Inhoud blog
  • Visterin Fileert: Het seksfilmpje van Stan
  • Apple heeft zijn nieuwe reeks Apple Watches en iPads op de wereld losgelaten. Van de nieuwe slimme horloges komt er ook een goedkoper model. Bij de tablets valt het design van de vernieuwde iPad Air op.
  • IBM en Irdeto zetten watermerk in tegen piraterij
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    ITN Xander

    23-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visterin Fileert: Het seksfilmpje van Stan
    Tijdens de lockdown ruimde ik mijn zolder op. Daar kwam ik nog een aantal interessante boeken tegen. En zoals steeds begin je daar in te lezen.

    Eentje daarvan was ‘De vikingen zijn terug’, een boek van zowat twaalf jaar geleden. Met zakentips van Scandinavische bedrijven. Want Noord-Europa heeft de laatste jaren enkele succesvolle bedrijven tot stand gebracht: van Ikea tot Spotify.

    Een van de gouden zakenreeks uit het boek luidt: zet de advocaten achteraan je schip, en de managers vooraan. Met andere woorden: laat je beleid niet hoofdzakelijk door juristen bepalen.

    Ik weet wel dat de vergelijking niet helemaal steek houdt, maar ik moest er aan denken toen ik hoorde dat zanger Stan Van Samang vorige week via zijn advocaten een gerechtsdeurwaarder naar de hoofdkantoren van Facebook en Google stuurde (en naar het satirische magazine ’t Scheldt). Dit om alle compromitterende beelden van de zanger weg te halen.

    Praktische bezwaren

    "De slimmerds gaan gewoon in Bing van Microsoft zoeken"

    De 21 pagina’s lange beschikking, die De Standaard kon inkijken, beschrijft hoe een zekere ‘Eveline’ erin slaagde om Van Samang expliciete naaktbeelden van zichzelf te laten maken en naar haar door te sturen. Die beelden lekten een tweetal weken geleden uit, net als die van radiopresentator Peter Van de Veire en televisiefiguur Sean Dhondt. De zaak houdt Vlaanderen al weken in de ban.

    Als er nu nog beelden opduiken, riskeren Facebook en Google telkens 10.000 euro te moeten dokken. Maar tussen gerechtsdeurwaarder en technologie staan nogal wat praktische bezwaren zaken in de weg.

    De links van Google

    Facebook, Instagram en WhatsApp en Google kunnen wel naaktbeelden op openbare profielen, in groepen en in de zoekmachine verwijderen. Facebook haalt naaktbeelden ook systematisch offline als die gedetecteerd worden door hun controlefilters. Al weten we intussen dat hun herkenningstechnologie verre van feilloos werkt, maar soit.

    Maar de meeste beelden die opduiken via Google zijn gewoon links. Google kan die beelden niet weghalen, alleen de verwijzing ernaar. En zoals een jurist me onlangs vertelde: ‘De slimmerds die gaan gewoon in Bing van Microsoft zoeken, als ze merken dat Google bepaalde links heeft verwijderd.’

    De versleuteling van Facebook

    Ook Facebook kan de beelden die worden verstuurd, niet zomaar verwijderen. Foto’s en berichten verzonden via Whatsapp zijn bijvoorbeeld versleuteld, zo merkten diverse computerexperts de voorbije dagen op. Zodat alleen zender en ontvanger de inhoud ervan kunnen zien.

    Dat zorgt er overigens ook voor dat die beelden haast ongrijpbaar zijn voor gerechtelijke instanties. Die krijgen zelfs amper een idee van hoezeer de beelden verspreid zijn. Het gaat nu eenmaal om onze privacy…

    De Messenger Kik

    Van Samang deelde, volgens De Standaard, zijn naaktbeelden via de chat-app Kik Messenger. Kik is in België vrij onbekend, tot vorige week dan. Het doet zowat hetzelfde als Whatsapp, Telegram of Messenger: je kan via de app met elkaar praten of foto’s en video’s doorsturen. 

    Al heeft deze app, die dus blijkbaar buiten de gerechtelijke eis van de zanger valt, intussen al een zekere reputatie inzake naaktbeelden. Want Kik is interessant voor iedereen die geheel anoniem wil chatten. een mailadres, een loginnaam en geboortedatum volstaan om te beginnen chatten. Maar die verzin je natuurlijk naar hartenlust.

