't Is alweer weekend en dan is het tijd om te bloggen... Vooreerst een foto van Esther en mezelf in haar bureau.
Tot
nog toe had ik ofwel het restaurant van het ziekenhuis gebruikt, ofwel
zelf gekookt. Dus vond Esther het tijd dat ik - behalve pathologie -
ook de betere restaurants van Boston leerde kennen. Daarom nodigde ze
me uit in "Le Salon du Mistral", op Columbus Avenue. Heerlijk ! Een
beetje Sushi Grade Tuna Tartare with Crispy Wontons als amuse gueule, vervolgens een Seared Foie Gras with Cherry
Upside Down Cake en als entrée - de Amerikanen zijn dit woord door de geschiedenis heen verkeerdelijk gaan gebruiken voor hoofdgerecht! - de Half "Whole Roasted" Duck & Wild Mushroom Risotto, Dried Wisconsin
Cherry Gastrique.
Als zoete afsluiter volgde Vanilla Crème Brulée with Fresh Raspberries. Na wat research op het internet vond ik nog een groot aantal goede
restaurants en als ik ze allemaal wil uitproberen alvorens ik vertrek,
zal ik zeer waarschijnlijk de ziekenhuiskeuken minder vaak bezoeken...
Als
andere gast had Esther prof. dr. Robert Scully uitgenodigd en een van
de pioneers van de gynecologische pathologie (mijn specialisme). Ik
vond het een grote eer om naast zo'n groot man te zitten. Hij is
ondertussen reeds 87jaar, maar nog steeds een warme persoonlijkheid met
veel humor en met heel gevatte opmerkingen !