Inhoud blog
  • Menu voor donderdag 7 maart 2018
  • Dag 3
  • Menu voor woensdag 7 maart 2018
  • Dag 2
  • Menu voor dinsdag 6/03/18
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Strijd tegen de kilo's
    op weg naar een gezond gewicht
    08-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu voor donderdag 7 maart 2018
    Ontbijt
    °°°°°°°°
    1 piccolo
    50 g gerookte zalm
    3/4 peer
    1 kfl minarine

    Tussendoor
    °°°°°°°°°°°°
    tomatensoep

    Lunch
    °°°°°°°
    Brood met kip en ei

    60 g brood
    60 g kipfilet
    2 eitjes
    plakjes komkommer
    radijs in plakjes
    1 kfl light roomkaas gemengd met 1 kfl mosterd

    Brood insmeren met mengsel van roomkaas en mosterd
    Beleggen met kipfilet en schijfjes gekookt ei
    Plakjes komkommer opleggen en radijsjes
    Tweede helft van het brood er bovenop leggen

    Tussendoor
    °°°°°°°°°°°°
    1 sinaasappel

    Diner
    °°°°°°
    Scampi met mie

    12 scampi - 200 g gekookte mie - rode ui - 3 teentjes look - 1 prei - 150 g champignons - 1 rode paprika - 2 kfl olijfolie - 100g light room

    Ui, look, prei, champignons en paprika aanstoven. Scampi bakken en groenten toevoegen en afwerken met de room. 
    Mie koken en er bij voegen.

    Tussendoor
    °°°°°°°°°°°°
    250 g griekse yoghurt natuur
    handvol nootjes

    08-03-2018 om 08:00 geschreven door Just me  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 3
    We zitten al zover .

    Deze ochtend even de verleiding moeten weerstaan om eens op de weegschaal te staan. Toch eens piepen of er al resultaat zou zijn.

    Maar ik heb het niet gedaan. Het gevaar daarbij om het wel te doen: stel dat er nog niets af zou zijn of zelfs zou bij zijn, dan vind ik de moed niet meer om door te zetten.

    Al trots op mezelf deze week! Nog geen enkele 'misstap' begaan. Ik denk dat de goede weekplanning er toch voor iets tussen zit. Ik hou me perfect aan mijn vooraf geschreven  menu. Tijdens andere pogingen deed ik niet zo'n voorbereiding, en dan kwam ik elke dag in de verleiding om ook voor minder gezonde dingen te kiezen. Nu dus niet, alles staat netjes uitgeschreven tot en met vrijdag. Het weekend heb ik nog open gelaten omdat ik me dan ietsje meer mag permitteren, ook al zal ik er zeker op toezien dat ik gezond eet.

    Deze voormiddag voor de eerste keer deze week écht honger gehad. Wat zeg ik.... deze week.... voor de eerste keer écht honger in maanden! Ik maakte me zelf soms wijs dat ik honger had, terwijl ik goed besef/besefte dat het zin was en geen honger. Vanwaar zou die honger immers gekomen zijn? Ik was constant aan het eten... Nu is er toch telkens een 3-tal uur tussen elke maaltijd en voelde ik mijn maag écht knorren . Hoe raar het ook mag klinken, ik genoot van dat gevoel!! 

    Wat ook wel vreemd is, is dat ik mij nu al 'slanker' voel  Laughing. Ook al weet ik natuurlijk wel dat dat onmogelijk is, maar ik voel me echt al een stuk lichter... Het is uiteraard gewoon wat vocht dat ik minder ophoud en me zo minder opgeblazen laat voelen. Maar het voelt wel fijn! Eigenlijk veel fijner dan de hele dag met een volle maag rond te lopen....


    Beweging vandaag: just dance 15 min op de wii 

    07-03-2018 om 13:32 geschreven door Just me  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu voor woensdag 7 maart 2018
    Ontbijt
    °°°°°°°°
    60 g brood
    1 kfl minarine
    80 g gekookte ham
    3/4 peer

    Tussendoor
    °°°°°°°°°°°°
    banaan

    Lunch
    °°°°°°°
    Slaatje met vis: handvol sla, 1 stronkje witloof fijn gesneden, 1 tomaat, 100 g grijze garnalen, 100 g gerookte zalm, 100 g surimi fijn gesneden, enkele mosseltjes in azijn, vinaigrette

    Tussendoor
    °°°°°°°°°°°°
    125 g magere yoghurt

    Diner
    °°°°°°
    Kipfilet met pittige perziksaus en rijst:

    120 g kipfilet
    70 g perzik uit blik
    120 g gekookte rijst
    2 eetl sap van perzik uit blik
    100 ml groentenbouillon
    25 g magere verse kaas

    Tussendoor
    °°°°°°°°°°°°
    zelfgemaakte cheescake in een glas


    07-03-2018 om 13:16 geschreven door Just me  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 2
    Dag 2 is eveneens fantastisch verlopen. 
    Wow! Al een persoonlijk record Embarassed. Meestal loopt het dan al ergens mis...

    Deze namiddag heb ik het even wat moeilijk gehad. Een groot probleem van mij is dat ik constant wil eten, zelfs al zit ik al helemaal vol.
    Eten is voor mij vaak emotioneel gebonden, zoals bij veel mensen waarschijnlijk...
    Ik eet als ik blij ben, als ik verdrietig ben, als ik boos ben,....
    Ik eet om dingen niet te voelen, of juist om wel tot mijn gevoel te komen.

    En ja, ok het zijn niet altijd snoep of 'slechte' dingen hoor. Het is even vaak fruit, of boterham of stukje vlees of doosje garnalen,.... Als het maar eetbaar is...

    Maar goed, ik heb dus nu echt wel de knop omgedraaid (of toch zolang het duurt). Ik MOET en ik ZAL een hele pak afvallen. Voor mijn gezondheid, voor mijn kinderen, voor mijn geluk...

    Beweging vandaag: euh... niets


    06-03-2018 om 19:49 geschreven door Just me  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu voor dinsdag 6/03/18
    Ontbijt
    °°°°°°°
    omelet van 2 eitjes, gebakken in anti-kleefpan, dus zonder vetstof, met 50 g gekookte ham en 100 g verse champignons.

    Tussendoor
    °°°°°°°°°°°°
    groentensoep

    Lunch
    °°°°°°°
    60 g brood met zelfgemaakte kipsalade

    60 g brood toasten
    40 g kippenwit in reepjes gesneden
    3 augurkjes in stukjes gesneden
    1/2 eetl sap van uit de bokaal van de augurkjes
    50 g magere platte kaas
    peper en zout
    1/2 kfl paprikapoeder
    1 kfl mosterd

    alles door elkaar mengen en brood mee beleggen
    Ik heb er nog een rauwe wortel bij gegeten en een peer als dessertje

    Tussendoor
    °°°°°°°°°°°°
    2 sneetjes kippenwit

    Diner
    °°°°°°
    120 g gekookte aardappel
    250 g rode kool met zoetstof klaargemaakt
    150 g ardeens gebraad

    Tussendoor
    °°°°°°°°°°°°
    mangoyoghurt

    250 g magere griekse yoghurt, 1/2 mango, zoetstof naar smaak, alles door elkaar mixen en uurtje in koelkast zetten.
    Beleggen naar believen met fruit, hier aardbeitjes en enkele druiven.

    06-03-2018 om 19:37 geschreven door Just me  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-03-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu voor vandaag maandag 5/3/18
    Ontbijt: 
    °°°°°°°°
    50 g brood
    1 kfl minarine
    50 g kalkoenham
    1 appel
    125 g magere yoghurt met klein beetje zoetstof

    Tussendoor:
    °°°°°°°°°°°°
    1 grote tas groentensoep

    Lunch:
    °°°°°°°
    Slaatje met tonijn: handvol veldsla, handvol kropsla, 1 tomaat, 1/4 komkommer, 150 g fijne boontjes, 1 blikje tonijn op eigen nat, 1 gekookt eitje, beetje rauwe ajuin, 2 eetl vinaigrette

    Tussendoor:
    °°°°°°°°°°°°
    2 madarijntjes

    Diner:
    °°°°°°
    Ovenschotel met prei en americain: 125 g aardappel, 1 prei, 100 g champignons, 100g americain, 50 ml groentenbouillon, 25 g smeerkaas light, look, olijfolie 1kfl

    De aardappel 10 min koken. Prei, look en champignons aanstoven in 1 kfl olijfolie. Americain er bij doen en laten garen. De smeerkaas oplossen in de groentenbouillon.
    Alles in een ovenschotel doen en het mengsel van de bouillon en smeerkaas erover gieten. 20 min in oven op 200gr en smullen maar!

    Tussendoor:
    °°°°°°°°°°°°
    5 meloenblokjes omwikkeld met rauwe ham en 1/3 meloen zo in blokjes.

    1,5 liter water over de dag verspreid.

    Beweging: vanavond uurtje badminton.

    05-03-2018 om 12:07 geschreven door Just me  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke start is moeilijk
    De eerste dag...
    Het is weer even wennen...
    Reeds enkele weken bezig, maar telkens weer opgegeven, telkens weer die verleiding.

    Maar nu dus weer een nieuwe start! En hopelijk volhouden! Het is nodig, echt nodig. 

    Het verschil met de vorige keren: een goede voorbereiding! Dit weekend het hele weekmenu al gepland, zelfs tot de tussendoortjes toe en daarnaar ook mijn boodschappen gedaan. Het moeilijke is dat ik meestal voor het hele gezin hetzelfde kook, dus de verleiding om bij te nemen omdat het toch niet zou moeten weggegooid worden is groot. Want ja, je kan dan wel gezond koken voor iedereen, maar de porties voor een 9-jarige en een 11-jarige zijn toch moeilijk in te schatten en je wil natuurlijk niet dat zij tekort komen... 

    De kunst is om alles goed af te wegen, elke maaltijd opnieuw! Mijn valkuil is vaak na enkele dagen: 'ongeveer zoveel' patatten, 'ongeveer zoveel' vlees,... Nee nee nee, het moet exact zijn, niet schatten van 'het zal zo wel iets zijn'... Wegen, wegen, wegen,... dat is dé basis om af te vallen!
    Maar oh, wat moet je het toch vaak opnemen tegen dat duiveltje op je schouder dat zegt dat het op die paar grammen ook niet zal steken....Deze keer heb ik me voorgenomen NIET naar dat duiveltje te luisteren . Er is maar 1 groot probleem dat opduikt: mijn man is vaak ook dat duiveltje....En ja, hoor, hij steunt me natuurlijk en hij doet zelf ook mee, ook al moet hij veel minder kwijt dan ik, maar het steekt allemaal niet zo nauw bij hem . Eigenlijk heb ik meer iemand nodig die met ijzeren hand zou toekijken of ik alles wel volgens de regels doe, ipv iemand die zegt 'je moet jezelf toch ook iets gunnen'....En natuurlijk heeft hij gelijk!!! Het is niet omdat je op dieet bent dat je nergens meer mag van genieten! Maar ik ken mezelf.... als ik begin te genieten, dan kan ik niet meer stoppen...

    Enfin,we gaan ons uiterste best doen en gewoon in onszelf geloven.
    Het MOET gewoon, het is hoogdringend, ik had er graag een 60 kilo kwijt gewild, maar ik ga met kleine doelen werken, want als je die 60 kilo voor ogen blijft houden, dan word je al op voorhand moedeloos. Het is belangrijk om kleine haalbare doelen te stellen, en telkens je een doel bereikt hebt, jezelf daarvoor te prijzen! 
    Ik ga ook het woordje DIEET uit mijn leven bannen, ik gooi het vanaf nu op GEZOND ETEN, dat heeft een veel mindere negatieve bijklank! Het klinkt gewoon lekkerder haha.

    Mijn eerste kleine doel zet ik op 10 kilo afvallen! 
     

    05-03-2018 om 09:25 geschreven door Just me  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 05/03-11/03 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs