Koken met passie
Inhoud blog
  • Kippenvleugels met tomatensaus
  • Koken met ajuin
  • Het idee

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    30-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het idee

    Mijn passie = KOKEN

    Het idee, ik zag de film Julia/Jullie en ben meteen haar kookboek gaan opzoeken wat een
    hele tijd opzoekwerk zeg... ik heb hem dan toch gevonden en ineens aangekocht.
    Wat de bedoeling is, is zo veel mogelijk gerechten klaarmaken en op deze site zetten van
    kleine hapjes tot heerlijke desserten, dat hopen we toch
    Ik ben niet van plan om uit de kookboeken te copieĆ«ren,  het zullen eigen recepten
    of bestaande recepten met eigen aanpassing tot wanneer het gerecht naar onze smaak af is.


    30-01-2011, 05:33 geschreven door Elisa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    05-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenvleugels met tomatensaus
    Heb je niet veel tijd, vlug en een zalige maaltijd voor je je handen van kan afsmullen...

    Kippenvleugels met tomatensaus voor 2personen

    Benodigdheden :
    - 12 kippenvleugels
    - kippenkruiden
    - 6 grote vleestomaten
    - 1 potje tomatenpurree
    - kappertjes
    - bakboter
    - peper en zout
    - 1 stokbrood

    Bereidingswijze :
    Neem eerst je kippenvleugels leg ze op een bakplaat en smeer ze in met kippenkruiden,
    leg er dan kleine blokjes boter op, zorg dat deze goed verdeeld zijn zo worden de kippenvleugels
    lekker krokant. Zet ze dan in de oven op 200graden gedurend 30minuten.
    Als de kippenvleugels in de oven staan heb je tijd om je saus te maken.
    Snij eerst je tomaten fijn doe ze dan in de pan met een beetje boter en laat ze even stoven
    zodat ze helemaal plat zijn, doe dan hierbij de tomatenpurree en laat even inkoken.
    Als laatste doe je er de kappertje bij en smaak je af met peper en zout.

    Als je kippenvleugels klaar zijn, wat het echt heel lekker maakt is doe de
    kippenvleugels in een schaal en giet er de tomatensaus overheen.
    Serveer met stokbrood en smakelijk

    05-02-2011, 01:49 geschreven door Elisa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koken met ajuin

    Er is niks lekkerder dan een heerlijke ajuinsoep gemaakt op franse wijze.
    De meeste mensen nemen gewoon de ajuinen die ze eerst zien in de winkel,niet doen je kan beter spaanse bulkajuinen nemen die zijn zachter van smaak.

    Ingredienten voor 4 personen :
    - 3 grote spaanse bulkuien
    - 1liter gevogelte fond
    - 1/2 liter vlees fond
    - tijm
    - bakboter
    - gemalen zwarte peper
    - zout

    Bereidingswijze:
    Je grote drie ajuinen in halve ringen snijden zo een halve cm dik.
    Dan de ajuinen licht aanstoven zonder te kleuren  hierbij voeg je een klein beetje peper en tijm aan toe
    ( je zal je wel afvragen waarom tijm,  tijm verzacht de eventuele scherpe smaak van de ajuin wees er wel voorzichtig mee want hij smaakt rap door)
    Hierna voeg je de beide bouillons samen op de ajuinen ( ik vind het persoonlijker veel lekker als je half kip - half vlees
    neemt de smaak is dan ook veel intenser  je kan natuurlijk ook enkel kip of vlees nemen)
    Laat nu een uurtje zachtjes sudderen zodat de ajuin rustig kan garen en alle smaken zich over de soep kunnen verdelen
    Eventueel afsmaken met een beetje peper en zout.

    Wat hier heerlijk is om bij te serveren is een croutje ingesmeerd met ajuin, hierop gemalen emmental kaas
    en lekker krokant laten worden in de oven. je kan dit in de soep leggen als je dit doet wel onmiddelijk
    serveren of je legt het appart op een bordje zo kan je je croutje zelf in de heerlijke ajuin soep soppen

    Benodigheden:
    - wit toast brood
    - 2  sjaloten
    - gemalen emmental kaas

    Bereidingswijze:
    Als eerst zet je oven op, op grill
    Zo als eerste neem je dan  je toast brood en toost dit in je broodroosten snij hierna de kantjes ervanaf
    neem dan je sjaloten, snij hem eerst heel fijn, dan opstoven en mixen
    zodat je echt een ajuinpasta hebt
    (zoals je look fijnplet)
    smeer dan de toast in met de ajuinpasta
    als je dit allemaal hebt gedaan neem je de emmental kaas en strooi dit dan over de toasten
    zodat de toast mooi bedekt is dan zet je de toasten in je oven hoeveel minuten moet
    je eigelijk zelf kijken, hangt ervanaf hoe jij je kaas graag gesmolten hebt  
     (
    let op, kan zeer snel gaan dus blijf erbij)

    Smakelijk eten
     

    30-01-2011, 18:37 geschreven door Elisa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Archief per week
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs