Inhoud blog
  • Deegflapjes met aardappelpuree...
  • gezonde pasta...
  • Aarbeien cake in hartvorm
  • Pancakes met blauwe bessen...
  • lekker...
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Lekkerste blog
    Wil je recepten vinden, dan ben je bij het juiste adres.
    18-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deegflapjes met aardappelpuree...
    Goedendag ik kom met een nieuw recept..

    Deegflapjes met aardappelpuree...


    Ingrediënten :

    - 2 middelgrote aardappelen
    - 1 fijngesneden ui
    - 50g kaas (gruyère of Goudse kaas)
    - 5 vierkantjes roomkaas
    - 1 eetl. fijngesneden bieslook
    - 250g deegvellen
    - zout en peper
    - een beetje meel opgelost in water of beter nog één losgeklopte eidooier
    - olie om te frituren

    Bereiding:

    De aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden.
    De aardappelen met de ui in zout water gaar koken, ze afgieten en vervolgens pureren.
    De bieslook, de kaas en de vierkantjes verse roomkaas toevoegen.
    Zout en peper erbij doen en alles goed mengen.

    Op de werkplek de deegvellen uitleggen en ze in brede repen snijden.
    Op iedere reep een eetl. puree leggen. De reep in driehoekjes zo opvouwen zodat er een driehoek ontstaat.

    Zet op het laatste stukje van het deegreepje dat je niet verder kunt vouwen plak dat op de driehoek
    met het meelapje of met losgeklopte eidooier...

    Leg de driehoekjes in de pan met olie om te frituren...

    Laat het jullie smaken en smakelijk eten idereen...




    18-05-2013 om 14:00 geschreven door chef-kok15  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gezonde pasta...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedendag iedereen,
    ik kom vandaag met een nieuw recept...

    Gezonde Pasta...

    Ingrendiënten:

    voor 4  pers.

    - 250g kerstomaten                                          - 300g farfalle (pasta dat lijkt op een vlinder)      - 1 mespunt cayennepeper
    - 100g rucola                                                   - 50g hazelnoten                                                 - peper en zout
    - 1 komkommer                                               - 780g artisjokkenharten (blik)
    - 1 plantje basilicum                                          - 4 eetl.kappertjes (bokaal)
    - 4 teentjes knoflook                                         - 2 eetl. olijfolie
    - 70g pecorino (blok)                                       - Topaz-kruiden : 1 kofiel.paprika poeder
    - 100g halfgedroogde tomaten + 3 eetlepels olie                           1 kofiel.basilicum
                                                                                                        1 kofiel. Provençaalse kruiden


    Voorbereiding (10 min)

    - Verwarm de oven op 200°C.
    - Laat intussen de artisjokharten goed uitlekken in een zeef. Duw er voorzichtig het vocht uit en het in stukjes.
    - Meng de artisjokken met de olijfolie, het paprikapoeder, het gedroogde basilicum en de Provençaalse kruiden.
       pers er de teentjes knoflook er boven uit. Kruid met peper, zout en het mespuntje cayennepeper. Roer goed en doe in een ovenschotel.

    Bereiding (15 min)

    1 Zet de artisjokken 20min. in de voorverwarmde oven.
    2 Snij intussen de komkommer in blokjes van 1cm. Halveer de kerstomaten.
       Hak de hazelnoten en de rucola grof en snij de pecorino in schilfers met een dunschiller.
       Scheur de basilicumblaadjes (hou enkele blaadjes over voor de garnituur).
    3 Kook de pasta beetgaar (kooktijd: zie verpakking van de pasta) in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
      Meng de gedroogde tomaten en 3 eetl. olie uit de verpakking onder de pasta.
    4 Meng de artisjokharten, kerstomaten, komkommer, rucola, hazelnoten, kappertjes, pecorino
       en het en het gescheurde basilicum onder de pasta. Versier met de overgebleven basilicum blaadjes...

    Laat het jullie smaken iedereen...
    Smakelijk...

