Ik ben christine
Ik ben een vrouw en woon in gent (belgie) en mijn beroep is kassabediende.
Ik ben geboren op 14/05/1976 en ben nu dus 48 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Prince, beren maken.
In 2006 is er eierstokkanker ontdekt.
Vanaf dan begon mijn ander(s) leven.
Op 12 maart ben ik (weer) geopereerd, eentje van 15 uur, waarbij de dokters weer alles wat ze konden weghalen van tumoren ook gedaan hebben: tegen de lever, mijn dikke darmen waren nu te erg aangetast dus die gingen eruit, een stuk van mijn maag, reconstructie van mijn blaas plus de urinebuizen naar de nieren, vetschort verwijderen, en overal waar ze nog iets zagen wegnemen. daarna volgde een chemospoeling in de buik op zeer hoge temperatuur, hipec genaamd, voor gevoelige mensen zou ik dit woord niet opzoeken.ik werd wakker met een stoma en een linkerbeen dat half sliep; voor zover ik me dat nog herinner.
Dat linkerbeen is nog steeds niet goedgekomen, door een verkeerde positie zijn mijn zenuwen ernstig beschadigd en het zal een herstel (hopelijk) van lange duur zijn.Dus nu 6 dagen per week kine.
De stoma is ook voor de rest van mijn leven, en met die aanvaarding ben ik nog aan het worstelen dus ga ik er nog niets over vertellen; wel moet ik door de stoma 5 keer in de week sondevoeding krijgen van 18 u tot 8 u omdat ik niets opneem van vitaminen enz.
Nu' loop' ik nog steeds met een blaassonde omdat er een gat in mijn blaas zit, na een maand wordt weer met een camera in mijn blaas gekeken en als dit nog niet is opgelost (moet vanzelf gebeuren??) wordt er een opening gemaakt in de venusheuvel en krijg ik weer een sonde voor een maand, als het dan niet genezen is volgt er een operatie waarbij ik een stoma krijg voor urine.
Ik heb 7 weken in het ziekenhuis gelegen, na de derde week is 's nachts een hoofdslagader in mijn lies gesprongen waardoor ik met spoed moest geopereerd worden, het was op het nippertje het reanimatieteam was al verwittigd..
Als dit achter de rug was begon ik enorm koorts te maken waardoor ik heel zware antibiotica moest hebben en de oorzaak was dus dat gat in de blaas.
Nu ben ik eindelijk thuis, bij mijn hond, mijn trouwe omgeving en mijn dochtertje.
Maar al heb je maar een beetje trots in je, het is verdomme hard om volledig afhankelijk te zijn van iedereen, en als je zelf eens uit je bed gaat met een oudewijvenrekje moet strompelen en kapot je ergens laten vallen op een stoel of zetel.
en weten dat ik voor mijn operatie juist hetzelfde had als nu maar alles deed wat ik wou (wat ik aankon); dan begrijp ik mensen die zeggen dat een behandeling voor hen niet meer hoeft.
Het is over voor jou, de pijn, de tranen, het vechten. Eindelijk is er rust in je hectische leventje. Je bent thuisgekomen.
Nooit gedacht dat iemand die ik per toeval via een site leerde kennen zo'n impact op m'n leven zou krijgen.
Maar hoe kan het ook anders? Je moest wel gek van je worden, met je stralende gezicht, je onuitputtelijke moed, je enthousiasme, je humor.
Disteltje, zo noemden we elkaar, tja onkruid is immers niet klein te krijgen... dachten we.
Het voelde echt alsof we samen dat beest eens gingen temmen.
En nu sta ik er alleen voor, geen sms'jes meer naar elkaar vanuit het ziekenhuis; ik bewaar ze allemaal; vergeten zal ik je nooit, zo'n opmerkelijke meid als jij.
Ik voel me verloren, naar wie moet ik nu sturen als ik een mooi idee heb voor 'onze' uitvaart?
Met wie kan ik er zo open over praten als andere mensen doen over het weer?
We gingen elkaar zien voor ik in het ziekenhuis binnenging, maar het is niet doorgegaan.
Toen wist ik al dat ik je nooit meer zou ontmoeten.
Ik hoop dat het een uitvaart wordt naar jouw wensen (die ken ik ondertussen wel); zoveel mogelijk toch want aan Rob (haar man) te horen heb je een uitvaart geregeld die wel een week zou duren!
Dee toch! Je wilt echt wel gaan als een popster!
Ik ga het fysiek niet halen, ofwel lig ik nog in het ziekenhuis of ben er net uit.
Maar in m'n hart zit je.
De uitvaart was op de dag dat ik uit het ziekenhuis mocht verlaten, het was een dag met dubbele gevoelens.
Ik ben er zeker van dat het een dag geworden is zoals ze wou.
We zien elkaar terug Disteltje, is het niet nu, dan ietsje later; maar als jij het niet erg vindt stel ik dat laatste nog wat uit.
elke dag word ik hier wakker in het ziekenhuis om 7 uur, het uur dat ze ook opstaat bij oma nu.
en ik verloop haar ritueeltje in m'n hoofd.
natuurlijk is het altijd aanporren en ' we gaan te laat zijn', maar als ik even halt hou in mijn automatisme kruipt ze op m'n schoot en geef ik haar een knuffel of lachen we wat of vertellen we 'verheimpjes'.
ik tel af tot ik weet dat ze op haar schooltje zit en heb ik weer rust, voor haar is nu even alles als vroeger.
(geschreven toen ik 7 weken in het ziekenhuis lag, 20 april)
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!