    Kortom, het verzoek van de rechter – en de advocaten van Stan Van Samang – blijkt onmogelijk technisch uit te voeren.  Toch zeker over de ganse lijn.

    Ook al is de eis van de zanger vooral een afschrikkingsmiddel, wat zijn goed recht is, op technologisch vlak houdt het niet echt steek. Maar dat heb je misschien als de juristen vooraan in het schip zitten.


    Eigen mening: Ik vind het heel raar en gek dat hij zo'n filmpje heeft gemaakt en dat het dan ook geleaked word. Ik begreip dat hij dit nu van het internet wilt afhalen maar dit is bijna onmogenlijk. Al vele jongeren hebben dit filmpje gedownload en kunnen het opnieuw versprijden op annonieme websites.

    23-09-2020 om 23:08 geschreven door klimo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apple heeft zijn nieuwe reeks Apple Watches en iPads op de wereld losgelaten. Van de nieuwe slimme horloges komt er ook een goedkoper model. Bij de tablets valt het design van de vernieuwde iPad Air op.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Apple heeft zijn nieuwe reeks Apple Watches en iPads op de wereld losgelaten. Van de nieuwe slimme horloges komt er ook een goedkoper model. Bij de tablets valt het design van de vernieuwde iPad Air op.

    De Apple Watch is aan zijn zesde incarnatie toe en wordt dit jaar door Apple geüpdatet met onder meer een bloedzuurstofmeter. Uiterlijk is er voor de rest niet zo gek veel veranderd, al blijft gezondheid en fitness wel duidelijk een focuspunt voor het bedrijf.

    Die bloedzuurstofmeter meet de hoeveelheid zuurstof in je bloed door infrarood licht op je aders te laten schijnen. De hoeveelheid licht die teruggekaatst wordt is een indicator van het zuurstofgehalte. Onder de motorkap tikt een nieuwe soc (de S6) die zo’n twintig procent sneller is dan de vorige S5, zegt Apple. Ook het scherm (dat nu altijd aan staat) is helderder gemaakt, zonder dat nefast zou zijn voor de batterij. Het apparaatje gaat 429 euro kosten. Wie daar e-sim-functionaliteit bij wil, moet honderd euro extra betalen.

    Omdat minstens 429 euro voor een slim horloge voor veel kopers nogal een drempel vormt, heeft Apple nu ook een goedkopere variant ontwikkeld: de Watch SE. Die mist enkele zaken ten opzichte van zijn grote broer (geen electrocardiogram-functie, geen altijd-aan-scherm, geen wifi op 5Ghz), maar is ook wel een stuk goedkoper: 299 euro. Voor wie dat nog te veel is, blijft ook de oudere Watch 3 voorlopig in het assortiment zitten voor 219 euro.

    Opmerkelijk is dat Apple geen usb-laders meer in de doos van de Watch stopt (wel nog een laadkabel). Het bedrijf doet dat naar eigen zeggen uit zorg voor het milieu en om de afvalberg te verkleinen.

    iPad

    Wat de iPads betreft, is de nieuwe iPad Air de blikvanger, met een uiterlijk dat doet denken aan de dure iPad Pro’s. Fysiek is het apparaat precies even groot als zijn voorganger, maar het scherm is wel groter geworden, doordat de schermranden bijna verdwenen zijn. Het scherm van de Air is voortaan net geen 11 inch groot. De vingerafdrukscanner zit nu ook in de aan/uit-knop ingebouwd.

    FaceID (gezichtsherkenning), zoals de iPad Pro, ontbeert de Air dus nog wel. Verder heeft de nieuwe Air geen Lightning-poort meer, die is vervangen door usb-c. Opvallend zijn verder de vijf nieuwe kleurtjes waarin het apparaat te koop is: zilver, grijs, roségoud, groen en blauw.

    Het hart van de nieuwe Air is de nieuwe A14-soc van Apple die op vijf nanometer wordt gebakken en over zes cores en vier gpu-cores beschikt. Op het plakje silicium zitten bijna twaalf miljard transistors, de breedte daartussen wordt ‘uitgedrukt in aantal atomen’, wist Apple trots te melden. Ook de ‘neural engine’, die Apple inzet om voor ai-toepassingen, is weer een stukje krachtiger geworden. Allicht zal de nieuwe soc volgende maand ook in de nieuwe iPhone-reeks opduiken.