    18-05-2013 om 13:29 geschreven door chef-kok15  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    10-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aarbeien cake in hartvorm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Hey iedereen,

    ik ben er weer met een nieuw recept...

    Aardbeien  cake!!!

    Ingrediënten

    Porties : 4 

    • Voor de taart
    • 3 eieren
    • 150 gr poedersuiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 4 eetlepels olie
    • 4 eetlepels advocaat
    • 175 gr witte bloem
    • 2 1/2 theelepel bakpoeder
    • boter en paneermeel voor het bakblik
    • Voor de room
    • 200 gr roomkaas
    • sap van een 1/2 citroen
    • 2 eetlepels advocaat
    • 400 gr slagroom, geklopt
    • Voor de vulling
    • 1-2 bakjes aardbeien (afhankelijk van de grootte van het bakblik)
    • 4-8 eetlepels aardbeienjam
    • Voor de decoratie
    • Chocolade rondjes

    Bereidingswijze

    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Roer de eieren met de poedersuiker en vanille tot een schuimig geheel. Voeg de olie en advocaat toe en meng er de bloem met het bakpoeder door.
    2. Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand stand 4. Vet een hartvormig bakblik in met boter, bestrooi met paneermeel en giet het cakebeslag erin. Bak ongeveer 35-45 minuten in de voorverwarmde oven.
    3. Voor de room, roer je de roomkaas, het citroensap en advocaat samen. Klop de slagroom stijf en meng dit door het roomkaas-mengsel.
    4. Laat de cake afkoelen, snijd hem daarna horizontaal en vul met de room. Zet de bovenlaag erop, bedek de zijkanten met room en versier met de chocolade rondjes.
    5. Versier de bovenkant van het hart met aardbeien. Verwarm de aardbeienjam (in de magnetron is prima), totdat hij een beetje vloeibaar is. Giet dit over de aardbeien en laat afkoelen alvorens te serveren.
    Smakelijke eten iedereen!!!

    10-05-2013 om 17:01 geschreven door chef-kok15  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pancakes met blauwe bessen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey hoi ik heb een nieuw recept bij me...

    Pancakes met bessen...

    Ingrediënten voor 6 pannenkoekjes

    100 g150 ml120 g1 tl2 2 el20 g
     bosbessen
     melk
     bloem
     gedroogde gist
     eieren
     suiker
     boter, gesmolten voor het bakken

    Bereiden:

    Splits de eieren. Doe de dooiers in een kom en klop ze samen met de melk, bloem, het zout en de gist door elkaar. Voeg de suiker toe en klop alles tot een gelijkmatig beslag.

    Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag. Laat 30 min. rusten.

    Vet de pan in met de gesmolten boter en schenk er, zodra de pan goed heet is, een kleine soeplepel beslag in. Leg een paar bosbessen in het beslag. Draai het pannenkoekje om zodra de bovenkant droog is en bak de andere kant nog 1 min

    08-05-2013 om 18:30 geschreven door chef-kok15  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lekker...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nieuw recept voor jullie...

    Muffins met bessen...

    Ingrediënten

    110 g frambozen
    110 g blauwe bessen
    400 g bloem
    2 kl bakpoeder
    300 g suiker
    310 g boter
    480 g karnemelk

    bereiden:

    Verwarm de oven voor op 190 °C.

    Zeef de bloem in een kom en voeg de suiker en het bakpoeder toe. Smelt de boter en roer er de karnemelk door. Meng daarna met de bloem en de eieren.

    Voeg de vruchten en chocoladestukjes toe. Vet de muffinvormen in en verdeel het beslag over de vormpjes.

    bak af:

    Bak gaar in 25 à 30 minuten.



    08-05-2013 om 18:23 geschreven door chef-kok15  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip Kebab...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nu een Turkse recept heel lekker...

    Kip Kebab...

