we hebben alles nog eens op een rijtje gezet wat ons systeem betreft en hebben besloten om toch voor iets anders te kiezen.
Je zult je wel afvragen waarom we nu een ander systeem kozen, wel we twijfelde eraan of onze balk het wel ging houden zo 5 meter lang.
Ons nieuw systeem bestaat uit 2 touwen die over een lengte van 15 meter hangen naast elkaar. Als steunpunt hebben we 2 balken elk van 2 meter hoog. Onze doos behouden we wel maar hier zouden 4 wielen aanhangen met een katrol systeem. Zo is het makkelijk om ons materiaal met het touw aan de overkant te rollen.
We zijn vandaag dan ook gaan kijken voor ons materiaal. En waar kan je dat beter doen dan in de Hubo. En ja hoor, al ons nodige materiaal hebben we gevonden.
- 2 touwen van 15 meter lang
- 4 katrol wieletjes
Het hout gaat Sacha de volgende keer mee brengen.
Nu kunnen we dus volledig van start gaan we hebben ons materiaal en wij als Kamp Kompas zijn er ook helemaal klaar voor!!
Met spijt in het hart moeten we meedelen dat twee expeditieleden niet aanwezig konden zijn vandaag. Dit spijtige voorval hield ons wel niet tegen onze dagdagelijkse taken uit te voeren.
We zijn begonnen met de taken te verdelen :
- Charlotte gaat vooral werken aan het houten kistje, waar later het eten in zal vervoerd worden. - Sasha zal de voeten voor de stelling maken. - Faith zal ervoor zorgen dat de eitjes zéker niet breken en gaat beschermingshoesjes maken voor de eitjes. - Francis gaat voor de wieltjes, het touw en de haakjes (deze dienen voor het touw aan te bevestigen) zorgen voor het kistje. - Chiara gaat al eens opzoeken hoe we het best aan ons hout kunnen geraken.
Het houten kistje zal voorzien zijn van een indeling zodanig dat het water geen schade kan brengen aan de breekbare eitjes en de rijst. Ook worden de wanden voorzien van een zachte laag.
Er zijn ook enkele dingen veranderd aan onze inventaris:
- wielen - haakjes - houten kist - scharnier - onderverdeling kist - kussentjes voor in kist - touw (2x 9 meter) - voeten (2x) - vijsjes (1 doosje, houtvijzen) - hout (14 meter hout, breedte nog te bepalen)
Zo, we zijn weer zoet voor een weekje. Tot de volgende keer!
Vandaag hebben we een heel ander idee gekregen over onze plannen. We hebben besloten onze producten naar de overkant te brengen met behulp van een touw aan een karretje. Hiervoor hebben we verschillende materialen nodig, hieronder som ik ze even op.
- wielen - haakjes - houten kist - scharnieren - onderverdeling kist - kussen voor in kist - touw - voet - vijsjes - veel hout
In de loop van de week zullen we het materiaal verdelen. Hieronder even onze planning voor de komende weken.
Vrijdag 26 november Zagen van het hout voor het karretje en het hout versieren. De voet voor onze constructie in elkaar steken.
Vrijdag 3 december Het karretje in elkaar knutselen en de onderverdeling met het kussen. Eén touw aan het karretje vast maken.
Vrijdag 10 december Het maken van het parcour voor het karretje + beveiligingen aanbrengen.
Vrijdag 17 december Uittesten van ons expirement.
Zo dat was het voor vandaag, het werk verliep vlotjes en ons ontwerp is volledig af. Klaar om aan de slag te gaan
De kampen zijn verdeeld, we hebben de opdracht. We hebben ons startsein gehoord. Onze expeditie 2010 kan van start gaan.
Opdracht Breng 2 eieren, 1 fles water (ZONDER DOP) en 1 kg rijst aan de overkant van de rivier. Op 2 meter hoogte.
Vandaag hebben we al ideeën uitgewisseld over de naam, het ontwerp, ... We kwamen op het idee "Kompas" als kampnaam te gebruiken. Ook hebben we vandaag al een kleine schets gemaakt van hoe we de opdracht gaan uitvoeren. Of we bij dit idee blijven is nog niet zeker, het is nog maar dag 1 hé
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!