Inhoud blog
 • Beste vrienden
 • 3 uur en half
 • De dag dat het zonlicht niet meer scheen.
 • Moeilijk
 • Er beweegt wat.
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  de avonturen van Knarf in Sjina

  01-12-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste vrienden
  Beste vrienden (en alle andere mensen die zich door deze titel niet aangesproken voelen)

  Het is officieel; ik ben de grootste showman van ons bedrijf en aanliggende,  de dikste nek van Zwijndrecht, het meest opgeblazen sujet van de werkplek.
  Ik heb zomaar even, tegelijkertijd drie, wat zeg ik vier boekingen, in vier hotelkamers, in vier verschillende steden.

  Even duiden;
  Kamer een, Quanzhou, om de schijn hoog te houden en soms samen met Zitouni naar een plant in aanbouw te gaan.
  Kamer twee, Shanghai, om de schijn hoog te houden en om de Chinese overheid te overtuigen om toch maar een werkvergunning toe te kennen.
  Kamer drie, Xi`an, om de schijn hoog te houden dat ik dus echt iets van het process ken en zodat ik later aan mijn kleinkinderen toch nog stoere verhalen kan vertellen.

  En dan kamer vier, Merksem, maar of dat die binnen zes maand me nog gaan binnenlaten valt nog af te wachten.

  En kerst, wel kerst is kerst, waar ook ter wereld, laat me de eerste zijn en u een prettige kerst wensen. Vandaag, morgen en de rest van december.

  Het kan vriezen, het kan dooien, maar het zijn vooral boeiende tijden.


  01-12-2020 om 14:37 geschreven door FrankC  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 uur en half
  3 uur en half duurt het voor een hoogopgeleide, ervaren sjinese medewerker van de firma (neen niet de mafia) om een sjinese GSM te voorzien van een sjinees telefoonnummer en om hem te laten werken. Drieendertig keer een een paswoord ingeven, liefst verschillend, 27 keer het telefoonnummer, 29 keer je gegevens inbrengen, tot zelfs de vraag beantwoorden waar hebben je ouders elkaar ontmoet, dheu, wie weet dat of wil dat zelfs weten, maar dan, als bij wonder verschijnt hij, de health code, voor Shanghai weliswaar, niet voor Quanzhou, maar dit mag gezien worden als een gigantisch succes.

  Welkom in de boeiende wereld van de toekomst, nu mijn eigen GSM terug werkend krijgen en we kunnen spreken van een geslaagde dag.


  26-11-2020 om 08:02 geschreven door FrankC  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  25-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dag dat het zonlicht niet meer scheen.

  Het slaagt nergens op, de titel van dit schrijfsel en de bureaucratie hier ten lande.
  Even enkele feiten op een rijtje; we zijn nu meer dan 2 maand in sjina ( meer dan twee dus), we kunnen nog tot half december blijven voor ons visum afloopt, we zijn hier op uitnodiging van een bedrijf, verbonden aan de staat, we hebben zes Covid testen doorstaan, we hebben een volledig medisch dossier om te bewijzen dat we niet opzettelijk gaan doodvallen binnen afzienbare tijd en we hebben al enkele weken gewerkt.
  Wat hebben we nodig om toch hier te kunnen blijven en op een normale manier te kunnen bewegen; een werkvisum, een verblijfsvergunning en een sjinese telefoon en een gezondheidsapp en een tracker app en een betaal app en een ...........
  Dus na 2 maand moeten we holderdebolder naar Shanghai voor onze werkvergunning, verblijfsvergunning en hoopvol onze telefoon.
  En we laten alles vallen en vliegen naar Shanghai op maandag.
  Op dinsdag na een korte stressrijke nachtrust, lees weinig rust, gaan we op stap naar het hoofdkantoor van de firma (neen niet de maffia) om de orginele licentie op te pikken.  Stress stijgt, paniek nadert, we gaan niet op tijd zijn, hoe moet ge hier dat kruispunt oversteken, dat is hier niet gemaakt voor voetgangers, enz. Maar het lukt. Fase 1 is OK.
  Dan op zoek naar een telecom provider.  Makkelijk zat in de hoofdstad van de telecom.
  Hmmmm, toch niet, permanently closed is zowat de meest gelezen commentaar op onze app. Maar enfin, nu hebben we er toch een gevonden, wijle blij met onze sjinese telefoon naar de balie, maar wat denkt ge, veel proberen, bellen met ons sjinees contact, afgescheept worden, teruggekeerd en met een SIMkaart en nummer en niet werkende GSM trekken we verder. Stress stijgt, miscommunicatie, regen, geen taxi enz. Maar het lukt. Fase 2 is +/- OK.
  En dan naar het immigratiekantoor, een afspraak met onze man in sjina, wij wachten beneden een uur, hij , jawel , boven natuurlijk.
  OK, fotos nemen in het paskotje, alleen de instructies al, ik word duizelig van de manier waarop dit arme hoofd moet staan. Half uurtje wachten, papieren tekenen, half uurtje wachten, naar de commisaris, drie sjinese gangsters vol ringen, Lamborghini jeans (ik wist zelfs niet dat het bestond, of zou het sjinese makelij zijn?) fotoke trekken, papieren tekenen  en dan tadaa een stempel en en we hebben onze voorlopige vergunning. Nu wachten tot 6 december.
  Orginele licentie terugbrengen, bijna doodgereden worden door de bomma op een elektrische scooter, SIM kaart geblokkeerd van mijn GSM, en ik weet de nummer niet en de gegevens liggen hopelijk in Quanzhou, en nog steeds geen health code en sjinees GSM nummer.
  Vermoeiende tijden zeg ik u, vermoeiend.