    Kip kebab, traditioneel voor in een pita, maar ook lekker in een wrap of met rijst

    Bereidingstijd:
    10-20minuten                                                                                                                                                                                                               

    keuken:
    Turkse keuken
    Smaak:
    Hartig
    Techniek:
    Grillen
    Soort gerecht:
    Anders
    Uit eigen keuken:
    Nee (i)

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 gram kipfilet

    1/4 kopje olijfolie

    1/4 kopje frisse lemon sap

    een snufje kaneelpoeder

    2 teentjes geperste knoflook

    zout

    peper (zwarte)

    een groene paprika in stukjes

    2 uien, in ringetjes.

    Voorbereiding

    Voor de marinade: Doe de olie, het lemonsap, de kaneel, knoflook, zout en peper bij elkaar.
    Maak de kipfilet schoon en snijdt in blokjes van 1 cm.
    Doe de kipfiletblokjes door de marinade en zet dit 2 uur in de koelkast.

    Bereidingswijze

    Grill de gemarineerde kip samen met de ui en de paprika in de oven.
    De kipkebab is klaar als het een bruin kleurtje heeft.

    Serveertips

    Lekker bij alle gelegenheden. Eet ze traditioneel in een pita, maar ook lekker in een wrap of met rijst.
    Ook lekker met nootjes erbij.

    Het recept is genoeg voor 8 p

    08-05-2013 om 14:24 geschreven door chef-kok15  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filodeegdriehoek met witte kaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een nieuw marokaans recept...

    Ingrediënten

    • 1 el olijfolie + extra om te bestrijken +
    • 1 rode paprika, in kleine blokjes +
    • 1 gele paprika, in kleine blokjes +
    • 1 teen knoflook, fijngesneden +
    • 1 tl gemalen komijn +
    • 100 g witte kaasblokjes (bakje 200 g) +
    • 2 el koriander, fijngesneden +
    • 1/2 el citroensap +
    • 5 vellen filobladerdeeg (pak 10 vellen, diepvries) ontdooid +
    • sesamzaad

      Bereiden

      1. 1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprika's, knoflook en komijn in 10 min. gaar. Neem de pan van het vuur en schep de witte kaasblokjes, koriander en het citroensap erdoor. Breng op smaak met peper en zout. 2. Snijd de vellen filodeeg in de lengte in 3 gelijke repen en bestrijk de randen dun met olie. Schep op elke rechter onderhoek 1 el van het kaasmengsel. Vouw de repen deeg driehoeksgewijs op tot pakketjes. Leg de driehoekjes op een ingevette bakplaat, bestrijk de bovenkanten dun met olie en strooi er een beetje sesamzaad over. Bak in de oven in 15-20 min. goudbruin

        Samkelijk eten iedereen...

    08-05-2013 om 14:15 geschreven door chef-kok15  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokaanse recept...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nieuw Marokaans recept...

    Ingrediënten

    • 1 rode paprika +
    • 2 rode uien, in kwarten +
    • 1 venkelknol, in 8 parten +
    • olijfolie +
    • 1 scharrelkip (ca. 1.5 kg), op kamertemperatuur +
    • 2 citroenen, schoongeboend +
    • paar takjes tijm +
    • 250 g couscous +
    • 425 ml groentebouillon, heet (van tablet) +
    • paar takjes munt, alleen de blaadjes +
    • paar takjes platte peterselie, alleen de blaadjes +
    • olijfolie extra vierge


