa gekozen voor een mocktailDe
Colada of Brisa (en pina colada) en de Daiquire Strawberry. Lekker fris en
gezondvol met verse fruit en zomers
smaken.
Het voorgerechtje bestond uit
twee Gegrilde quesadillas de Chicken Barbecue en Beef versie. Deze heb ik
altijd zelf al willen maken maar het lijkt mij niet echt gemakkelijk zal mij er
toch is aan moeten wagen. Zeker de Chicken Barbecue was heerlijk de smaak van
de barbecue saus alleen al. De quesadillas werden vergezeld van zure room,
guacamole en salsa. Zeker een aanrader.
Nu de hoofdgerechten, en geloof
mij je krijgt waar voor je geld.
Onze vlees liefhebber mijn vader
heeft gekozen voor de Mixed Grill Chi Chis stijl (en Texcaans), en super
mengeling van ribbetjes (deze waren iets te droog) germarineerde kippen borst,
mergeuze worstje en een gemarineerde lamsbrochtte, geserveerd met béarnaisesaus,
dikke patatoewedges en gegrilde groentjes waaronder een overheerlijke stukje
maiskolf.
Mijn ventje koos voor de chicken
pepper burger ook met de patatoewedges en ons mama voor de Oceaan Salad. Deze
werd heel leuk geserveerd in een gefrituurde tortillia. Het einige spijtige dat
er was we denken (weten bijna zeker) dat de gerookte zalm niet echt is de kleur
was veel te licht en hij smaakte ook veel te zout voor ons mama, de coleslaw
was gewoone ijsberg sla. Al bij al was hij toch wel lekker en zeker voldoende
kwa portie. De scampietje zagen er ook zeer lekker uit.
Ik had voor de chicken ensenada
gekozen en heb maar de de helft op gekregen, het was lekker en veel. Dat maakte
het juist spijtig dat het zoveel was op de duur stak het mij een beetje tegen.
We hebben in ieder geval genoten
maar spijtig genoeg hebben we het dessert niet gehaald. Volgende keer gaan we
enkel voor de margarittas en het dessert J.
Het was eindelijk prachtig weer
dit weekend, en toen ik zaterdag in de
winkel stond kon ik niets anders doen dan aan een BBQ en picknick denken. Aangezien
wij op een apartement wonen is het altijd moeilijker om een BBQ te doen, al
goed heeft mijn moeder een terras BBQ klein maar toch handig voor met 4 te
kunnen genieten. Snel eventjes gebelt om te vragen of zo ook goesting hadden en
een paar stukjes vlees gekocht (kleine worstjes, gemarineerde kippefilet en
hamburgers) dit samen met een beetje brood en een snelle aardappel sla en we
konden genieten op het teras in het zonnetje J.
Voor zondag had ik beter gepland
smorgens alles klaar gemaakt voor de picknick. We hadden Martini Royal klaar
gezet, drie soorten wraps eentje een griekse stijl met tzatzike, kipfilet, feta
en slamix de tweede met Philadelphia, zalm en sla en als laatste eentje met
houmous, gegrilde paprika, zwarte olijven en sla. Er waren ook nog broodjes met
onder andere gerookte markreel, BLT en bacon met eiersla. De picknick werd
afgerond met lekker vers fruit en ijscream.
Nu zit ik nog met een helehoop
wraps over en de Mexicaanse sfeer blijft mij toch een beetje bij, daarom ga ik
deze week Enchilades met Kip maken hopelijk lukt het maar eerst een goed
receptje vinden.
Vorige weekend weer eens lekker
gegeten een Mexicaans getint menu met vooraf een Middeleeuws festijn.
Zaterdag morgend snel naar de
winkel zodat ik toch genoeg tijd zou hebben om alles klaar te zetten, ons
apartementje nog een beetje op te kuisen en optijd in Deurne kunnen zijn voor de
Middeleeuws Battle om 14u30. Na alles in huis te hebben gehaald in snel tempo
het gevecht met de mango en Ananas aangaan
zodat deze kunnen marineren in donkere rum en rietsuiker en daarna snel het
kruimeldeeg met kokos maken zodat dit al klaar staat en tijdens het
hoofdgerecht de oven in kan.
Als voorgerechtje hadden we
gekozen voor een groentemengeling met Tacos en een dipsausje op basis van (het
kan bijna niet anders) zure room. Snell de groentjes klein snijden met de nicer
dicer gaat dit zeer snel alles mengen het dipsausje maken en de ijskast in. Er
was nog juist tijd over om snel het vlees voor de tortillas klaar de maken en
omdat ik toch vondt dat het een beetje te droog leek heb ik er nog maar een
portie tomatenblokjes aan toe gevoegd.
Snel zelf nog iets eten en dan
richting Deurne waar we hadden afgesproken met onze gasten. Eerst samen naar
het Middeleeuws evenement en juist optijd voor de Battle alleen spijtig dat er
kannonen waren ons Kaytje helemaal overstuurt en in paniek bijna weg gespurt al
goed dat de les goed bleef zitten. Mijn ventje is dan maar weg gegaan van al
dat lawaai volgend jaar nemen we ze zeker niet mee arme meid. Na het gevecht
toch nog eventjes langs het kampement en het marktje da ze hadden neer gezet
(en heb ik mijn boog gevonden voor op de EFF volgend jaar). Nog genieten van
Vino Miel en dan terug richting huis het weer begon sterk af te koelen.
Nog eerst wachten op de babysit
en ondertussen genieten van Elixir de Spa (de lege fles mee naar huis genomen
voor Halloween) nadat de babysit er was zijn we naar het Kiel gegaan voor ons
Mexicaans feest.
Zowel voorgerecht, hoofdgerecht
en dessert vielen goed in de smaak spijtig dat de tortillas uiteenvielen maar
we hebben toch genoten.
Inspiratie voor de gerechten
kwamen uit Colruty kookboek: Onder vrienden.
Voor volgendjaar hoop ik in de
Middeleeuws sfeer te kunnen blijven maar dat kan pas als ik eindelijk A feast
of ice and fire in handen heb.
Terug een etentje aan het plannen voor komende zaterdag 01 Juni. Eerst
samen gezellig met wat vrienden naar het eventement De Quaeye
Werelt in Deurne en daarna thuis goe eten, drinken en ons amuseren.
Dat is toch de planning J
Aangezien ik niet veel tijd heb en niet echt iets op voorhand kan
klaar maken zijn er maar 3 gangen en Sangria, nu alleen hopen dat ik op tijd
naar de winkel geraak voor de avocados anders kan ik nog alles gaan
veranderen. De inspiratie deze keer het kookboek onder vrienden en Mexicaans.
Op het menu staat
Apiritief hapje:
Hier twee keuzes zal het vanavond is aan mijn ventje voorleggen:
Beide zijn bijna hetzelfde alleen eentje is warm en het ander wordt
koud geserveerd, en er zit een klein verschil in de ingredienten.
Het Hoofdgerecht:
Ik ga het mij toch gemakkelijk houden iets dat niet te veel tijd in
beslag neemt en vooral waar we samen van kunnen genieten. Lekkere Mexicaanse
tortilla s redelijk snel klaar de pan op de tafel en vullen maar. Het
voordeel met tortillas is dat we ze samen kunnen klaar maken en iedereen kiest
wat hij of zij erop wil.
Het Dessert:
Een Tropische
kokoscrumble kan perfect smorgens worden klaar gemaakt en rond het
hoofdgerecht de oven in afwerken met lekker vanilleijs meer hebben we niet
nodig.
Drank:
Om te zorgen dat alles voltjes naar binnen gaat een Lekere Sangria en
een paar Mexicaanse getinte cocktails en de avond kan niet meer stuk.
De Planning is er enkel nog de ingredienten en de gasten natuurlijk.
Een week zo lang hebben we het volgehouden :p, ikzelf zou het langer kunnen volhouden maar omdat het moeilijker ligt voor mijn ventje met de uren en het nieuwe werk hebben we maar besloten om het zo te laten en gewoon gezond te eten en toch nog proberen te sporten (dat deel ga ik proberen te blijven doen). Gezond eten en bewegen dat moet wel lukken he.
Wij genieten toch veel te veel van lekker eten, de echte bourgondische levensstijl. Ik heb wel gemerkt dat ik na Schotland niet meer ben bij gekomen (ook wel niet afgevallen) dus denk ik wel dat ik nog redelijk gezond kook alleen die 10 kilo zou er toch echt afmoeten, ik voel mij wel goe maar het zou toch nog beter zijn. Echt van wakker liggen ga ik toch ni doen gewoon genieten en we zien wel ik heb een jaar de tijd en het is vorige keer ook gelukt zonder al de veel moeite te doen.
Ons weekendje zit er weer
op en spijtig genoeg zitten wij terug in de werkelijkeheid. We hebben
echt genoten van het mooie weer, de gezellig standjes, het lekere
eten en het nog lekeredere drink (er gaat toch niets boven lekker
honingbier of een warme mede). Fototjes van het eten zijn er spijtig
genoeg niet gemaakt sorry maar we waren de veel bezig met het op te
eten , vooral het vlees on a
stick of bread on a stick stok brood op een echt stokje. Er was weer
veel te zien en veel te kopen we zouden echt onze visa niet mogen
meenemen naar het event maar toch ik ben super blij met de jas die we
voor mijn ventje hebben gevonden en het kleine manteltje voor mij,
dat had ik op het moment zeker nodig om mijn verbrande shouders te
beschermen tegen nog meer zon.
Op zondag zijn we zelfs
een paar keer op foto gezet dus ben ik nu vollop bezig naar die
fotos te zoeken, heb ondertussen van 1 fotograaf al een copietje
gekregen en ben super content. Het doet echt goed je zelf zo te zien
ook al ben ik nog iedere keer verlegen als ze een foto willen maken.
Anyways,
Nadat we mijn ventje zijn
Victoriaans jas en hemd hadden gekocht gingen we opzoek naar mijn
vriendin. Na een leuke dag met haar kwam het ter spraken dat zij
volgend jaar haar trouwjurk terug zou aandoen, nu normaal had ik dat
dit jaar ook wel willen doen maar ik zou hem toch eerst nog is moeten
passen ik ben toch een kleine 10 kilo bijgekomen (Huwelijksreis naar
Schotland) en die zit ook een beetje op mijn buikje, en ik durfde
niet goed. Had het zonde geweest hem mee te nemen en hem toch niet
aan te kunnen doen. Maar nu zeker met de nieuwe jas ga ik er volgend
jaar toch voor gaan, dus nu:
The Challenge
Doel: zeker 10 kilo kwijt
raken (15 mag ook)
Tijdspannen: 1 jaar
Start Datum: 29/04/2013
Een jaar tijd is zeker
lang wij hebben die voor ons huwelijk ook al gedaan op kortere
termijn de nodig killos kwijt geraakt. Mijn gewicht is gelukkig
wel stabiel en ik moet eigenlijk alleen het bijgekomen gewicht van
Schotland kwijt raken. De reden da ik nu terug beging is omdat de
lente en zomer een gemakkelijkere periode zijn om alles kwijt te
raken, je eet al lichter dan in de herfst en winter omdat je minder
zware kost nodig heeft, in de winter moet je alles opbouwen.
Wat ik wel niet ga doen
is een crash dieët dit hebben wij vorige keer ook niet gedaan, je
moet vooral je eet gewoonte aanpassen. Ik had in het begin vooral
moeite om voor 2 te koken en at de volgende middag altijd het eten
van de dag ervoor op, dit gaan we dus niet meer doen.
Wat we wel gaan doen is
naast gezonder en evenwichtiger eten ook terug wat meer bewegen. Het
wordt tijd om onze Badminton raketen weer boven te halen, zeker nu
mijn ventje meer thuis gaat zijn savonds met zijn nieuw werk.
Daarnaast ga we ook een crosstrainer aanschafen (de fiest is niet zo
leuk en doet een beetje zeer) en natuurlijk proberen veel water te
drinken. Ik ga nu wel niet alles laten vallen, er mag nog altijd
genoten worden van het leven en de kleine dingen.
Ivm met het eten ga ik
een 10 weken plan volgen en zodoende echt terug leren eten smorgen,
smiddags en savonds en twee tussendoortjes. Kleinere proties
verspreid over heel de dag dat is de bedoeling. Het Start to Eat
programma (in samenwerking met Start to Run), is volledige terug te
vinden op Start
to Eat en bevat schemas, recepten en boodschappenlijstjes
(voor 1 persoon) voor de 10 weken dat het programma loopt.
Aangezien vis niet een
van de lievelings dinge is die mijn ventje eet ben ik vollop bezig
die recepten aan te passen. Soms is dit gemakkelijk en pas ik het
gewoon aan met kabeljauw andere momenten is het moeilijker. Ook kaas
kan soms een probleem zijn en da zoek ik een alternatief voor hem.
Dit weekend is her zo ver
eindelijk !!!!! Het evenement waar ik al sinds begin dit jaar naar
uit zie. De Elf Fantasy Fair. De Fair is twee keer per jaar eerst in
April op het domein van het Kasteel de Haar in Haarzuilens (NL), de
tweede editie is in Arcen (NL) in september. De thema's
strekken zich uit van fantasy tot gothic, science fiction,
manga/anime en history en geven internationale schrijvers,
kunstenaars en acteurs acte de présence.
Veel bezoekers verkleden zich als
fantasy-, scifi-, manga-, historisch figuur, zoals personages uit
films, boeken of zelfverzonnen creaties. Eén van de traditionele
hoogtepunten van het evenement is een veldslag
tussen twee LARP-partijen.
Naast al de kleurrijke bezoekers zijn
de standen ook historish aangekleed en natuurlijk ook het eten. Er
zijn veel ambachtelijk gemaakte snacks en maaltijden op het domein
zelf wordt er weinig hedendaags eten gezien. Dat maakt het bezoek aan
de fair helemaal af. Het is een weekend lang en bezoek weg van de
realiteit, recht in de fantasie en de geschiedenis.
Ik ga zo veel mogelijk foto's proberen te trekken van al het lekker eten en uitzoeken hoe ik het zelf kan maken dit wordt nog een echte uittdaing. Ik kan echt niet meer wachten tot zaterdag.
Deze zondag was het zo ver, ik kon eindelijk aan mijn paas menutje beginnen. Ik had verschillende ideetjes opgezocht en aan mijn famillie voorgesteld samen hebben we dan besloten wat we gingen eten.
Aperitiefhapje:
Ons eerst hapje was een kleurrijk glaasje met garnalen dit had ik zelf gekozen de jonagold appels heb ik wel verandered in Granny Smith omdat ik deze liever heb. Ik vondt ook dat ze een frisse toets gaven aan de rest van het hapje. Redelijke snel om te maken en een goed begin J.
Voorgerecht:
Als voorgerecht hadden we een Gevulde pompelmoes met krab, dit was eigenlijk een 50/50 keuze Papa en ik hadden dit gekozen en mijn moeder en ventje voor iets anders. Omdat ik kook was het uiteindelijk mijn keuze. Verbazend genoeg vond mijn ventje het wel lekker. Had eventjes moeite met de pompelmoes leeg te halen zonder het vruchtvlees of the schil stuk te doen. Het vlees heb je nodig voor in de mengeling met krab en asperges en the schil om alles in te serveren. Uitendelijk is het toch gelukt. Wat ik volgende keer zeker niet mag vergeten is als we dit nog is opvoorhand maken om de krabmengeling niet meteen in de pompelmoes schil te doen maar om het apart te houden en wacht tot het moment zelf. Ik had nog een beetje mengeling over die mijn vader erna heeft gepakt en hij vondt deze beter van smaak, de pompelmoes wordt anders te overheersend. Ook alles goed laten uitlekking anders wordt het heel vochtig. Toch was het zeer lekker en licht, we hadden dus nog plaats voor ons Hoofdgerecht
Het Hoofdgerecht:
Hier hadden we unaniem gekozen voor de Gewokt kippenreepjes met kastanjechampignons, dit is toch een van mijn favorieten. Niet veel werk aan en alles kan op het moment zelf als je er voor zorgt dat alles ook al klaar staat (de kip en de champignons in stukken gesneden) dan heb je echt niet veel werk. Gewoon alles wokken en dan de saus maken. Ik had gekozen om het met verse tagiatellie te maken zoals het hier ook staat afgebeeld en samen smaakte het naar meer.
Het Dessert:
The piece de resitance een mango passievruchten mousse. Hoewel mijn vader liever een chocomouse had zijn we toch voor iets lichter gegaan. De mousse wordt best een dag opvoorhand gemaakt zodat deze mooi kan opstijven. En geloof mij het is een een lekker lichte mousse perfect voor een zomers gevoel te krijgen en echt niet moeilijk. Mijn kerstcadeau (de keukenrobot van Piet Huysentruyt) heeft het meeste werk gedaan, de room, eigeel en eiwit opkloppen en de rest is kinderspel.
Foto van de afgewerkte gerechten zijn de bewonderen op mijn facebook.
De zaterdag was het zover ik heb mijn butterbeer gemaakt naar het oude Tudor recept en eerlijk waar het was echt lekker . Om te maken is het heel simple en je hebt niet veel nodig, ik raad aan zeker een goed bier te kiezen eentje dat je zeker lekker vindt. Zorg dat alles klaar want van zodra het bier aan het kook punt is voeg je de suiker, het eigeel en de nootmuskaat toe. Het aroma van het warm bier komt vrij en de kleur wordt zeer snel lichtbruin. Een twee minuten kloppen en daarna de boter toevoegen.
De McChouffe zijn smaak blijft wel behouden en alle aromas blijven in het bier maar worden verzacht door de toevoeging van het suiker en de boter. En lekker warm biertje om te genieten bij koud weer het gaat heel zacht naar binnen. Ik raad zeker aan om het warm te drinken dat geeft de beste smaak. We hebben een kleine 500ml bier onders ons 4 verdeeld zon grote Pint is toch iets te veel voor de mannen omdat het wel zoet is maar met een klein proevertje was iedereen blij.
Breakfast at Winterfell.
Zalig gewoon, maar woorden zijn er niet voor nodig om dit ontbijt te omschrijven. Het bestond uit Zwarte woud hesp (goed gebakken natuurlijk), twee zacht gekookte eitjes, Lekker boerenbrood, een stukje cheddar en bosbessen confituur. Dit alles werd samen met een warm tasje munt thee doorgespoeld. Het scherpe van de cheddar wordt door de confituur verzacht en alles geeft je echt een voldaan gevoel. Wij hebben hier met twee lekker van genoten het was een goed en stevig ontbijt en paste perfect bij het kouden weer, zeker de thee op het einde. Ik heb ook de presentatie van de site overgenomen en hun tip voor de eitjes te serveren op een stukje uitgeholde korst, zodat het echter leek, we waande ons eventjes in het kasteel van Winterfell als gasten bij de famillie Stark. Ik was hier heel content van.