  25-11-2020 om 00:00 geschreven door FrankC  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeilijk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Moeilijk, het wordt ontzettend moeilijk.
  Vooral s`morgens.  
  s`Morgens heb ik het kwaad.
  s`Morgens is nooit mijn favoriet moment van de dag geweest, maar nu, nu is s`morgens echt moeilijk, onaangenaam moeilijk.
  Ken je dat gevoel, wakker worden met het hels lawaai van de wekker, niet goed beseffen waar je bent, de kamer niet herkennen, niet thuisvoelen, geen idee hebben wat je hier doet.  Een beetje zoals een baby moet voelen bij de geboorte, je wordt met geweld uit je warme, veilige omgeving gerukt, een kakafonie van geluid bereikt je bewustzijn, niet goed beseffend wat er wordt verwacht en tot overmaat van ramp krijg je een pets op je billen die je echt niet verdient (voor je eigen goed zeggen ze).
  Zo voel ik me dus s`morgens.  En de pets op de billen?
  Wel mijn laatste greintje Antwerpen, thuis, houvast is daarstraks in mijn mond gesmolten.  Mijn fopspeen die dit leven draaglijk maakt.

  De laatste chocotoff.

  Ja, zucht, s`morgens heb ik het moeilijk.


  Bijlagen:
  https://www.youtube.com/watch?v=BFugEoNNUFc   

  18-11-2020 om 09:42 geschreven door FrankC  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  17-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er beweegt wat.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Er beweegt iets in het land van de visums, beter gezegd het werkvisum.
  Voor je in Sjina mag werken heb je nodig: een uitnodigingsbrief, zoiets als een oproepingsbrief voor je dienstplicht van het leger, maar de jongere, die kennen dat niet hé, een letter of invitation dus. Ten tweede stalen zenuwen en een medisch dossier. En het helpt dat je kan zwaaien met ronkende titels diploma's en speciale getuigschriften. (niks voor mij dus)
  Nu ja, we zijn hier nog maar twee maand en ons visum loopt af op 16 december, dus er moet wel wat bewogen worden en daarom gaan we morgen op medische controle. En hebben we pasfoto's nodig volgens de plaatselijke vereisten, dus gaan we op zoek naar een fotograaf.
  Er komt hulp van het hotel en hulp van een medewerker van het kantoor in Shangai.
  En dan staan we in een fancy boetiek, blijkbaar is dit de plaats, maar och neen, ze zijn reeds gestopt voor vandaag ( wie wil er nu net voor sluiting nog twee mottige buitenlanders optutten en fotograferen), naar de volgende dan maar.
  Dit is zo'n, hoe zal ik het zeggen, portretfotograaf? Gespecialiseerd in pre huwelijkse foto's en we mogen mee naar boven, langs een metalen trap, de zolderkamer.
  Spannend hé.
  Ingericht als een fotostudio, echtentechtig waar, kompleet met kunstfotograaf. Nog nooit zoveel moeite moeten doen om Zitouni's dubbele kin te camoufleren, mijn scheve kop er recht op te krijgen, de gepaste gelaatsuitdrukking aan te houden en het colknopke dicht van het hemd, het moet deftig zijn.
  Wel wat gelachen, en schoon dat we zijn, zonde van ze al af te moeten geven. ( neeeeeeeen ge moogt ze niet zien)
  En nadien op kosten van de firma, afdeling Shanghai, nog uit eten in een lokaal restaurant, en we moeten nuchter zijn voor het medisch onderzoek.

  ps, als ge de foto niet ziet, dat ligt niet aan de drank, wel aan de beperking van het www
  ps2, voor de kleintjes onder jullie, een colknopke is het knoopje aan de kraag van een hemd.

  17-11-2020 om 13:46 geschreven door FrankC  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft u het gezien?
  Gezien of gemerkt misschien? De enigszins verwarde, dubbele berichten zonder foto's en foto's zonder berichten en foto's?
  Ja toch, het ligt dus niet aan mij, of toch niet alleen aan mij dan toch.
  Er is een verandering opgetreden in de wereldwijde toegang tot het wereldwijdeweb.  Beperkingen zo u wil, geen Instagram meer en dus ook geen verderfelijke foto's van hoge gebouwen.
  Enfin, we zoeken naar een oplossing. We zijn hier nog niet klaar.

  Misschien is de rekening van het hotel nog niet betaald? Kan zijn, er staan nog rekeningen open, misschien is dat de verklaring.

  Maar boeiend is het nog steeds , boeiende tijden in het vooruitzicht.  15-11-2020 om 14:11 geschreven door FrankC  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  12-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoon, zeer schoon
  Hoog, hoger hoogst ongezellig.
  Lelijk, lelijker, lelijkste gebouwen van de buurt.
  Nieuw, nieuwer, bijna vervallen.
  Vijf jaar geleden was ik een en al verwondering voor de hoeveelheid nieuwe hoogbouw, maar nu, het houd niet op.
  Er bestaat zeer zeker een prijs voor het meest lelijke, ongezellige en snelst verwaarloosde flatgebouw.
  Vijf jaar geleden gebouwd, nu reeds aftands maar slechts deels bewoond.
  En er blijven er maar bij komen, op sommige plaatsen zelfs erger dan de Belgische kust.  Een muur aan de horizon.
  Vooruitgang zullen we maar denken zeker?  Maar niet voor mij, neen dank u wel, laat me dan maar in mijn semi-eeuwig in verbouwing zijnd rijhuis wonen.
  Lang leve de lintbebouwing.

  12-11-2020 om 13:07 geschreven door FrankC  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.  12-11-2020 om 00:00 geschreven door FrankC  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoon, zeer schoon
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Hoog, hoger hoogst ongezellig.
  Lelijk, lelijker, lelijkste gebouwen van de buurt.
  Nieuw, nieuwer, bijna vervallen.
  Vijf jaar geleden was ik een en al verwondering voor de hoeveelheid nieuwe hoogbouw, maar nu, het houd niet op.
  Er bestaat zeer zeker een prijs voor het meest lelijke, ongezellige en snelst verwaarloosde flatgebouw.
  Vijf jaar geleden gebouwd, nu reeds aftands maar slechts deels bewoond.
  En er blijven er maar bij komen, op sommige plaatsen zelfs erger dan de Belgische kust.  Een muur aan de horizon.
  Vooruitgang zullen we maar denken zeker?  Maar niet voor mij, neen dank u wel, laat me dan maar in mijn semi-eeuwig in verbouwing zijnd rijhuis wonen.
  Lang leve de lintbebouwing.  Bijlagen:
  IMG_0598.jpg (159.6 KB)   

  12-11-2020 om 00:00 geschreven door FrankC  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-11-2020
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De brug

  Na een stressvolle week, vol blowing plans, visa zorgen, SIS reviews, loonsonderhandelingen en DCS perikelen hebben we dan toch vrijdagavond ons verblijf voor de komende dertig dagen kunnen bestendigen.
  Mr.Berakki is vanaf nu een "Diamant member" en alhoewel hij zegt er niks om te geven kan hij al dagen over niks anders meer spreken.  Het voordeel is dat hij nu naar de lounge mag voor happy hour en hij een vriend mag/kan meebrengen, en raad nu toch eens wie die vriend is?
  Dus zaterdagmorgen luxe ontbijt en niet op de kamer, met, zeer belangrijk , koffie.
  Plan voor deze dag; de LUOYANG brug over de Luoyangrivier, neen neen neen niet in Luoyang, in Quanzhou.
  Eeen schone brug over slijk. Duizend jaar oud en nog steeds staande.  En dan weten dat in die tijd dit de eerste stenen brug in sjina was, en door de stroming bijna weggespoeld tijdens de bouw.  Even Wikifrankie spelen; tadaa; begonnen in 1053 nC, en afgewerkt in 1058, doordat de ondergrond nogal slijkerig was en door de grote stroming richting zee zijn de pijlers in de vorm van de boeg van een schip.  En als golfbreker heeft men oesterbanken rond de pijlers aangelegt die zo de fundatie van de brug hebben verstevigd. Zeg nu nog eens dat ge hier niks opsteekt.
  Duizend jaar en nog steeds te gebruiken.  En nu bouwen ze torens die na vijf jaar reeds ver hun houdbaarheidsdatum hebben overschreden.  Maar daarover meer in een volgende aflevering van de avonturen van een man en zijn heuu, zijn vriend?


  PS. twee uur later stond er wel water onder de brug hoor.
  PS2. Er zijn wel wat werkjes uitgevoerd om de brug te bewaren voor de toekomst.


  08-11-2020 om 13:45 geschreven door FrankC  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 30/11-06/12 2020
 • 23/11-29/11 2020
 • 16/11-22/11 2020
 • 09/11-15/11 2020
 • 02/11-08/11 2020
 • 26/10-01/11 2020
 • 19/10-25/10 2020
 • 12/10-18/10 2020
 • 05/10-11/10 2020
 • 28/09-04/10 2020
 • 21/09-27/09 2020
 • 14/09-20/09 2020
 • 03/08-09/08 2020
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!