      Bereiden

      1. 1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de paprika in stukjes van 4 cm. Meng alle groenten met een scheutje olijfolie en peper en zout in een ovenschaal van ongeveer 25 bij 35 cm.
      2. 2. Besprenkel de kip met olijfolie en wrijf de kip helemaal in met het gele rasp van 1 citroen en peper en zout. Pers de citroen uit en zet het sap apart. Prik de andere citroen rondom in met een vork. Vul de kip met deze citroen en met de tijm en leg de kip op de groenten. Zet alles 1 uur en 15 min. in de oven, of tot de kip gaar is.
      3. 3. Als de kip bijna gaar is, doet u de couscous in een kom en schenkt u de hete bouillon erover. Dek af met vershoudfolie en zet apart.
      4. 4. Om te controleren of de kip gaar is, prikt u met een mes in het dikste gedeelte van het dijbeen; als het vocht dat eruit loopt helder is en het vlees makkelijk loslaat van het bot, is de kip gaar.
      5. 5. Snijd de blaadjes munt en peterselie grof. Leg de kip op een schaal en schep de groenten op een plank. Snijd de groenten grof en schep ze door de couscous met de gesneden kruiden, flink wat van het achtergehouden citroensap en een scheutje extra vierge olijfolie. Schep alles even om.
      6. 6. Serveer de kip met de geroosterde groentecouscous en vergeet vooral niet het braadvocht uit de ovenschaal erover te sprenkelen.
       

    08-05-2013 om 14:09 geschreven door chef-kok15  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen recept maar een vraag???
    Dag iedereen nu ben ik niet gekomen met een recept...

    Maar met een heel grote vraag...

    Ik ken al vele recepten maar ken jij er nog meer???

    Help me A.U.B als je een recept kent stuur het met een e-mail...

    Mijn e-mail is heel lang maar makelijk...                          mohssine_cool_15@hotmail.com

    voila da's mijn e-mail dust blijf e-mailen A.U.B

    dan wordt ik blij dank jullie wel iedereen...


    Dank u.   
                       Groetjes Chef Kok Ben Messaoud...

    08-05-2013 om 14:04 geschreven door chef-kok15  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yam Yam Aardbeien cupcakes lekker...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hey iedereen ik heb een nieuw receptje bij en het is...

    Aardebeien cupcakes...

    ingrediënten... 

    Porties : 12 

    • 8 grote, verse aardbeien, of meer indien nodig
    • 2 eieren
    • 200 gr kristalsuiker
    • 75 ml plantaardige olie (bijv. zonnebloemolie)
    • 1/2 theelepel vanille extract
    • 1/2 theelepel rasp van een citroenschil
    • 200 gr bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 3 eetlepels custardpoeder, of mix voor vanillepudding (optioneel)
    • 1 druppeltje rode kleurstof voor voeding (optioneel)
    • Roomkaasglazuur
    • 175 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 30 gr boter, op kamertemperatuur
    • 60 gr poedersuiker
    • 1/2 theelepel vanille extract
    • 3 grote, verse aardbeien, in plakjes

    Bereidingswijze

    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een muffinbakvorm met 12 vormpjes in met olie, of bekleed met papieren vormpjes.
    2. Doe 8 aardbeien in een blender en pureer ze glad. Schenk de puree door een zeef om de pitjes eruit te halen. De puree moet 175 ml zijn. Zet opzij.
    3. Mix in een grote kom de eieren, suiker, olie, 1/2 theelepel vanilleextract, citroenrasp en de aardbeienpuree tot het goed gemengd is. Roer de bloem, bakpoeder, zout, vanillepuddingmix en de rode kleurstof erdoor tot je een mooi roze beslag krijgt. Schep het beslag in de muffinvormpjes, voor 2/3 vol.
    4. Bak de muffins in de voorverwarmde oven tot de cupcakes zijn gerezen en een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt, in ongeveer 23 minuten. Laat de cakejes minstens 10 minuten afkoelen voordat je het glazuur erop smeert.
    5. Om de roomkaasglazuur te maken mix je de roomkaas met de boter met een handmixer in een kom tot een glad geheel. Mix de poedersuiker en 1/2 theelepel vanille extract erdoor en zorg ervoor dat je glazuur geen klontjes heeft. Besmeer (of spuit) elke cupcake met ongeveer 2 eetlepels van het glazuur en druk op elke cupcake een plakje aardbei ter decoratie.

    08-05-2013 om 13:59 geschreven door chef-kok15  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)

    Archief per week
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 18/03-24/03 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Rondvraag / Poll
    Wat zit er zeker in het recept van de pannekoeken
    A citroenschil
    B vanille extract
    Bekijk resultaat



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs