Ja ja, zoals de titel al zegt, een snellere start...
Ben een weekje vroeger dan gepland gestart met vlees te bannen.
Voorlopig enkel bij mezelf, ik wil de kids niets dwingen.
...Maar...
Ze vragen er zelf om! Hun nieuwsgierigheid is groter dan hun liefde voor vlees :D Hoe geweldig is dat?
Ik heb mijn vegetarische koekboeken vanonder het stof gehaald, letterlijk, en ben eraan begonnen.
Ik heb een hele weekmenu in elkaar gestoken, zonder vlees, EN VIS :o helemaal vegi dus.
Een variant op 'witloof in de oven' , 'gevulde paprika's' , een stevige maaltijdsoep met zure room....
Het ging allemaal veel vlotter dan verwacht, en het is ook volledig mijn goesting, eindelijk deftig leren omgaan met de dingen waar ik het liefste mee werk namelijk kruiden en groenten.
Heb vandaag wel ontdekt dat vegetarisch koken niet is voor luie mensen, of mensen die dit helemaal niet graag doen, want er kruipt wel wat tijd in hoor :o
Wat stond er op de menu? Crostello met geroosterde pompoenpitten, zoete aardappel en rozemarijnaioli.
Een hele mond vol en natuurlijk ook wel wat werk, maar het was het zo waard!!!!
De bijgevoegde foto was mijn bordje vandaag.
Ik moet wel zeggen dat dit geen recept uit mijn boeken is maar eentje van Smarmat.
Smartmat is de dienst die elke week een menuutje samenstelt en deze kan je samen met de ingrediënten aan huis laten leveren 1x op de week.
Ze hebben verschillende menu's waaronder ook een vegetarisch.
Ik doe dit niet omdat ik zelf niet naar de winkel kan of wil, maar voorlopig is het zo makkelijker (uiteraard) en is het ook een soort leerschool voor mij.
Om de week krijg ik dus een doos met ingrediënten, en recepten voor die week, voor 2 personen.
Althans, zo staat het beschreven.
We hebben vandaag met 2 goed gegeten van het gerecht en er is voor nog 2 personen over, dus dat is dik in orde, denk ik dan.
Voorlopig kan ik dus een weekje Smartmatten en een weekje zelf mijn menu samenstellen, kwestie van uit te zoeken en te ontdekken...
Ik heb dus sinds de vorige post geen vlees meer aangeraakt en enkel 1x "vis" gegeten, in de vorm van krabsla op mijn brood, en dat was alles.
Dus tegen alle verwachtingen in, gaat dit mij veel makkelijker af dan verwacht.
Misschien binnenkort zonder Smartmat en zelfs vis? *Hoopvol*
Conclusie van deze week: ik mis vlees helemaal niet :)
Bij interesse in de recepten, kan je altijd mailen.
Klinkt allemaal makkelijk, maar heeft toch eventjes geduurd eer ik er aan durfde te beginnen.
Wat als ik niet weet wat te schrijven?
Wie weet is mijn schrijfstijl helemaal niet leuk om lezen?
Allemaal dingen die de tijd wel zal uitwijzen, denk ik dan?
Ik ben dus Kimberley, 25jaar, en mama van 3 kleine kids.
Nu ja "klein"...
Mijn grote jongen is ondertussen reeds 7jaar, mijn meisje is er 5 en mijn kleinste ventje bijna 7 maand.
Sinds ik kinderen heb ben ik meer en meer beginnen nadenken over het voedsel dat wij dagelijks onder onze neus schuiven.
Persoonlijk had ik dit ook wel nodig, daar ik bijna heel m'n leven al kampte met overgewicht.
Dit "probleem" is nog steeds niet opgelost, maar al een geluk wel onder controle. Er is al 30kg af en de rest komt ook wel in orde.
Vroeger heb ik talloze dieëten geprobeerd en niets leek te werken, nu weet ik ook waarom; afvallen heeft niets te maken met dieëten maar alles met het aanpassen van je voeding, gezond te eten dus. Alsook beweging, uiteraard !
Sindsdien ben ik dus steeds op zoek naar alternatieven voor de dingen die wij vanzelfsprekend vinden om te eten.
Ik zoek steeds gezondere varianten en lijk hier goed in te slagen.
Dit bracht bij bij mijn volgend probleem: Vlees.
Ik eet helemaal niet graag vlees en schrapte het dus ook zo goed als compleet van mijn menu.
Toen heb ik beseft dat ik helemaal niets weet over de vegetarische keuken en besliste ik mij erin te verdiepen.
Makkelijker gezegd dan gedaan, maar we komen er wel. (Lang leve het internet :) )
Vanaf 1 September begin ik dus met mijn vlees volledig te laten, en ga proberen om dit bij mijn kinderen ook aan te leren.
Ik ga ze zeker niet dwingen maar proberen kan zeker geen kwaad denk ik dan.
Vis kan ik niet laten, dat is mijn grote zwakte, ik kan en mag mezelf dus geen vegetariër noemen, maar heb het even gegoogled en de juiste benaming is blijkbaar 'pescotariër'.
Nu, ja , what's in a name :D
Je kan hier dus vanaf nu al onze bevindingen, recepten en tips vinden en uiteraard ook geven.