Wanneer je denkt aan kerst en nieuwjaar zijn er waarschijnlijk velen die ook meteen aan cadeaus denken. Leuke verassingen die je altijd wel goed kan gebruiken of die je gevraagd had. Zelf kreeg ik weliswaar een wat ongewoon cadeau , ongewoon voor mij dan toch. Zelf ben ik een jonge mama van 2 kindjes, Febe 7 jaar en haar kleine broer Nio die nu 1.5 jaar is. Zoals de moderne gezinnen tegenwoordig stel ik vast dat het huishouden vaak niet meer is wat het vroeger was, zo liet mijn kooktalent ook regelmatig wat steken vallen. Mijn carrière als kokende vrouw begon bij mijn hulplijn mama : 'Hoelang moeten patatten koken?' , 'Hoelang voor een hardgekookt ei?' , 'hoe moet ik dat vlees klaarmaken?'. De dagelijkse kost bestaat hier dan ook uit patatten met vlees en groenten. Niets meer , niets minder.
Dit brengt mij even terug naar kerstavond waar ik toch wel behoorlijk verschoot toen ik mijn cadeau open deed en een kookboek tevoorschijn haalde. Meer bepaald 'Ons kookboek van Katrien' uitgebracht door KVLV met maar liefst 960 pagina's vol kookplezier.
Ja hoor , ik hoor enkele van jullie meedenken : joy joy joy een kookboek en dan nog wel van de KVLV.
Nu moet je weten bij ons thuis kan onze mama fantastisch koken, hier bovenop kan ze ook geweldig bakken. Mijn zus heeft hier duidelijk de kant van ons mama meegekregen want zij is op haar beurt een echte duizendpoot wat betreft desserts en taarten. Ze oefent dit zelf met succes uit in bijberoep. Zoals zij beiden zeggen : 'wat je zelf maakt is altijd lekkerder!' Ikzelf geef dan meteen het antwoord : 'Wat de bakker maakt is nog veel beter en gemakkelijker' of 'Geef mij toch maar de gehaktballekes van de IKEA (mmmmmm) '.
Maar dan sta je daar toch hé , het buitenbeentje van de familie. Mijn petekindje zei ooit eens 'haha mémé , jij kan zelf nog geen ei bakken' en ik kan hem om eerlijk te zijn niet eens ongelijk geven. MAAR dat zal veranderen....
Ik ga in deze blog proberen om jullie mee te nemen in mijn ervaringen , plunders , mislukkingen maar hopelijk ook heel wat successen van de kookwereld. Vanaf nu zal ik elke dag iets klaarmaken uit het kookboek.
Zoals het kookboek beweerd is het een 'basiskookboek voor zowel beginnende koks als doorwinterde foodies' dus zou het voor mij ook geschikt moeten zijn.
Wat meteen opvalt aan het boek is dat het zeer overzichtelijk is , misschien hebben enkele van jullie het boek wel liggen en kunnen jullie wat uitdagingen mee aangaan. Ik probeer alle gerechten te fotograferen , gelukt of niet , zodat jullie een zicht hebben op het resultaat.
Dit gezegt zijnde hoop ik dat jullie regelmatig eens meelezen,