Er is niks lekkerder dan een heerlijke ajuinsoep gemaakt op franse wijze. De meeste mensen nemen gewoon de ajuinen die ze eerst zien in de winkel,niet doen je kan beter spaanse bulkajuinen nemen die zijn zachter van smaak.
Ingredienten voor 4 personen : - 3 grote spaanse bulkuien - 1liter gevogelte fond - 1/2 liter vlees fond - tijm - bakboter - gemalen zwarte peper - zout
Bereidingswijze: Je grote drie ajuinen in halve ringen snijden zo een halve cm dik. Dan de ajuinen licht aanstoven zonder te kleuren hierbij voeg je een klein beetje peper en tijm aan toe ( je zal je wel afvragen waarom tijm, tijm verzacht de eventuele scherpe smaak van de ajuin wees er wel voorzichtig mee want hij smaakt rap door) Hierna voeg je de beide bouillons samen op de ajuinen ( ik vind het persoonlijker veel lekker als je half kip - half vlees neemt de smaak is dan ook veel intenser je kan natuurlijk ook enkel kip of vlees nemen) Laat nu een uurtje zachtjes sudderen zodat de ajuin rustig kan garen en alle smaken zich over de soep kunnen verdelen Eventueel afsmaken met een beetje peper en zout.
Wat hier heerlijk is om bij te serveren is een croutje ingesmeerd met ajuin, hierop gemalen emmental kaas en lekker krokant laten worden in de oven. je kan dit in de soep leggen als je dit doet wel onmiddelijk serveren of je legt het appart op een bordje zo kan je je croutje zelf in de heerlijke ajuin soep soppen
Benodigheden: - wit toast brood - 2 sjaloten - gemalen emmental kaas
Bereidingswijze: Als eerst zet je oven op, op grill Zo als eerste neem je dan je toast brood en toost dit in je broodroosten snij hierna de kantjes ervanaf neem dan je sjaloten, snij hem eerst heel fijn, dan opstoven en mixen zodat je echt een ajuinpasta hebt (zoals je look fijnplet) smeer dan de toast in met de ajuinpasta als je dit allemaal hebt gedaan neem je de emmental kaas en strooi dit dan over de toasten zodat de toast mooi bedekt is dan zet je de toasten in je oven hoeveel minuten moet je eigelijk zelf kijken, hangt ervanaf hoe jij je kaas graag gesmolten hebt ( let op, kan zeer snel gaan dus blijf erbij)
Smakelijk eten
30-01-2011, 18:37 geschreven door Elisa 
|