Wil je recepten vinden, dan ben je bij het juiste adres.
18-05-2013
Deegflapjes met aardappelpuree...
Goedendag ik kom met een nieuw recept..
Deegflapjes met aardappelpuree...
Ingrediënten :
- 2 middelgrote aardappelen - 1 fijngesneden ui - 50g kaas (gruyère of Goudse kaas) - 5 vierkantjes roomkaas - 1 eetl. fijngesneden bieslook - 250g deegvellen - zout en peper - een beetje meel opgelost in water of beter nog één losgeklopte eidooier - olie om te frituren
Bereiding:
De aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden. De aardappelen met de ui in zout water gaar koken, ze afgieten en vervolgens pureren. De bieslook, de kaas en de vierkantjes verse roomkaas toevoegen. Zout en peper erbij doen en alles goed mengen.
Op de werkplek de deegvellen uitleggen en ze in brede repen snijden. Op iedere reep een eetl. puree leggen. De reep in driehoekjes zo opvouwen zodat er een driehoek ontstaat.
Zet op het laatste stukje van het deegreepje dat je niet verder kunt vouwen plak dat op de driehoek met het meelapje of met losgeklopte eidooier...
Leg de driehoekjes in de pan met olie om te frituren...
Laat het jullie smaken en smakelijk eten idereen...
- Verwarm de oven op 200°C. - Laat intussen de artisjokharten goed uitlekken in een zeef. Duw er voorzichtig het vocht uit en het in stukjes. - Meng de artisjokken met de olijfolie, het paprikapoeder, het gedroogde basilicum en de Provençaalse kruiden. pers er de teentjes knoflook er boven uit. Kruid met peper, zout en het mespuntje cayennepeper. Roer goed en doe in een ovenschotel.
Bereiding (15 min)
1 Zet de artisjokken 20min. in de voorverwarmde oven. 2 Snij intussen de komkommer in blokjes van 1cm. Halveer de kerstomaten. Hak de hazelnoten en de rucola grof en snij de pecorino in schilfers met een dunschiller. Scheur de basilicumblaadjes (hou enkele blaadjes over voor de garnituur). 3 Kook de pasta beetgaar (kooktijd: zie verpakking van de pasta) in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken. Meng de gedroogde tomaten en 3 eetl. olie uit de verpakking onder de pasta. 4 Meng de artisjokharten, kerstomaten, komkommer, rucola, hazelnoten, kappertjes, pecorino en het en het gescheurde basilicum onder de pasta. Versier met de overgebleven basilicum blaadjes...
Roer de eieren met de poedersuiker en vanille tot een schuimig geheel. Voeg de olie en advocaat toe en meng er de bloem met het bakpoeder door.
Verwarm de oven voor op 180 ° C / gasoven stand stand 4. Vet een hartvormig bakblik in met boter, bestrooi met paneermeel en giet het cakebeslag erin. Bak ongeveer 35-45 minuten in de voorverwarmde oven.
Voor de room, roer je de roomkaas, het citroensap en advocaat samen. Klop de slagroom stijf en meng dit door het roomkaas-mengsel.
Laat de cake afkoelen, snijd hem daarna horizontaal en vul met de room. Zet de bovenlaag erop, bedek de zijkanten met room en versier met de chocolade rondjes.
Versier de bovenkant van het hart met aardbeien. Verwarm de aardbeienjam (in de magnetron is prima), totdat hij een beetje vloeibaar is. Giet dit over de aardbeien en laat afkoelen alvorens te serveren.
Splits de eieren. Doe de dooiers in een kom en klop ze samen met de melk, bloem, het zout en de gist door elkaar. Voeg de suiker toe en klop alles tot een gelijkmatig beslag.
Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag. Laat 30 min. rusten.
Vet de pan in met de gesmolten boter en schenk er, zodra de pan goed heet is, een kleine soeplepel beslag in. Leg een paar bosbessen in het beslag. Draai het pannenkoekje om zodra de bovenkant droog is en bak de andere kant nog 1 min
Kip kebab, traditioneel voor in een pita, maar ook lekker in een wrap of met rijst
Bereidingstijd:
10-20minuten
keuken: Turkse keuken
Smaak:
Hartig
Techniek:
Grillen
Soort gerecht:
Anders
Uit eigen keuken:
Nee (i)
Ingrediënten voor 4 personen
300 gram kipfilet
1/4 kopje olijfolie
1/4 kopje frisse lemon sap
een snufje kaneelpoeder
2 teentjes geperste knoflook
zout
peper (zwarte)
een groene paprika in stukjes
2 uien, in ringetjes.
Voorbereiding
Voor de marinade: Doe de olie, het lemonsap, de kaneel, knoflook, zout en peper bij elkaar. Maak de kipfilet schoon en snijdt in blokjes van 1 cm. Doe de kipfiletblokjes door de marinade en zet dit 2 uur in de koelkast.
Bereidingswijze
Grill de gemarineerde kip samen met de ui en de paprika in de oven. De kipkebab is klaar als het een bruin kleurtje heeft.
Serveertips
Lekker bij alle gelegenheden. Eet ze traditioneel in een pita, maar ook lekker in een wrap of met rijst. Ook lekker met nootjes erbij.
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verhit de olie in een koekenpan en bak de paprika's, knoflook en komijn in 10 min. gaar. Neem de pan van het vuur en schep de witte kaasblokjes, koriander en het citroensap erdoor. Breng op smaak met peper en zout. 2. Snijd de vellen filodeeg in de lengte in 3 gelijke repen en bestrijk de randen dun met olie. Schep op elke rechter onderhoek 1 el van het kaasmengsel. Vouw de repen deeg driehoeksgewijs op tot pakketjes. Leg de driehoekjes op een ingevette bakplaat, bestrijk de bovenkanten dun met olie en strooi er een beetje sesamzaad over. Bak in de oven in 15-20 min. goudbruin
paar takjes platte peterselie, alleen de blaadjes +
olijfolie extra vierge
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de paprika in stukjes van 4 cm. Meng alle groenten met een scheutje olijfolie en peper en zout in een ovenschaal van ongeveer 25 bij 35 cm.
2. Besprenkel de kip met olijfolie en wrijf de kip helemaal in met het gele rasp van 1 citroen en peper en zout. Pers de citroen uit en zet het sap apart. Prik de andere citroen rondom in met een vork. Vul de kip met deze citroen en met de tijm en leg de kip op de groenten. Zet alles 1 uur en 15 min. in de oven, of tot de kip gaar is.
3. Als de kip bijna gaar is, doet u de couscous in een kom en schenkt u de hete bouillon erover. Dek af met vershoudfolie en zet apart.
4. Om te controleren of de kip gaar is, prikt u met een mes in het dikste gedeelte van het dijbeen; als het vocht dat eruit loopt helder is en het vlees makkelijk loslaat van het bot, is de kip gaar.
5. Snijd de blaadjes munt en peterselie grof. Leg de kip op een schaal en schep de groenten op een plank. Snijd de groenten grof en schep ze door de couscous met de gesneden kruiden, flink wat van het achtergehouden citroensap en een scheutje extra vierge olijfolie. Schep alles even om.
6. Serveer de kip met de geroosterde groentecouscous en vergeet vooral niet het braadvocht uit de ovenschaal erover te sprenkelen.
Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een muffinbakvorm met 12 vormpjes in met olie, of bekleed met papieren vormpjes.
Doe 8 aardbeien in een blender en pureer ze glad. Schenk de puree door een zeef om de pitjes eruit te halen. De puree moet 175 ml zijn. Zet opzij.
Mix in een grote kom de eieren, suiker, olie, 1/2 theelepel vanilleextract, citroenrasp en de aardbeienpuree tot het goed gemengd is. Roer de bloem, bakpoeder, zout, vanillepuddingmix en de rode kleurstof erdoor tot je een mooi roze beslag krijgt. Schep het beslag in de muffinvormpjes, voor 2/3 vol.
Bak de muffins in de voorverwarmde oven tot de cupcakes zijn gerezen en een prikker in het midden gestoken er schoon uitkomt, in ongeveer 23 minuten. Laat de cakejes minstens 10 minuten afkoelen voordat je het glazuur erop smeert.
Om de roomkaasglazuur te maken mix je de roomkaas met de boter met een handmixer in een kom tot een glad geheel. Mix de poedersuiker en 1/2 theelepel vanille extract erdoor en zorg ervoor dat je glazuur geen klontjes heeft. Besmeer (of spuit) elke cupcake met ongeveer 2 eetlepels van het glazuur en druk op elke cupcake een plakje aardbei ter decoratie.