Verslag: Al van in het begin kon je zien dat
dit onze wedstrijd niet zou worden. Avelgem begon gretiger, won de duels en
gebruikte de sterkte van hun flanken. Wij daarentegen reageerden laks in de
duels, liepen vooral met de bal met balverlies als gevolg en gebruikten heel
zelden de flanken. Avelgem kwam dan ook verdiend 1-0 voor. Gelukkig werd de
schade beperkt en kon A. Craeynest op hoekschop de 1-1 scoren zodat we alsnog
met een gelijke stand konden rusten. Aan de rust werd geprobeerd om bepaalde
zaken bij te sturen en even was er hoop toen F. Desmet ons op voorsprong bracht.
Helaas konden we die niet lang vasthouden want Avelgem kwam een minuut later
alweer langszij. Wij vervielen in het zwakke spel van de eerste helft en daarvan
maakte Avelgem gebruik om de 5-2 einduitslag op het bord te
plaatsen.
Verslag: Na onze zware nederlaag tegen Ieper
woensdag begonnen we wat onzeker aan deze match. Dit leek ook in het begin van
de wedstrijd waarin beide partijen elkaar waard waren. Zwevegem dat vooral de
lange bal hanteerde, kon van een misverstand profiteren om de 0-1 op het bord te
plaatsen. Even later bracht L. Van Hal de stand terug gelijk. We werden de
betere ploeg, al was het uitkijken voor de tegenprikken van Zwevegem. 1-1 werd
de ruststand. Niets liet vermoeden dat we nog een doelpuntenfestival zouden
meemaken. Toch was het zo. Zwevegem kwam minder en minder tot goed voetbal en
toen het 2-1 via M. Verfaillie werd, kon het feest beginnen. De verdediging liet
zich op bijna geen fouten meer betrappen en aanvallend werd er vlot gescoord.
Via L. Van Hal (2x),A. Craeynest, F. Desmet en A. Sinnesael werd het
uiteindelijk 7-1. Een serieuze opsteker, al zijn er nog veel zaken waaraan we
moeten werken.
Wedstrijd: Na de nederlaag in de
openingswedstrijd was iedere speler erop gebrand om de eerste 3 punten te
behalen. De ploeg begon heel sterk en al vlug kon J. Vancoillie de 0-1 op het
bord plaatsen. Enkele minuten later werd de 0-2 door A. Sinnesael binnengetrapt.
Gistel,dat tot dan weinig in de pap te brokken had, kwam beter in de match en
dreigde via vooral hoekschoppen. Het was echter F. Desmet die, na knap
voorbereidend werk van L. Van Hal, de 0-3 maakte. Ondanks ons overwicht bleef
het 0-3 tot aan de rust. In de tweede helft waren we opnieuw heer en meester.
Alleen werden voor doel telkens de verkeerde keuzes gemaakt en konden we niet
scoren. Het was echter Gistel dat er op tegenaanval nog 1-3 van maakte. Er was
ook nog enkele keren een attente J. Verhaeghe nodig om de aansluitingstreffer te
vermijden en alsnog paniek bij ons te brengen. Scoren lukte niet meer en met een
1-3 overwinning zijn de eerste punten dit seizoen binnen.
Verslag: Voor onze eerste wedstrijd kregen
we meteen een te duchten tegenstander, nl Oostkamp. In warme omstandigheden
zorgden zij meteen voor het grootste gevaar en vrij vlug voor een 0-3
voorsprong. Onze ploeg speelde laks en dat resulteerden in slordig voetbal met
weinig beweging en veel slechte passes. Toch had het aan de rust terug wat beter
kunnen uitzien na een doelpunt van J. Vancoillie en een gemiste kans van A.
Sinnesael. 1-3 ruststand. In de 2de helft werd ons spel heel wat beter maar
Oostkamp deed wat wij niet konden, met name opnieuw scoren. Daarna bracht H.
Casier opnieuw wat hoop met de 2-4 maar uiteindelijk was het toch Oostkamp dat
de eindstand op 2-5 bracht.
Zaterdag spelen we onze eerste match van de competitie tegen Oostkamp. We roepen alle ouders op om te komen supporteren voor ons "ploegske".
Hopelijk spelen we een even goed seizoen als vorig jaar.
Foto's worden na het weekend toegevoegd, er zijn momenteel nog geen beschikbaar, daar we nog geen enkele keer voltallig gespeeld of getraind hebben. Ook zal er dan een kalendertje opgemaakt worden.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!