    Naast de Air presenteerde Apple ook een nieuwe versie van zijn basismodel iPad, de achtste generatie ondertussen. De belangrijkste nieuwigheid is dat hij een upgrade krijgt naar de A12-soc, die hem een stuk sneller en krachtiger moet maken. Voor de rest blijft quasi alles hetzelfde, inclusief de Lightning-connector.

    De iPad 2020 krijgt een basisprijs van 389 euro voor het model met 32 gigabyte geheugen. Met daar 4G-connectiviteit bij wil, is 489 euro kwijt. De Air begint aan 669 euro voor 64 gigabyte opslaggeheugen. Met 4G is dat 809 euro.

    Diensten

    Tot slot sleutelde Apple ook aan zijn diensten-aanbod. Zo komt er bundels met verschillende services (Apple Music, Arcade, iCloud) tegen lagere prijzen dan wanneer je ze apart aanschaft. Die bundels komen die niet allemaal in de Benelux op de markt omdat een dienst als bijvoorbeeld Apple News (magazines en kranten) hier niet beschikbaar is. De Benelux moet voorlopig ook de nieuwe dienst Apple Fitness+ ontberen. Die levert wekelijks nieuwe workouts, oefeningen en instructievideo’s aan om fitter te worden, eventueel gelardeerd met muziek van Apple Music. De app is te installeren op een iPhone of iPad of Apple TV en werkt in combinatie met de Watch.

    eigen mening:

    persoonlijk ben ik niet zon grote fan van apple omdat ik vind dat hun producten een te hoge prijs hebben vergeleken met andere merken, maar ik vind deze nieuwe smartwatch en ipad wel interessant omdat ze de producten als maar beter kunnen maken bv: een bloedzuurstofmeter.

    bron: https://www.computable.be/artikel/nieuws/digital-innovation/7057966/5440850/apple-komt-met-tablets-en-slimme-horloges.html

    18-09-2020 om 06:27 geschreven door klimo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IBM en Irdeto zetten watermerk in tegen piraterij
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Het van oorsprong Nederlandse Irdeto, een specialist in antipiraterij-oplossingen voor filmstudio’s en tv-zenders, gaat samenwerken met IBM Ardeto, de meest gebruikte cloud-oplossing in de filmindustrie. Samen willen de twee bedrijven het makkelijk maken om content te watermerken.

    Door films en tv-series van een onzichtbaar ‘watermerk’ te voorzien, kunnen studio’s bijhouden waar en hoe content gelekt wordt en op piraterijsites terechtkomt. Zo’n watermerk is niet te verwijderen, niet bij het digitaal kopiëren van films en zelfs niet als ze worden opgenomen met een smartphone of camcorder, bijvoorbeeld in de bioscoop.

    Heel wat bedrijven gebruiken de technologie echter nog niet omdat dit de bestaande workflows overhoop gooit en omdat ze het geld en de mankracht niet hebben om dit te managen. Watermerken heeft bovendien ook de reputatie dat het duur is, zodat zeker kleinere studio’s of filmmaatschappijen zich er niet aan wagen.

    Om dat probleem op te lossen, zet Irdeto een partnership op met IBM Aspera, dat nu al de meestgebruikte manier is om filmbestanden via de cloud te transporteren, bijvoorbeeld tussen een montage- en een special-effects-studio.

    Irdeto wil zich ‘onzichtbaar’ nestelen tussen de al bestaande workflows, zodat die processen hetzelfde blijven als voorheen. Daardoor hoeven studio’s en tv-zenders zelf niets aan te passen. Ze hoeven dus geen speciale apparatuur te installeren of bepaalde encoders te gebruiken wanneer ze bestanden naar de IBM Cloud sturen.

    Zodra het bestand bij IBM is aangekomen, gaan ook de servers van Irdeto er mee aan de slag en wordt het watermerk aangemaakt. Elke partij die vanaf dan het bestand bij IBM downloadt, krijgt een eigen uniek watermerk. Als er ooit een lek komt van de film of serie, is na te gaan bijj wie het lek zit.

    Irdeto biedt de nieuwe dienst als ‘pay-for-use’ aan, gebruikers betalen daarvoor geen vaste fees meer.

    eigen mening: 


    bron: https://www.computable.be/artikel/nieuws/security/7051533/5440850/ibm-en-irdeto-zetten-watermerk-in-tegen-piraterij.html

    07-09-2020 om 09:55 geschreven door klimo  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs