Kook en Eten zijn dingen die mij bijzonder interesseren. Met deze blog wil ik kennissen mee laten proeven van gerechten die ik uitgeprobeerd heb. Veel kookplezier en smakelijk.
20-12-2009
Tweekleurensoep (bloemkool en brocoli)
benodigdheden - 1 kleine bloemkool - 1 à 2 brocoli - 4 uien - room, olijfolie, peper en zout - 4 blokjes kippenbouillon - water - gesnipperde peterselie bereiding - maak 2 afzonderlijke soepen - uien laten stoven - in 2 verschillende potten, in de ene pot gaat de bloemkool en in de andere brocoli, water toevoegen (je moet zelf zien hoeveel) - bouillonblokjes toevoegen in 30 minuten de soep laten garen. - daarna de soepen mixen en afwerken met room (naar believen) - met 2 soeplepels gelijk uit elke pot een schep nemen en in het bord doen, zo krijg je 2 mooie kleuren op je bord - garneren (op de scheiding) met peterselie tip als garnituue zijn vers gepelde garnalen juist op de grens met de 2 kleuren, zeer lekker en ook zeer moot op het bord.
benodigdheden (voor 6 personen) - 4 kippenfilets - 250 gr elleboog macaronie (gewone elleboogjes is zeker zo lekker) - 60 ml olijfolie - 1 ui (versnipperd) - 1 wortel (fijngesneden) - spekblokjes - 1 à 2 courgettes (fijngesneden) - 400 gr tomatensoep (+ 3 eetlepels water) - verse tomaten in blokjes (of 1/2 blik gepelde tomaten) - 90 gr zure room - peper en zout - geraspte kaas
bereiding - macaroni al dente laten koken - kipfilet in blokjes snijden - in pot (pan) olie verhitten - kip (eventueel gekruid met kippenkruiden) op hoog vuur aanbakken (na laten uitlekken) - in zelfde pan - bakken ui, spek en wortel - bijvoegen courgettes en soep - even opkoken - daarna tomaten toevoegen - in ovenschotel - mengen pasta, kip en tomatenmengsel - room toevoegen - kruiden met peter en zout - kaas erover - 20 minuten in de oven (190°)