1. 1 kg zelfrijzende bloem. 2. 6 eieren. 3. 500 gr boter. 4. 2 pakjes vannillesuiker. 5. 300 gr griessuiker. 6. 1/2 lieter spuitwater. 7. 1/5 lieter plat water. 8. 700 cl melk. 9. 1/3 tas (mais) olie.
we kunnen beginnen.
Smelt zacht de boter en klop het eiwit tot schuim. In een voldoende ruime kom voeg je spuitwater, platwater en melk samen. Doe er de geroerde eieren in. Voeg het griessuiker en de vanillesuiker toe. Breng dan de boter in en doe ook met de melk.
let op: Je voegt dit alles toe onder voortdurend mixen van het deeg. Om bij het bakken geen last te ondervinden van plakkerige wafels voeg je nu nog de olie toe, en tot slot roer je met een houten lepel zacht het reeds opgeklopte eiwit onder het deeg. Je laat het deeg best een kwartiertje reizen.
Misschien nog goed om te weten:
uit het beslag op besis van 1kg bloem haal je 44 wafels je bent met het bakken zoet voor zowat een uurtje.